Stavern er Norges beste sommerby 2013

Veronicah
Medlem siden 2009, besøkt 20 land

Foto: Visit Stavern
Foto: Visit Stavern
Foto: Visit Stavern
Stavern i Vestfold, bedre kjent som Norges smil, stakk hårfint av med seieren i vår uhøytidelige kåring av Norges heteste sommerby. Stavern kan by på en flott skjærgård, langgrunne badestrender og en fornøyelig atmosfære.
Publisert 12 juni 2013

– Stavern er en liten, romantisk by som ligger ved havet. Vi er kjent for å ha flest soldager i året, kunst- og kultur og flotte, kystnære naturområder. Her bodde dikterne Jonas Lie og Herman Wildenvey og i dag bor maleren Odd Nerdrum her, forteller Yngve Rakke, turistsjef i Stavern.

Stavern ligger geografisk gunstig til. Det er kort vei til både Oslo og Grenland, samt til ferger over til Danmark og Sverige. Sommeren byr på mye underholdning som Stavernsfestivalen, for ikke å snakke om det store sjøslaget til Tordenskiolds Soldater. Staverns flotte sandstrender gjør at badegjester valfarter til denne idylliske, lille byen i Vestfold.

– Stavern har en stor og fin gjestehavn for båter, bekrefter Rakke.

Stavern har bystatus og har alt du trenger for en vellykket ferie.

Kåringen av Norges sommerby

Etter at 5645 personer hadde avlagt sin stemme gikk Stavern av med en hårfin seier. Andreplassen gikk til Kristiansand, bronseplass til Skudeneshavn og Fredrikstad landet på en verdig fjerdeplass.

Norges beste sommerby - topp 20


1. Stavern
2. Kristiansand
3. Skudeneshavn
4. Fredrikstad
5. Tønsberg
6. Oslo
7. Kragerø
8. Bergen
9. Trondheim
10. Halden
11. Arendal
12. Sandefjord
13. Sarpsborg
14. Tromsø
15. Rjukan
16. Grimstad
17. Mandal
18. Farsund
19. Stavanger
20. Risør

Annonser:

Gode tilbud i vakre Norge