Slik velger du rett på Kanariøyene

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Star Tour
Foto: Ving
Foto: Star Tour
Vinterens mest populære reisemål er år etter år Kanariøyene. Vi nordmenn blir aldri lei av den spanske øygruppen utenfor Afrikas kyst som kan lokke med herlig sommertemperaturer når det det er vinter her hjemme.
Publisert 7 oktober 2013

Kanariøyene er den evige vinneren blant vinterreisemålene, og mange har vært der utallige ganger og har sin favorittøy og by de reiser tilbake hvert eneste år. Men om du er ute etter å prøve noe nytt, eller kanskje er det første gangen du skal til Kanariøyene kan det være bra med noen tips på hva du skal velge. Her guider vi deg til rett Kanariøy.

Gran Canaria

Den mest kjente Kanariøya er uten tvil Gran Canaria. Her finnes det utrolig mange reisemål å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hva som passer for hvem. Den største feriebyen er Playa del Inglés som er kjent for sitt hete natteliv, men det er et reisemål som passer for de aller fleste. Stranden er også veldig fin og består av gyllengul sand. Arguineguin er en liten norsk koloni, men også en utrolig hyggelig ferieby med noen av øyas beste hotell og kanskje øyas beste strand, Anfi Beach. Her trives spesielt par og barnefamilier. Er du ute etter litt ekstra luksus er Puerto de Mogán det beste valget. Her holder de fleste hotellene veldig høy standard, og byen er den mest eksklusive på øya. Perfekt for bryllupsreisen!

Det mest solsikre reisemålet på Kanariøyene er Puerto Rico som ligger på Gran Canarias sydkyst. Her er det mange stamgjester som kommer tilbake år etter år, og gjerne bor på samme hotell og samme hotellrom som alltid. Vil du bo bra og ha kort vei til øyas beste golfbaner skal du bo i den moderne feriebyen Costa Meloneras. På Gran Canaria er det perfekt å leie en bil noen dager for å oppleve andre deler av øya enn der man bor, det er lett å finne veien og det finnes mye å se og gjøre. Et besøk i hovedstaden Las Palmas er aldri feil, spesielt om du liker shopping, god tapas og vil se en ekte kanarisk by.
Finn din charterreise til Gran Canaria her.

Tenerife

Tenerife er en annen favoritt som mange nordmenn reiser til. Her finnes alt fra store feriebyer, hyggelige små landsbyer og noen av de beste golfbanene på Kanariøyene. Tenerife er et reisemål som passer for de fleste, det gjelder bare å velge rett sted å bo. Den største feriebyen er Playa de las Américas som i dag har vokst sammen med nabobyen Los Cristianos. Playa de las Américas har en lang og fin sandstrand, massevis av butikker og restauranter, og vil man feste hele natten er utvalget av barer og nattklubber stort. Los Cristianos er litt roligere og føles mer som en kanarisk by.

Er du ute etter en litt roligere ferie er Los Gigantes på øyas sydvestlige kyst er bra valg. Her bader man fra den svarte lavastranden og kveldene tilbringes på en av de mange restaurantene i havnen. Vil du bort fra turiststrømmene skal du satse på Santa Cruz som er en ekte kanarisk storby med havnepromenade, bra shopping og en utrolig vakker strand som ligger åtte kilometer nord for byen. Er du en golffantast bor du best i San Miguel de Abona. Tenerife frister også med mange bra utfluktsmuligheter, og et selvfølge er jo å besøke vulkanen Teide.
Finn din charterreise til Tenerife her.

Lanzarote

Denne øya har en spesiell plass i hjertet til mange nordmenn, og det er en veldig annerledes Kanariøy med sine vulkanske natur og stilrene design. Øyas største reisemål er Puerto del Carmen som kan tilby alt du måtte trenge av butikker, restauranter og barer, men samtidig føles som en genuin kanarisk by. Barnefamilier trives ekstra bra her med tanke på at det finnes ikke mindre enn tre barnevennlige sandstrender i sentrum. Rett i nærheten ligger også en veldig bra golfbane. Playa Blanca er kjent for sine vakre strender, Papagoyo-strendene, og også dette er et veldig barnevennlig reisemål. Den fine havnepromenaden er populær på kvelden og det finnes mange hyggelige småbutikker å shoppe i.

Moderne Costa Teguise har mange av de flotteste hotellene på øya og kort vei til en veldig bra golfbane. Byen er også et bra utgangspunkt for å utforske Lanzarote med bil. Det finnes også flere fine sandstrender – noen passer best for barnefamilien og andre passer best for windsurfere.
Finn din charterreise til Lanzarote her.

Fuerteventura

Dette er øya for deg som vil ha en aktiv ferie kombinert med herlige bad fra vakre sandstrender. På Fuerteventura så har surfere og windsurfere funnet sitt paradis, og de fleste av dem velger å bo i feriebyen Jandia. Byen som ligger på øyas sydspiss har de en tre mil lang, gyllengul sandstrand. Det er en stille og rolig by som også passer bra for barnefamilier. Øyas livligste ferieby er Corralejo, men det er likevel ingenting sammenlignet med partybyen på de andre Kanariøyene. Mange surfere holder også til her, og byen har et veldig hyggelig sentrum med mange bra restauranter. Passer bra for voksne gjester.

Er du ute etter en aktiv ferie skal du bo i Playitas der reisearrangøren Apollo har sitt store hotell- og treningskompleks med all mulig slags trening i tillegg til spesielle uker med fokus på en treningsform. Her finnes det garantert noe for hele den aktive familien, og selvfølgelig en vakker sandstrand.
Finn din charterreise til Fuerteventura her.

La Gomera

Vil du oppleve en Kanariøy der du ikke risikerer å springe på naboen kan vakre La Gomera være et bra valg. Øya er nesten ikke utbygd og hit reiser man ikke for å ligge på stranden å sole seg. Her bruker man tiden på golfbanen eller med å gå på tur for å nyte av øyas utrolig vakre natur. Reisen hit går med fly til Tenerife og båt derfra over til La Gomera.
Finn din charterreise til La Gomera her.

La Palma

Mange mener at dette er den vakreste Kanariøya, og her er man omringet av frodige natur, imponerende fjell, svarte lavastrender og hyggelige små landsbyer. Om du vil sole og bade en del i ferien skal du bo i byen Los Cancajos, men om stranden ikke er så viktig kan området Fuencaliente der du bare nyter av naturen, de vakre fjellene og tilbringer dagen ute på tur. Reisen hit går med fly til Tenerife, og flybytte der til mindre fly videre til La Palma.

Annonser:


Tilbud til Kanariøyene