Publisert 2 juni 2009

Varme sommerdager gjør ikke bare livet lysere, det blir også lettere å feriere med tynn lommebok. Vi tipser om herlige oaser i deilige København.

Sjøbad – midt i sentrum

Det er helt sant – vannet i kanalen midt i sentrum er faktisk rent nok til å bade i. To deilige steder der du kan ta en oppfriskende dukkert er Havnebadet på Islands Brygge eller eksotisk klingende Copacabana ved Fisketorvet. De har åpent mellom 11-19 på sommeren, og på Islands Brygge kan morgenfugler svinge forbi på en tidlig dukkert allerede kl 7. Copacabana er et lite tropisk paradis midt i København – her finner du sand, palmer, herlige rytmer og en restaurang som serverer nordafrikansk mat.

Grønne oaser

Noe av det beste med sommeren er å kunne tilbringe dagen på et teppe i gresset. Slå deg ned med en piknik-kurv i Kongens Have ved Rosenborg Slott eller ta bussen til Fredriksberg og Søndermarken. I Fælledparken på Østerbro arrangeres det ofte utendørskino og andre aktiviteter gjennom hele sommeren.

Spis billig

Sommeren er som sagt piknikens årstid, men i København kan du også spise billiglunch fra noen av de mange bodene langs gater og torg. Ta et stopp hos Pølsemannen, prøv vårruller eller nudler i pappkartong fra vognene på Strøget eller kanskje en kjapp plizza slice i farten? Om sulten virkelig gnager er kanskje en Buggi Burger tingen? Den kjøper du på Den Sorte Gryde som du finner flere steder i byen. For cirka 70 danske kroner får du en real hamburger med 600(!) gram kjøtt, ost og bacon. Her skal du ikke behøve å gå rundt å være sulten!5 x gratis i København

1. Lær deg å danse salsa! I Fælledparken kan du gå på salsakurs hver mandag og onsdag fra 19-22.
2. Gå på museum. Nationalmuseet, Statens Museum for Kunst og Musikhistorisk Museum er eksempel på gratis kulturopplevelser. Ellers har de fleste museum gratisdag for alle på onsdager.
3. Gå ut på Ideal Bar. Konsert- og klubbhuset Vegas lillesøster, Ideal Bar har gratis inngang og forskjellige klubber torsdag til lørdag. Enghavevej 40.
4. Ta en sykkeltur. Bysyklene er gratis og er utstasjonert flere steder rundt omkring i byen. Du trenger en tjuekroning for å løse ut sykkelen – som du får tilbake når du leverer sykkelen.
5. Kunst- og fotoutstillinger. Kongens Nytorv er ofte utstillingsplass. Fram til 31 august pågår utstillingen “Kunst i byen”, der en gruppe på 75 kunstnere og kunsthåndverkere stiller ut hver lørdag fra 10-17 samt den første søndagen måneden.Hotell i København fra 3*

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=81b66b7cb217ecdaf188bfa56c5bfe6c&site=reseguiden&javascript=1“”]