Stor guide til Kroatias beste reisemål

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Det er lett å forelske seg i Kroatia, og som et av sommerens mest populære reisemål får du mye for pengene her. Her er en oversikt over de beste reisemålene i sommer.
Publisert 1 april 2019

Istria – italiensk sjarm nord i Kroatia

Istria lokker med vakre strender, fin natur, god mat, italiensk sjarm og aktiviteter som vandring, sykling og vinsmaking. Den hjerteformede halvøyen ligger i Nord-Kroatia, hvor du finner de to kystbyene Pula og Poreč. Her finner du også middelalder-byen Rovinj som ligger ute i havet som en halvøy, og er kanskje den aller vakreste i hele Nord-Kroatia.
Se reiser til Istria

Dubrovnik – storby med mye historie

Storbyen Dubrovnik som ligger lengst sør i Kroatia er en historisk by og bykjernen som stammer fra Middelalderen har trange gater og koselige restauranter. Det er også kort vei til havet og enkelt å ta seg ut i den vakre skjærgården. Ta deg til toppen av ringmuren for den beste utsikten over byen og havet.
Se reiser til Dubrovnik

Cavtat – barnefamiliens paradis

Cavtat er et paradis for barnefamilier en mil utenfor Dubrovnik med fine strender, vakre klipper og flotte hotell. Langs med strandpromenaden finnes det flere uteserveringer og på kaien ligger det restauranter og små butikker på rekke og rad, og det er en herlig miks av turister og kroatisk hverdagsliv.
Se reiser til Cavtat

Split – perfekt storbyreisemål

Split er Kroatias nest største by og passer for deg som vil ha både strand og storby i ferien. Her møtes gammelt og nytt i en herlig miks, og det finnes et stort utvalg av restauranter og mye bra shopping. De mange strendene som ligger i nærheten av sentrum gjør at man kan både ha storbyferie og badeferie her, og det er heller ikke langt til den vakre skjærgården.
Se reiser til Split

Brac – strandperle i skjærgården

Brac ligger en time utenfor Split og er en av de fineste øyene i den kroatiske skjærgården. Denne strandperlen lokker med fine strender og krystallklart vann. Liker du å bade i havet får du ikke gå glipp av den berømte stranden Zlatni Rat som ligger rett utenfor sentrum i byen Bol. Bortsett fra sol og bad kan du spille tennis, vindsurfe eller fiske. Velg mellom flere koselige byer som Bol, Postire eller Supetar.
Se reiser til Brac

Hvar – Kroatias mest solsikre øy

Jetsetøya Hvar ligger i den kroatiske skjærgården og er kjent for å ha vakre strender, krystallklart vann og et hett nattliv. Den er dessuten Kroatias mest solsikre øy, og i tillegg lukter det fantastisk godt på grunn av at det dyrkes mye lavendel og rosemarin her. Hvar by er det største reisemålet, men Jelsa passer bedre for barnefamilier.
Se reiser til Hvar

Makarska rivieran – verdens vakreste kyststripe

Langs den dramatiske Makarska rivieraen ligger badebyene som perler på en snor. Kyststrekningen går mellom Split og Dubrovnik, og er en av de vakreste i verden. Her finnes fine strender, bra shopping, god mat og alt man trenger for en aktiv ferie om man ønsker det. Strende er barnevennlige og du kan velge mellom herlige feriebyer som Makarska, Tucepi og Podgora.
Se reiser til Makarska rivieran

Zadar – historisk by

Zadar en en historisk by nord i Kroatia med en veldig fin bykjerne. Her finnes det også bademuligheter i verdensklasse, både i Zadar og på øyene som ligger i nærheten. Stranden Zaton er veldig populær blant barnefamilier.
Se fly til Zadar

Reis til Kroatia

Charterreisene til Kroatia går mellom mai og september, med høysesong og mest varme midt i juli og august. Er du ute etter en aktiv ferie finnes det mange flotte nasjonalparker og naturreservat å besøke, noe som passer best på våren eller høsten. Til Kroatia kan du reise med charterselskap som TUI, Apollo, Ving og Kroatiaspesialisten. Flytiden er på cirka 2 timer og 50 minutter fra Oslo.

Hos Reiseguiden finner du din reise til Kroatia:

Charterreiser til Kroatia
Fly til Kroatia
Leiebil i Kroatia


Tilbud til Kroatia