Sommer i sjarmerende Kroatia ☼

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
Kroatia blir bare mer og mer og populært for hvert år, og det er lett å forelske seg i dette landet. Her får du en stor oversikt over de beste reisemålene slik at du velger rett i sommer.
Publisert 8 juni 2016

Kroatia er et av sommerens mest populære reisemål, med mange fine byer, herlige strender, vakker kyst og en helt unik skjærgård. Denne perlen ved Adriaterhavet er dessuten et rimelig reisemål der du får mye for pengene. Har du aldri vært i Kroatia kan det være vanskelig å velge hvor du skal dra, så her har vi satt sammen en oversikt over alle de beste reisemålene.

Dubrovnik – storby med mye historie

Storbyen Dubrovnik som ligger lengst sør i Kroatia er en historisk by og bykjernen som stammer fra Middelalderen har trange gater og koselige restauranter. Det er også kort vei til havet og enkelt å ta seg ut i den vakre skjærgården. Ta deg til toppen av ringmuren for den beste utsikten over byen og havet.
Se alle charterreiser til Dubrovnik her.


charter til dubrovnik i sommer


Cavtat – barnefamiliens paradis

Cavtat er et paradis for barnefamilier en mil utenfor Dubrovnik med fine strender, vakre klipper og flotte hotell. Langs med strandpromenaden finnes det flere uteserveringer og på kaien ligger det restauranter og små butikker på rekke og rad, og det er en herlig miks av turister og kroatisk hverdagsliv.
Se alle charterreiser til Cavtat her.


charter til cavtat i sommer


Split – perfekt storbyreisemål

Split er Kroatias nest største by og passer for deg som vil ha både strand og storby i ferien. Her møtes gammelt og nytt i en herlig miks, og det finnes et stort utvalg av restauranter og mye bra shopping. De mange strendene som ligger i nærheten av sentrum gjør at man kan både ha storbyferie og badeferie her, og det er heller ikke langt til den vakre skjærgården.
Se alle charterreiser til Split her.


fly til split i sommer


Brac – strandperle i skjærgården

Brac ligger en time utenfor Split og er en av de fineste øyene i den kroatiske skjærgården. Denne strandperlen lokker med fine strender og krystallklart vann. Liker du å bade i havet får du ikke gå glipp av den berømte stranden Zlatni Rat som ligger rett utenfor sentrum i byen Bol. Bortsett fra sol og bad kan du spille tennis,, vindsurfe eller fiske. Velg mellom flere koselige byer som Bol, Postire eller Supetar.
Se alle charterreiser til Brac her.


charter til brac i sommer


Hvar – Kroatias mest solsikre øy

Jetsetøya Hvar ligger i den kroatiske skjærgården og er kjent for å ha vakre strender, krystallklart vann og et hett nattliv. Den er dessuten Kroatias mest solsikre øy, og i tillegg lukter det fantastisk godt på grunn av at det dyrkes mye lavendel og rosemarin her. Hvar by er det største reisemålet, men Jelsa passer bedre for barnefamilier.
Se alle charterreiser til Hvar her.


charter til hvar i sommer


Makarska rivieran – verdens vakreste kyststripe

Langs den dramatiske Makarska rivieraen ligger badebyene som perler på en snor. Kyststrekningen går mellom Split og Dubrovnik, og er en av de vakreste i verden. Her finnes fine strender, bra shopping, god mat og alt man trenger for en aktiv ferie om man ønsker det. Strende er barnevennlige og du kan velge mellom herlige feriebyer som Makarska, Tucepi og Podgora.
Se alle charterreise til Makarska rivieraen her.


charter til makarska rivieraen i sommer


Zadar – historisk by

Zadar en en historisk by nord i Kroatia med en veldig fin bykjerne. Her finnes det også bademuligheter i verdensklasse, både i Zadar og på øyene som ligger i nærheten. Stranden Zaton er veldig populær blant barnefamilier.
Finn en reise til Zadar her.

Reis til Kroatia

Charterreisene til Kroatia går mellom mai og september, med høysesong og mest varme midt i juli og august. Er du ute etter en aktiv ferie finnes det mange flotte nasjonalparker og naturreservat å besøke, noe som passer best på våren eller høsten. Til Kroatia kan du reise med charterselskap som Apollo, Ving og Kroatiaspesialisten. Flytiden er på cirka 2,5 time fra Oslo.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle charterreiser til Kroatia.
- De beste charterreisene til Kroatia
- De billigste charterreisene til Kroatia
- Luksuscharter til Kroatia
- Kroatia for barnefamilien