Publisert 8 november 2015

Vil du oppleve det ekte Karibia bør du planlegge en ferie til fargeklatten Jamaica. Dette avslappende reisemålet som ligger vest i Karibias øyrike, 15 mil sør for Cuba, lokker med turkist hav og noen av verdens vakreste strender. Den grønne og kuperte øyen er stor, og her er det mye å finne på for hele familien.

Charterreisene til det nordvestlige Jamaica

Jamaica har i det siste fått en større plass i charterselskapenes vinterutvalg. Velger du å bestille en charterreise hit ligger charterhotellene i den nordvestlige delen av landet, i badebyer som Montego Bay, Negril, Lucea, Ocho Rios og Runaway Bay. På mange hotell bor du behagelig med all inclusive. Montego Bay er turistmagnet nummer én samt øyens nest største by med et stort utvalg av butikker, underholdning og shopping. I Negril finner du de fineste strendene, den vakreste solnedgangen og en deilig og avslappende atmosfære. Lucea er en av øyens eldste småsteder og perfekt for den som vil oppleve det lokale hverdagslivet. Ocho Rios er Jamaicas nest største turistby, her finner du den beste blandingen av shopping og strender. Runaway Bay passer for deg som er ute etter en skikkelig avslappende ferie.

Sol deg på verdens beste strender

Er du ute etter en skikkelig herlig sol- og badeferie så har du kommet til rett sted. Jamaicas strender hører nemlig til noen av verdens aller fineste og lokker med kritthvite og barfotvennlige sandstrender og turkist vann. Den beste stranden er Seven Mile Beach i Negril, ikke spesielt bred, men elleve kilometer lang, så her finner alle sin egen private plass til å slappe av på. Doctors Cave Beach i Montego Bay er en annen populær strand. Den fikk sitt navn på 1920-tallet etter at en osteopat påsto at vannet hadde helende krefter. Den er bare 200 meter lang og koster penger å få tilgang til, men derimot slipper du selgere. Reiser du til Jamaica med barn er strendene i Montego Bay, Negril og Runaway Bay spesielt barnevennlige.

Shopping og underholdning i Montego Bay

Jamaica er ikke kjent for shopping, men vil du likevel bruke noen timer i butikker, bør du dra til Montego Bay som har øyens største utvalg. Også de lokale markedene er verdt et besøk. Her finner du souvenirer, håndtverk og t-skjorter med Bob Marleys ansikt på. Vil du more deg på byen etter lange, late timer på stranden er det også Montego Bay som gjelder. På underholdningsgaten Hip Strip ligger flere nattklubber og barer som lokker med jamaicanske rytmer.

Gå i Bob Marleys fotspor

Jamaica er sterkt forbundet med reggae-musikk og Bob Marley. En populær utflukt er å besøke den lille byen Nail Mile, der du finner både huset som reggae-kongen vokste opp i og stedet hvor han er begravd. Du kan også ta en tur til Jamaicas hovedstad Kingston og besøke Bob Marleys hus på Hope Road 56 og platestudioet hans Tuff Gong.

Klatre opp Dunn's River Falls

I Ocho Rios finner du fossefallet Dunn's River Falls, som er en av Jamaicas mest kjente severdigheter. Det tar omtrent en halvtime å komme opp til fossen og det kan du enten gjøre på egen hånd eller med en guide. Sjøen er forfriskende og har omtrent samme temperatur som det norske vannet.

Svøm med delfiner eller ta en ridetur

Liker du dyr finnes det flere eventyr å begi seg ut på. Hva sier du til å svømme med delfiner? Eller hoppe opp på hestryggen og ta en tur i Sandy Bay? Mulighetene er mange og du kan enten bestille utfluktene på egen hånd eller via charterselskapet.

Smak på kjøtt med krydderblandningen jerk

Når du er sulten tilbyr restaurantene på øyen en herlig blanding av mat inspirert av Spania, Afrika, Kina, India og Karibia. Jamaicas egen spesialitet er grillet kjøtt med krydderblandingen jerk. Har du lyst på noe å drikke i skikkelig Jamaica-stil bør du bestille en Red Stripe. Her drikker man også mye rom, gjerne Appelton Estate. Prisene er litt lavere enn i Norge og en pizza på restaurant koster rundt 70 kroner.

Best vær mellom desember og april

Jamaica ligger i orkanbeltet og har et tropisk klima med best vær mellom desember og april. Drar du hit i januar møtes du av herlige 29 grader når du går av flyet. Deretter hopper du i vannet, hvor termometeret viser hele 27 grader. Mellom mai og november er det regnperiode her, akkurat som på mange andre øyer i Karibia.

Å komme seg til Jamaica

Ving starter Oslo første direktrute til Jamaica den 29.november 2015, som vil gå hver søndag i vintersesongen. Reisen tar omtrent 12 timer og du lander i Montego Bay. Startour tilbyr også charter hit fra Oslo via Stockholm fra september til april, eller så kan du bestille fly og hotell på egen hånd. Jamaicas andre flyplass ligger i Kingston. Drar du på cruise i Karibia er også Jamaica et vanlig stopp, havnen ligger i Falmouth mellom Montego Bay og Ocho Rios.


Charter til Jamaica