Publisert 30 mai 2017

De fleste lengter etter å reise utenlands når sommeren kommer. Hvorfor ikke legge ferien til vår nære og kjære nabo Sverige nå som sommertemperaturene endelig er på topp, is-sesongen er her og alle er i godt humør? Om du planlegger å tilbringe ferien i Sverige finnes det mange spennende reisemål, hotell og aktiviteter å velge mellom. Vi har delt dem inn etter hva vi tror kan passe ulike typer reisende, men mange av dem passer de aller fleste. Vi gir deg ferieplaner for sommer i Sverige.

Barnefamilien


Kolmården, Norrköping
En fantastisk dyr- og underholdningspark for hele familien. Se tigre, bjørner, slanger og delfinshow. En stor favoritt blant de yngste er Bamses Verden. Gå ikke glipp av å ta en tur med godistoget og å besøke godisbutikken hvor du kan fylle din egen honningkrukke med godsaker. For å få det meste ut av besøket, tilbring 2 dager i parken og overnatt gjerne på Villmarkshotellet som er perfekt for barnefamilier.

Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby
Hva hadde vel barndommen vært uten Astrid Lindgrens fantastiske fortellinger? Hils på Pippi, Ronja, Emil og alle andre herlige mennesker fra barnebøkene- og filmene. I år kan du for første gang også oppleve eventyret fra Brødrene Løvehjerte. I tillegg til forestillinger kan barna også glede seg til å leke i husene fra Bakkebygrenda og hoppe i høy eller leke i vann. Opplevelsen blir ultimat om dere tilbringer minst 2 dager her. Dette for å ikke måtte stresse og gå glipp av noen forestillinger eller lignende. Det finnes til og med en morsom lekeplass der barna gjerne tilbringer noen timer.

Liseberg, Göteborg
Gøteborgernes stolthet og Nordens største fornøyelsespark. Her finner du opplevelser for både store og små. Årets nyheter er blant annet Loke – Europa høyeste Gyro Swing-attrasjon og Klubbland – en attraksjon til ære for Håkan Hellström. Gå heller ikke glipp av konsertene som holdes her. Det eneste du trenger å betale for å se dem er inngangen på 95 kroner per voksen. I tillegg til Barnas Paradis finns også Kaninlandet her, med morsommme karuseller som Kaninreisen, Rabalder og Hissningen. Her kan du også fråtse i gode pannekaker med syltetøy. Nam! Gå ikke glipp av barneteateret på Kvarnteateret.

Furuviksparken, Furuvik (Gävle)
1 mil sør for Gävle ligger Furuviksparken som byr på moro for hele familien. Rist løs til konserter med alt fra Miriam Bryant og Peg Parnevik till Rebecca & Fiona, se dyr fra alle verdens hjørner og kjenn adrenalinet pumpe på noen av parkens attraksjoner. Her finner du alt fra kaffekoppen til spøkelseshus og berg-og-dalbane. Den nysgjerrige kan også gå under jorden og oppleve det hemmelige fortet. Äventyrsön er også verdt et besøk, så hvorfor ikke ta med piknikkurven og slå dere ned i gresset for en koselig lunsj? I samkjør med parken finnes det også ulike boalternativer. Velg mellom skogscamping, havcamping og orientekspressen.

Gå heller ikke glipp av:
- Gröna Lund, Stockholm
- Skara Sommerland, Skara
- High Chaparral, Hillerstorp
- Ölands Dyrepark, Färjestaden
- Borås Dyrepark, Borås
- Kneipplandsbyen, Visby

- Her finner dere alle hotell i Sverige.

Vennegjengen


Spahelg
I Sverige finnes det massevis av fantastiske spahotell, med fokus på alt fra japanske tradisjoner til mykgjørende leire fra Afrika. En spahelg med vennegjengen er som balsam for sjelen. Vårt beste spa-tips i sommermånedene er Ystad Saltsjöbad. Grunnen til at det er fantastisk her om sommeren er fordi de i tillegg til et bra spa har et veldig fint utendørsbasseng. Ligg på en delikat blåhvit solseng med hvite gardiner som blafrer i vinden og få følelsen av å ligge ved Middelhavet. Andre høydepunkter er stranden og havet som ligger rett ved, samt Sveriges beste hotellfrokost og et delikat interiør.

Festival-Sverige med hele gjengen
Hard rock, ballader, eller en god blanding? I sommer er det mange konserter og festivaler du kan dra på. Liseberg, Gröna Lund og Furuviksparken er noen av fornøyelsesparkene som lokker med konserter med velkjente artister – svenske som utlendske. Vil du gå litt mer “all in” og høre på flere ulike band, og samtidig oppleve mye av området rundt? Da finnes det mange musikk-event du bør oppleve. Hva sier du til Gøteborg Blues Festival, Bråvallafestivalen, Peace & Love, Visfestivalen, Way Out West og Eksjö byfest? Pakk en folkevogn full av venner og kjærlighet og oppdag nye artister sammen i sommer.

Golfhelg med bestevennene
Sverige er et av de mest golftette landene i verden i forhold til antall innbyggere. I 1888 ble den første golfklubben i landet bygget. Den lå i Ryfors utenfor Jönköping og var ikke åpen for allmennheten. Den første golfklubben var åpen for alle var Gøteborgs golfklubb som ble grunnlagt i 1891. Om du og vennene dine ønsker å bli med i gjengen av de 500.000 svenskene som golfer i dag er det kanskje på tide å bestille en golfweekend på et flott sted med god mat og drikke. Kanskje kan Halmstad være noe? Byen har tidligere blitt kåret til Sveriges beste golfby av leserne på svenskgolf.se. Andre populære golfdestinasjoner er Bro Hof Slott, Falsterbo og Visby.

- Se alle tilbud på spa.
- Se alle tilbud på eventyr- og aktivitetsreiser.

Kjæresteparet


Vandring – perfekt for kjæresteparet som vil ha alenetid
Vandre gjennom Vålådalsfyrkantens gammelskoger, mellom fjellstuene på Treparksmötet eller i vikingenes spor på Roslagsleden. Du finner fine løyper i hele landet, fra Lapplands fjellverden til slettene i Skåne. Ta en dagstur eller gå en hel uke på noen av de lengre løypene. Gå alene eller sammen med andre på en guidet tur. Du trenger ikke å dra langt for spennende turforhold, Sverige har utrolig mange vakre turløyper. Vil du ikke svette for mye finnes det koselige sopplukkingsturer og spennende løyper hvor du kan gå med ulver. Masse frisk luft, minimalt med stress og ingen bilkøyer, som skapt for et opphold i kjærlighetens tegn.

Øyhopping i skjærgården
Hvilken skjærgård, tenker du kanskje? Sverige har mange! Stockholms er kanskje den mest kjente med øyer som blant annet Fjäderholmarna, Sandhamn og Möja. Men det finnes mange skjærgårder å utforske. Hva med Västkystens-, Blekinges-, Luleås-, Nyköpings-, Oskarshavns-, Mariestads- og Gøteborgs skjærgårder? Den sistnevnte består av fantastiske øyer som for eksempel Donsö, Brännö og Grötö. Hva kan være mer romantisk enn å sitte på en båt som krysser mellom idylliske småøyer hvor røde småhus blandes med klipper, strender og hav? Tilbring en hel dag her, bo på vandrerhjem eller pakk med et telt – hva enn som er romantik for dere.

Storbyweekend
Hva med en kjærlighetsweekend i en av Sveriges storbyer? Ta med din kjære og reis til Stockholm, spaser på Djurgården, gå på kino, spis godt, nyt deilige scones & te på det nye Scandic Haymarket og gå rundt på Hornstulls hippe marked. Foretrekker du saftige jordbær og ferske skalldyr bør du dra til Gøteborg hvor dere kan gå hånd i hånd i koselige Haga, på de hippe Långgatorna eller besøke Feskekörka hvor dere kan kjøpe både østers, reker og hummer. Ta med sjømaten og et teppe og nyt maten sammen med et godt glass vin på en klippe ved Saltholmen eller på gresset i Slottsskogen. Overnatt på Hotel Pigalle eller Dorsia hvor kjærligheten vil blomstre. Liker du Sør-Sverige bedre er kanskje en koselig helg i Malmø tingen? Spaser i bokskogen, besøk et slott, shop på Emporia eller ta toget til København og spis god mat og drikk i koselige Nyhavn.
- Se alle tilbud på romantikk.

Book din reise til Sverige på Reiseguiden:
- Finn fly til Sverige.
- Velg blant alle hotell i Sverige.


Svenske hotell av toppklasse