Sol, strand & trening på Fuerteventura

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Lina Gustavsson
Det blir bare mer og mer populært å trene når man er på ferie, og i vinter er Fuerteventura det beste reisemålet for alle som vil gjøre noe mer enn å bare ligge på stranden. Her er det full fokus på trening og velvære.
Publisert 3 oktober 2011

Fuerteventura har relansert seg som et reisemål for de som gjerne gjør noe annet enn å bare late seg på ferien. Her kan du surfe, windsurfe, dykke og trene alt fra spinning til Kara-T-Robics og Body Toning.

En annerledes Kanarieøy

Fuerteventura er den nest største Kanariøya, og ligger utenfor Afrikas vestkyst. Klimaet er tørt og solfylt, og det finnes massevis av vakre strender. Øya er på fremmarsj akkurat nå og det bygges nye og flotte hotellkomplekser hele tiden.

Her kan du bo

Fuerteventura er en stor øy og turiststedene ligger spredt ut langs hele kysten. Jandia har alt man kan ønske seg av en moderne ferieby, med en tre mil lang sandstrand som tiltrekker seg mange windsurfere. Jandia er også en veldig barnevennlig ferieby med et hyggelig lite sentrum. Caleta de Fuste ligger nært flyplassen og er barnas paradis med sin langgrunne og fine sandstrand. På Costa Calmakysten finner man en av øyas vakreste strender og hit reiser man for å slappe av eller windsurfe. Til Corralejo reiser surfere fra hele verden, og det merkes også på kvelden for her finner du øyas beste fornøyelsesliv. I tillegg finnes det mange bra restauranter i det hyggelige sentrumet. Den fine stranden passer perfekt for litt større barn og voksne da det er en del bølger her. Las Playitas er området hvor turoperatøren Apollo har sitt nye velvære- og treningshotell, Playitas Resort.

Aktiv ferie på Fuerteventura

Når man reiser til Fuerteventura finnes det massevis av muligheter for å være aktiv på sin ferie. Mange velger å reise på treningsreiser der nettopp treningen er det viktigste, og både Apollo og Solia har slike reiser i vinterens program. Fuerteventura er også et mekka for vannsport, spesielt surfing og windsurfing. Uansett om du er proff eller nybegynner så kommer du til å elske Fuerteventura. Den karrige, men vakre naturen gjør også øya til et veldig bra reisemål for de som liker å gå på tur i fjellet eller kanskje sykle på utfordrende løyper. På Fuerteventura trives alle adrenalinjunkier!

Se mer av øya

Fuerteventura er en veldig bra plass å leie bil for å kjøre rundt på egen hånd. Det er bra veier og den spennende naturen kommer til å gi deg massevis av flotte fotomuligheter. Et besøk i dyreparken Oasis Park er populært for de som reiser med barn.

Strandparadis

Det Fuerteventura er mest kjent for er helt klart alle de vakre strendene. Laguner og sanddyner i Playa de Cotillos og strender som perler på en snor på Jandiahalvøyas sørøstside. Her finner du blant annet en 30 kilometer lang sandstrand som strekker seg hele veien ned til byen Jandia. Best surfestrender finner du på østkysten og ved byen Corralejo.

Slik kommer du deg hit

I vinter går det charterreiser med både Apollo og Solia direkte til Fuerteventura. Flyene går ukentlig fra Oslo og tar cirka seks timer. Transfer fra flyplassen tar alt fra 15 minutter til 1,5 time avhengig av hvor man skal bo. Reiser man med rutefly får man mellomlande på fastlandet i Spania.

Finn billige reiser til Fuerteventura, Kanariøyene, Spania.

Charter til Fuerteventura: