Publisert 6 september 2011

Mange nordmenn kommer nok til å reise på charterferie til Mexico i vinter. Det mange ikke vet om er muligheten for å stoppe i USA på veien dit eller hjem om man velger å reise med rutefly istedenfor charterfly. Den perfekte ferien i vinter er ti dager på stranden i Mexico, før man avslutter med fire dager storby og shopping i New York på veien hjem. Vi viser deg hvordan.

Strender og tacos i Mexico

Mexicos kyst ved Det karibiske hav er det perfekte reisemålet. Her finner du noen av verdens vakreste strender, fantastisk mat, hyggelige mennesker og massevis av opplevelser for hele familien. De fleste velger å bo i livlige Playa del Carmen som har alt man trenger for å få en bra ferie. Her finnes et stort utvalg av hoteller, leiligheter for store familier, restauranter, barer og shopping. Vil man bare ha et hotell som ligger rett på stranden og et par restauranter så kan man velge å bo på stranden i Tulum, som ligger sør for Playa del Carmen. En vakrere strand får man lete lenge etter.

En meksikansk opplevelse
Uansett hvor man bor i Playa del Carmen har man gangavstand til stranden og sentrum. Man kan velge mellom enkle posadas som er små hotell uten mange fasiliteter til store og flotte all-inclusive resorter. Den mest meksikanske opplevelsen får man helt klart om man bor på et mindre hotell og går ut for å spise. Glem alt du tror du vet om meksikansk mat om du da tenker på våre egne tex-mex varianter som vi har i Norge. Riktig meksikansk mat er noe helt annet og er rett og slett fantastisk. I Tulum bor man på mindre hotell eller bungalower på stranden, ofte uten tv og Internett. Her er det ro og avslapping som gjelder, om man ikke vil lære seg å windsurfe eller kitesurfe. Uansett hvor man bor så finnes det et stort utvalg av utflukter man kan delta på, fra jungelsnorkling og dykking på korallrev til fantastiske ruiner fra mayaindianernes storhetstid i området.

Verdens beste storby

Etter lange, late dager på stranden i Mexico er det perfekt å sette seg på flyet i cirka fire timer for å så lande i verdens beste storby, New York. Når du har hentet ut kofferten så er det cirka én time med taxi inn til Manhattan. Etter å ha sjekket inn på hotellet er det bare å ta på seg gode sko for å gå ut å oppdage denne helt vidunderlige byen og alt den har å tilby. Er du her før jul kan du glede deg over å få se byen i sin fineste julepynt, og er du her i januar kan du shoppe alt du vil ha til latterlige lave priser når nesten alle butikker har salg. Alle årstider har sin sjarm i New York og etter fire dager her drar du tilbake ut til flyplassen og fortsetter på hjemreisen, mest sannsynlig med en tyngre koffert enn du kom med.

Slik fikser du ferien

Bestill en flybillett med gratis stopp i New York på veien til eller fra Mexico. Continental Airlines flyr direkte mellom Oslo og New York, og derfra videre til Cancun som er flyplassen man lander på for å komme seg til Playa del Carmen og Tulum. SAS har også direktefly til New York og derfra kan man reise med Continental/United Airlines til Cancun. Hotell burde bestilles på forhånd både i USA og Mexico. Tenk på at det går å dele tiden i Mexico mellom Playa del Carmen og Tulum.

Her bor du bra i Playa del Carmen:

Hotell i Tulum: