Publisert 24 mai 2010

Den svenske vestkysten er en sommerdrøm for mange nordmenn. Vi lister fem hotell ved havet, fra moderne og minimalistisk til maritimt og gammeldags romantikk. Fra Strömstad i nord til Göteborg i sør – alle disse skjærgårdsperlene ligger bare timer fra Oslo.

1. Terrassekos på Hotell Ekenäs

Sydkoster utenfor Strömstad
I Strömstad kan du hoppe på fergen ut til Kosterøyene. På sjarmerende Sydkoster finner du Hotell Ekenäs, kun et steinkast fra havnen og Kosterfjorden. Et av høydepunktene er restaurantens store terrasse med utegrill og utsikt over havet. Å leie en sykkel er en populær måte å utforske mer av øya på.

Pris: Dobbeltrom fra 1690 kroner.
Dra hit: Med bil tar det cirka 2 timer fra Oslo til Strömstad. Kjør E6 mot Göteborg, ta av på riksvei 176 mot Strömstad. Ferge mellom Strömstad og Sydkoster.

2. Sett deg i badestampen på Sea Lodge

Smögen
Sea Lodge sier selv at hit kommer man for maten, miljøet og aktivitetene. Restauranten på Sea Lodge er anerkjent over hele Sverige, og et høydepunkt er å få være med på sesongens hummerfiske. Premieren i høst er i slutten av september. Om du heller overlater å fiske hummeren til andre kan du forhåndsbestille et utendørsbad i en oppvarmet badestamp med flott utsikt.

Pris: Dobbeltrom fra 625 kroner.
Dra hit: Fra Oslo kjører du E6 mot Göteborg. Ta av på riksvei 163 mot Fjällbacka. Sving av på riksvei 174 mot Smögen. Tar cirka 3,5 time.

3. Skjærgård og sjarm hos Strandflickorna

Lysekil
Hotellet ligger like ved havet og har sjarmerende rom der ingen er den andre lik. Du kan velge blant rom som Hannas pikeværelse eller Kapteinens rom, eller hotellets mest populære: Havsateljén – her sover du med havet som nærmeste nabo og rommet har en tilhørende brygge. Vil du heller bo i badepaviljongen ved siden av har du dessuten både spa-bad og badstue.

Pris: Dobbelrom fra 1695 kroner i høysesong (1.mai - 31. aug).
Dra hit: Fra Oslo kjører du E6 mot Göteborg. Ta av på riksvei 162 mot Lysekil. Tar cirka 3,5 time.

4. Ett flytende hotell (med smak av) Salt & Sill

Klädesholmen på Tjörn
Salt & Sill er noe så uvanlig som et flytende hotell. Med perfekt beliggenhet i havnen finner du seks to-etasjershus på en flytebrygge. Rommene har en særpreget nordisk design med blant annet detaljer som granittgulv på badet. Restauranten her er velkjent og knytter an til havet – og sild, selvfølgelig.

Pris: Dobbeltrom fra 1990 kroner i høysesong (1.april - 3.okt).
Dra hit: Fra Oslo kjører du E6 mot Göteborg. Ta av mot Jörlanda/Stora Höga og kjør inn på riksvei 160. Ta inn på riksvei 169. Tar cirka 3,5 - 4 timer.

5. Økologisk og eksotisk på Café Zanzibar Bed & Breakfast

Tjuvkil ved Marstrand
Bare 600 meter fra havet, knapt en mil fra skjærgårdsklassikeren Marstrand, ligger et økologisk Bed & Breakfast med eksotisk touch. I lokalområdet kan du blant annet ri på islandshester, ta et fotokurs eller lære deg og dreie keramikk. Når du bare vil slappe av kan du nyte ferskrøkt sjømat fra hotellets eget røkeri eller kose deg med en god bok i den koselige hagen.

Pris: Fra 350 kroner pr person i dobbelt- eller flersengsrom med felles bad.
Dra hit: Fra Oslo kjører du E6 mot Göteborg. Ta av mot Kode, videre mot Solberga og inn på riksvei 168. Tar cirka 3,5 time.

Mer Sverige:

{{rg_link arrow=“1” article_id=“1942” link=“Storbyferie på svensk vis.” description=“I Göteborg kan du kose deg på uteserveringer, shoppe, spise og feste for en billig penge.”}}

{{rg_link arrow=“1” article_id=“1531” link=“Ullared – shopping på svensk” description=“Handlefesten fortsetter på Sveriges tv-suksess og største handleattraksjon.”}}

Mer info og priser:
Hotell Ekenäs
Sea Lodge
Strandlickorna
Salt & Sill
Café Zanzibar Bed & Breakfast

Reiseforslag i Sverige:

Flere hotell ved havet: