Surf's up på Fuerteventura

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Publisert 14 februar 2019

Kun 100 km fra Afrikas kyst ligger Kanariøyene nest største øy – Fuerteventura. Likhetene til det afrikanske fastlandet er slående, både med tanke på landskap og husene med sin nord-afrikanske stil og flate tak. Øyen har 300 soldager i året og er også den av Kanariøyene som får minst regn per år. Gjør deg klar for en aktiv ferie på Kanariøyenes lengste strender.

Reisemålet for den aktive

Fuerteventura er kjent som reisedestinasjonen for dem som også liker å holde seg aktiv, og her er mulighetene mange. Da det er varmt året rundt er dette perfekt for deg som vil kombinere en avslappende ferie med trening – spesielt vannsport. Når du blir lei av å ligge på stranden kan du for eksempel teste ut surfing, windsurfing, dykke og trene alt fra spinning til Body Toning. TUI har også konsepthotell på øya med fokus på trening. Hva med Robinson Club Esquinzo Playa og Magic Life Fuerteventura Imperial, som gir deg et nærmest ubegrenset utvalg av treningsmuligheter?
Se alle hotell på Fuerteventura

Noen av Europas beste strender

Hvor er vel bedre å holde seg aktiv enn på den Kanariøyen som er best kjent for sine vakre laguner og lange gyldne sanddyner? Fuerteventura har over 150 imponerende strender som strekker seg rundt øyen, og er kjent for å ha noen av de beste strendene i Europa. Disse strendene er også svært kjent for sine surfemuligheter, og folk reiser fra verden over for å prøve seg på øyas bølger. Blant familier er den 800 meter lange stranden Caleta de Fuste spesielt populær. Vil du surfe bør du dra til Sotavento Beach. Selv om du ikke surfer kan du her sitte på stranden og se på kite- og windsurfere seile over bølgene.

Vulkansk landskap

Det er ikke bare de unike strendene som gjør Fuerteventura til et spesielt reisemål. Øyas landskap er sterkt preget av den vulkanske aktiviteten som foregikk langt tilbake i tid, men det har ikke vært noen vulkansk aktivitet her på 7000 år – så du kan trygt ta turen opp og utforske høyden. Ta bena fatt eller dra på en sykkeltur i fjelllandskapet.

Kjent for sine gode oster

Dette er også stedet for matetusiasten, og den ferske fisken står høyt på listen over ting du må smake på mens du er her. Pajines, en type salt fisk, er et must. Men mest kjent er Fuerteventura for sine oster. På Fuerteventura finnes det faktisk flere geiter enn innbyggere, noe som blant annet resulterer i at geitekjøtt brukes mye, men også produksjonen av den lokale, hvite geitosten majeros. Øyas geitost er kjent internasjonalt for sin gode smak, og vinner prestisjetunge priser hvert år.

Her bor du

Fuerteventura er en stor øy med mye ulikt å by på. Derfor er det er greit å ha innsikt i hvilket område som passer best for dine ferieønsker.

Caleta de Fuste

Kun 15 minutter fra flyplassen ligger barnas paradis med sin langgrunne og fine sandstrand.

Jandia

En tre mil lang sandstrand som tiltrekker seg mange windsurfere og er en moderne ferieby cirka 1,5 time unna flyplassen. Det er i tillegg familievennlig med et hyggelig lite sentrum.

Costa Calma

Aka “den rolige kysten”, hvor man reiser for å slappe av eller windsurfe på en av øyas vakreste strender. Fra flyplassen tar det 1 time og 20 minutter å komme seg hit.

Corralejo

Tiltrekker seg surfere fra hele verden og er et av de beste stedene for surfing. Det merkes også på kvelden for her finner du øyas beste fornøyelsesliv. I tillegg finnes det mange bra restauranter i det hyggelige sentrumet. Den fine stranden passer perfekt for litt større barn og voksne da det er en del bølger her.

Las Playitas

En liten fiskerlandsby med kun 300 innbyggere, og er også området hvor turoperatøren Apollo har sitt velvære- og treningshotell, Playitas Resort, den største av sitt slag på hele øya. Passer for både idrettsutøvere, familier og mosjonister. Om du ønsker å utforske et større sentrum er det ikke mer enn fire kilometer til Fuerteventuras nest største by, Gran Tarajal.

Slik kommer du deg hit

Apollo, TUI og Solia er blant dem som har charterreiser med direkteruter til Fuerteventura. Ving tilbyr rutefly og hotell. Flytiden ligger på cirka 5 timer og 40 minutter med direktefly. Transfer fra flyplassen tar alt fra 15 minutter til 1,5 time avhengig av hvor man skal bo.

Nyttig å vite

På Fuerteventura snakkes det både spansk og engelsk, og de ligger +1 time foran Norge. Temperaturene ligger på rundt 20 grader på vinterstid og kan ligge på alt fra 24-35 grader på sommerstid.

Charterreiser til Fuerteventura
Hotell på Fuerteventura
Leiebil i Fuerteventura


Charter til FuerteventuraRimelige fly til Fuerteventura