5 billige paradis å besøke i vinter

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Aline Sales
Foto: tima, medlem siden 2006
Foto: merlin, medlem siden 2007
Mange reisende fokuserer helt på hva flybilletten koster, og tenker ikke i det hele tatt på at ting som overnatting, mat og shopping kan være veldig dyrt når man har kommet frem.
Publisert 19 november 2012

Vi har valgt å sette fokus på tropiske reisemål som det kanskje koster litt å reise til, men vel fremme er det ganske billig å leve og bo. På den måten kan du komme deg lengre bort og det er jo tross alt totalsummen som er det viktige. Her er fem favoritter, som om du vil, kan bli veldig billige reisemål.

Sri Lanka

Få plasser i verden kan tilby sine besøkende en så bra kombinasjon av fantastiske landskap, urørte strender, spennende kulturarv og unike opplevelser som Sri Lanka. Her kan du på nært hold se delfiner, hvaler og vakre håndverk. Den som vil kjøpe med seg minner hjem skal sikte seg inn på edelstener, te, krydder, gull og sølv som er veldig billig her. Får du ikke nok shopping finnes det et stort kjøpesenter i hovedstaden Colombo. For soldyrkerne er Sri Lanka det perfekte reisemålet da det finnes mer enn 1300 kilometer med idylliske sandstrender. Gå heller ikke glipp av å besøke templet Dalada Maligava i Kandy eller den mektige løveklippen i Sigiriya.
Finn din reise til Sri Lanka her.

Brasil

Landet som er kjent for sine danseglade innbyggere, det magiske karnevalet i Rio og sine fantastiske strender. For deg som elsker fart og spenning, musikk og velbesøkte strender er Rio de Janeiro, med strendene Ipanema og Copacabana i spissen, det perfekte reisemålet. For barnefamilien eller de som bare vil ta det litt med ro passer mindre steder som Porto de Galinhas eller Pipa bedre. Brasil har de siste årene blitt et dyrere land å shoppe i, men til tross for dette kan man fortsatt gjøre et kupp på klær, smykker, mat, drikke, skinnprodukter og kaffe. Shopping i verdensklasse finner du i Rio og Sao Paolo, men unngå de utenlandske merkene som kan bli veldig dyre. Pass på å reise til Brasil når det er fotball-VM i 2014 eller sommer-OL i 2016 og få en opplevelse for livet. Men – bestill i god tid ellers kan det bli en veldig dyr reise.
Finn din reise til Brasil her.

Filippinene

Med mer enn 7000 øyer og fantastisk vakker natur har dette landet noe for alle. Manila – en minst sagt kaotisk storby som kan friste med shopping, både av den finere sorten i de vakre shoppinggalleriene, eller på de myldrende gatemarkedene i bydelene Binondo og Quiapo. De fleste som besøker landet er mest ute etter paradisstrender og turkis hav, og det finnes det mye av her. Den meste kjente øya er Boracay som har kritthvite strender, populære restauranter, shopping og et pulserende natteliv. Besøk gjerne noen av de mindre kjente øyene som for eksempel Malapasqua og Bohol for å oppleve det riktige Filippinene. Prisene i landet er veldig lave og en bussreise på fem timer kan koste så lite som ti kroner.
Finn din reise til Filippinene her.

Madagaskar

Dette unike landet, som er verdens fjerde største øy, ligger i Det indiske hav utenfor Afrikas østkyst. Madagaskar er et urørt paradis, men frodig vegetasjon, merkelige dyr og en fantastiske regnskog. Her dyrkes det ris, kaffe og vanilje så å spise og drikke godt på Madagaskar er veldig rimelig. Landet er hjem til mange unike dyrearter, og med sine mer enn 10 000 forskjellige vekstarter er det et paradis for naturelskeren. Om du liker å dykke kommer du ikke heller til å bli misfornøyd, her er det massevis av fargeglade fiske, skipsvrak, haier, hvalhaier og rokker å beundre under vann. Om du liker å shoppe skal du sette kurs mot hovedstaden Antananarivo for å utforske de lokale markedene. Det er en bra plass å bli kjent med lokalbefolkningen og ikke minst ta inn alle dufter og inntrykk. Unngå å reise hit i perioden januar til mars om du ikke vil ha regn i ferien.
Finn din reise til Madagaskar her.

India

India for oss nordmenn er kanskje mest kjent for sine gode mat, at kuer er hellige og de fargeglade Bollywood-filmene. Men landet kan tilby så mye mer – fine strender for den som vil bade, kulturarv som Taj Mahal og spennende arkitektur i tillegg til Himalaya for deg som vil ha litt eventyr i ferien. Overnatting, transporter, turistattraksjoner, mat og drikke – alt er billig i India. I følge reisenettstedet Price of Travel er India det billigste landet i verdene å reise og leve i. De store byene som Mumbai og Delhi er selvfølgelig litt dyrere enn gjennomsnittet så for å få en så billig reise som mulig er det bra å skippe storbyene og dra til mindre steder. Delstaten Goa, som er populær blant annet på grunn av sine fine strender, havnet på andreplass når verdens billigste by skulle kåres.
Finn din reise til India her.

Klikk her for å diskutere reiser med våre medlemmer.


Sol, bad & eventyr