Publisert 5 juni 2013

Skagen, Danmark

Byen Skagen ligger lengst nord i Danmark. Her lyser solen med et nesten magisk lys og det finnes flere mil med vakre sandstrender. Den lille odden Grenen består av sand og ligger på grensen mellom de to havene Skagerak og Kattegatt. Sandstranden her er helt unik på grunn av at den hele tiden vokser – her kan du altså sole deg på en strand som er helt “ny”.
Reis hit: Ta danskebåten til Fredrikshavn og derfra kan du kjøre de 40 kilometrene nordover på vei 40.

Tofta bad, Gotland, Sverige

Den lange stranden i Tofta Strand er en av de mest populære på Gotland. Den brede stranden består av fin hvit sand og har flere sanddyner du kan gjemme deg bak om det blåser for mye. Ved stranden er det flere restauranten og kiosker. Ungdommer samles gjerne på den sørlige enden av stranden der det er mer liv og røre, mens barnefamiliene foretrekker den mye roligere nordlige delen.
Reis hit: Ta fergen fra fastlandet eller fly til Visby. Deretter er det 20 kilometer å kjøre sørover på vei 140.

Sandhammaren, Sverige

Naturreservatet Sandhammaren har en 12 kilometer lang kritthvit sandstrand på Skåne sydøstlige spiss. Stranden ligger ved en vakker skog og her har de både fyrtårn og sjøredningsmuseum. Vannet utenfor stranden har så sterke strømmer at skip har gått på grunn her i flere hundre år.
Reis hit: Stranden Sandhammaren ligger 20 kilometer øst for Ystad i Skåne og du komemr deg lettest hit med bil.

Tylösand, Sverige

Den syv kilometer lange sandstranden i Tylösand er ikke bare perfekt for sol og bad, det er også et av Sverige hotteste partysteder på sommeren. Den store samlingspunkten for partyfolket er Hotel Tylösand som eies av Roxette-stjernern Per Gessle. De perfekte vindforholdene har gjort Tylösand til en svensk sentrum for vindsurfere der det ofte holdes store konkurranser.
Reis hit: Tylösand ligger 5 kilometer vest for Halmstad, og du kommer deg lettest hit med bil eller tog til Halmstad.

Dueodde, Bornholm, Danmark

Stranden Dueodde ligger på øya Bornholm sydlige spiss og er idag et naturreservat. Før i tiden brukte man den fine sanden til å lage blant annet timeglass. Stranden er flere hundre meter bred på midten og blir smalere ut mot kantene. Ved Jonfrugård-delen av stranden samles ofte naturister.
Reis hit: Det går båt til Bornholm både fra Sverige og Danmark, og det er også mulig å fly. Dueodde ligger 22 kilometer sydøst for Rønne.

Böda sand, Öland, Sverige

Den to mil lange sandstranden på Ölands østkyst er utrolig populær. Her er det både vandrehjem, golfbane og flere restauranter. Du kan også bo på campingplassen Böda Camping som blant annet er kjent fra en svensk realityserie.
Reis hit: Böda sand ligger cirka 40 kilometer nord for Borgholm på Öland, og du kommer deg lettest hit med bil via Kalmar.

Løkken, Nord-Jylland, Danmark

Den klassiske badebyen Løkken ligger på Nord-Jylland vestkyst og her har de en 19 kilometer lang sandstrand, Løkken strand. Langs stranden ligger mange små, hvite strandhytter og man kaller ofte stranden for den “Hvite byen”.
Reis hit: Ta danskebåten til Fredrikshavn og følg deretter vei 35 i 40 kilometer vestover til du kommer til vei 55.

Solastranden, Norge

Den vakre Solastranden utenfor Stavanger har veldig fin sand og har flere ganger kommet med i toppen når verdens beste strand skal kåres. Stranden er langgrunn og vindforholdene gjør at den er populær blant vindsurfere.
Reis hit: Solastranden ligger i gangavstand fra Sola flyplass, men de fleste kommer likevel hit med bil.


Her kan du bo


Lei en bil – best priser finner du her.