Publisert 15 september 2014

Den karibiske verden byr på mange eksotiske og spennende øyer. Det er mange som har vanskelig for å finne ut av hva man skal velge med tanke på at reisemålene kan oppfattes som veldig like – hvite strender med palmer og turkis hav. Men de er mye mer forskjellig enn du kan tro, vi hjelper deg å finne en eller flere favoritter å utforske vinter.

Mexico

Mexico er et av vinterens mest populære charterdestinasjoner og passer for både barnefamilier og par. Reisemålet lokker med noen av verdens beste strender, krystallklart vann og fine korallrev som passer perfekt for dykking. Bortsett fra strandlivet så kan du oppleve vakre naturreservat og ruiner fra Mayariket. Er du sugen på ekte meksikansk mat så er det tacos, burritos og enchiladas du burde smake på. Mexico er stort og når du reiser hit på charterferie kommer du til Riviera Maya ved den mexicanske gulfen, og kan bo i byer på fastlandet som Playa del Carmen, Akumal og Cancun eller ute på en av øyene Cozumel, Isla de Holbox eller Isla Mujeres. Flytiden er rundt 12 timer og du kan reise hit med Ving, Star Tour og Apollo.
Her kan du finne din reise til Mexico.

Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk er et grønt paradis og et ganske stort land sammenlignet med mange av de andre små øy nasjonene i Karibien. Her får du lange og lyse strender, turkis hav, glitrende korallrev, karibiske rytmer fra de lokale musikksjangrene merengue og bachata, og herlig regnskog. Reisemålet passer perfekt for de fleste pengebøker, her lever du faktisk billigere enn ellers i Karibien. Dessuten trives hele familien her og det finnes mange flotte all inclusive-hotell å bo på. Charterreisene går til feriebyer som Punta Cana, Bayahibe, Puerto Plata og Playa Dorada. Det tar cirka 12 timer å fly hit og du kan reise med Ving, Star Tour og Apollo.
Her kan du finne din reise til Den dominikanske republikk.

Cuba

Til Cuba går charterreisene til hovedstaden Havanna som lokker med sin helt spesielle atmosfære med biler fra 50-tallet, og til Varadero som frister med mange soltimer og en to mil lang sandstrand. På Cuba er glade smil en del av hverdagen og overalt hører man herlige salsarytmer. Når det kommer til maten får du ikke gå glipp av et besøk på en paladar, en restaurant i et privat hjem. Bortsett fra rom og sigarer så er det ikke så mye å bruke penger på her, hit reiser du for solen og opplevelsene. Det er også et bra reisemål for barn. Apollo og Ving har charterreiser hit og flyreisen tar cirka 11 timer.
Her kan du finne din reise til Cuba.

Jamaica

Jamaica er at avslappet reisemål som mange forbinder med reggaemusikk, noen av verdens vakreste strender og severdigheter i verdensklasse. Den grønne og kuperte øya passer bra for hele familien, og du kan gjøre alt fra å svømme med delfiner til å dykke, besøke vannfallet Dunn´s River Falls og se Bob Marleys hus. Det er ikke så mye shopping å snakke om , men det finnes noen bra lokale markeder som er verdt et besøk. Gå ikke glipp av å smake på den lokale favoritten “jerk” som er grillet kjøtt som er krydret med en spesiell krydderblanding. Ving og Star Tour har charterreiser hit og ofte går reisen da til feriebyer som Montego Bay, Lucea, Negril og Ocho Rios. Flyreisen tar cirka 12 timer.

Aruba

Aruba er et perfekt reisemål for deg som først og fremst er ute etter en avslappende sol og badeferie, og som ikke er så interessert i å reise rundt å få med deg en masse severdigheter. Charterreisene går til Druif Beach, en langsmal korallstrand. Både voksne og barm trives bra på de kritthvite strendene som lokker til mange timer på en solseng eller i det turkise havet. Øya har en internasjonal atmosfære og den pastellfargede hovedstaden Oranjestad tilbyr shopping av høy klasse med mange kjente merker. Det tar cirka 11 timer å fly til dette paradiset og du kan reise med Ving.

Barbados

Barbados er en ganske flat øy som ligger en bit øst for de andre karibiske øyene. Her får du hvite strender, deilige badetemperaturer og det finnes mye å se og oppleve. Reiser du med barn så er strendene på vestkysten de beste, de er mer barnevennlige da de er litt mer beskyttet fra vær og vind. Er planen derimot å surfe i ferien skal du sette kurs mot sydkysten, der møtes to hav og gir perfekte bølger. Vil du ha mer liv og røre så er det også sydkysten som gjelder, her finnes det et stort utvalg av restauranter, barer og butikker. Vil du shoppe kan du besøke hovedstaden Bridgetown. Hit reiser du med rutefly, men med minimum et stopp på veien.

Trinidad & Tobago

Trinidad & Tobago er et paradisreisemål og Karibien sørligste øyer. Her er naturen helt fantastisk med regnskog og et rikt dyreliv. Begge øyene har perfekte strender med kritthvit sand og turkis hav. Trinidad er den livligste øya og hovedstaden Port of Spain kan man finne mye bra shopping. Hvert år i februar holdes verdens best største karneval her. En opplevelse for livet! Tobago er den minste av de to øyene og kan friste med en rolig ferie med et fantastisk spennende liv under vannet og mange late dager i solstolen. Vil du mikse strandliv med bypuls og shopping kan du dra til byen Scarborough. Apollo har charterreiser til Tobago og reisetiden er cirka 12 timer.
Her kan du finne din reise til Trinidad & Tobago.

St. Martin

Den lille øya St. Martin består av en nederlandsk og en fransk del, og når du lander her gjør du det bare noen få meter fra stranden. Øye er en av de rimeligste å feriere på i Karibien og kan skryte med over 40 herlige sandstrender og 400 restauranter. Strendene på nordsiden av øya, den franske delen, ligger ut mot Atlanterhavet og passer bra om du vil holde på med vannsport i ferien. På sørsiden bader du i Det karibiske hav og her er det mye roligere forhold, noe som passer perfekt for barnefamilier. Den beste shoppingen finner du her i Phillipsburg som ligger på den nederlandske delen. Her er også hotellene større, fornøyelseslivet litt hetere og det er mange cruiseskip som legger til i havnen her. Den franske delen er større men har færre hotell og en mer genuin, karibisk atmosfære. Charterreisene hit går til blant annet Grand Case, Orient Bay og Oyster Pond, og du kan reise hit med Ving. Flyreisen tar mellom 10 og 13 timer avhengig av hvor du mellomlander.

St Barth

Luksusøya St. Barth, som i dag tilhører Frankrike, var en gang i tiden en svensk koloni. Og derfor kan du i dag gå på Östra Strandgatan i hovedstaden Gustavia. Der kan du dessuten handle i supereksklusive butikker og du finner alle de mest kjente luksusmerkene her. På St.Barth er det først og fremst fokus på avslapping og den beste stranden er Shell Beach. Reisemålet passer best for deg som reiser uten barn. Enkleste måten å komme seg til St. Barth på er via naboøya St. Martin og ta båten over derfra, en tur på cirka 1 time.

Guadeloupe

Franskeide Guadeloupe har mange vakre paraidsstrender. Fra luften ser øya reisemålet ut som en sommerfugl på grunn av at de to største øyene har broforbindelse. De to øyene er også ganske forskjellige – Basse-Terre er den vestre av de to og har både vulkaner og regnskog. Den østre er Grand-Terre består av mest lavland og fine strender. Bortsett fra at du kan få en helt fantastisk sol og badeferie her så lokker Guadeloupe også med en enestående matopplevelse. Siden øygruppen er en del av Frankrike så er det fransk mat på menyen, alt fra baguetter til fransk vin. Charterarrangøren Langley har charterreiser hit med avreise fra Sverige, og da er flytiden på cirka 12 timer.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Karibien:
- Alle charterreiser til Karibien
- Bra all inclusive-hotell i Karibien
- Familievennlige hotell i Karibien


Charter til Karibien