Sunny Beach – mye sol for pengene

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Etter noen år med laber interesse er Bulgaria og Sunny Beach igjen et hot reisemål for nordmenn som er ute etter en sydenferie med sol og bad til en billig penge.
Publisert 18 juli 2013

De siste årene har man bygd mange nye hotell i Bulgaria, og mange av dem er store all inclusive-resorter som på kort tid har blitt utrolig populære. Ikke minst på grunn av det lave prisnivået i Bulgaria og at det går direktefly hit fra mange byer rundt i Norge. Her er vår guide til den største feriebyen, Sunny Beach.

Populært blant mange

Sunny Beach ligger ved Svartehavskysten, midt mellom byene Sveti Vlas og Nessebar. Det er Bulgarias livligste ferieby med mange ungdommer som kommer hit for å feste hele natten. Men Sunny Beach er også populært blant barnefamilier som elsker den fine og langgrunne sandstranden. Man kan også bo bra for en billig penge her, også midt i høysesongen.

Stranden

Noe av det beste med Sunny Beach er den fine sandstranden som er hele seks kilometer lang. Langs med stranden går det en fin strandpromenade med butikker og restauranter. Vannet er rent og klart og har fått EUs blå flagg som et bevis for dette. Mange av hotellene her ligger også i nærheten av stranden – perfekt for barnefamilier. På stranden finnes det aktiviteter som tilfredsstiller de aller fleste og du kan velge mellom blant annet jetski, windsurfing og vannski, og skulle du bli lei av å bade i havet finnes det et stort vannland i utkanten av byen.

Shopping

Man kan handle mye og billig i Sunny Beach, og de fleste butikkene ligger gaten som går under navnet “Blomstergaten”, der du kan kjøpe kopier av kjente merkevarer til veldig lave priser. For mer lokale produkter skal du satse på et av markedene eller mindre butikker som ligger litt bort fra shoppinggata. Her kan du kjøpe tradisjonelt håndverk og keramikk til veldig bra priser. Vil du shoppe i en mer genuin by kan du ta lokalbussen til nærliggende Nessebar som har mange hyggelige smågater med butikker der du kan gå deg vill. Tenk på å ha med deg kontanter – det er ikke uvanlig at butikker ikke aksepterer kredittkort.

Utflukter

Det finnes et stort utvalg av spennende utflukter å gjøre når man er i Sunny Beach. Selv om mange nok bare kommer hit for å sole og bade burde man ikke gå glipp av å bli litt bedre kjent med landet som er så mye mer enn bare Sunny Beach. Dra for eksempel opp i Balkanfjellene til den lille byen Erkech der du får bli med på en byvandring som avsluttes med et herlig festmåltid. En av Bulgarias vakreste byer Sozopol er også verdt et besøk. Og vil man virkelig få en stor opplevelse kan man dra på en todagers utflukt til Tyrkia og Istanbul.

Hotell eller leilighet

Uansett om du vil bo på et all inclusive-hotell med alt inkludert, et vanlig hotell med bare frokost eller du foretrekker selvhushold i leilighet finnes det mye å velge mellom i Sunny Beach. Noen av våre favoritter er Iberostar Sunny Beach Resort som har all-inclusive og Heaven som er flotte leiligheter på stranden.

Slik kommer du deg hit

I sommer går det direktecharter til Sunny Beach fra Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim, Ålesund, Evenes, Tromsø og Haugesund. Du kan reise med Apollo, Ving og Star Tour. Man lander på Burgas flyplass og derfra er det busstransfer til Sunny Beach som tar cirka 30 minutter. Se alle charterreiser til Sunny Beach her.

Her er alle de billigste restplassene til Sunny Beach.


Charter til Sunny Beach