Reis i Harry Potters fotspor

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Matt Stroshane/Universal Orlando Resort
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: Mikael Jägerbrand
Foto: © 2011 Warner Bros. Ent. Harry Potter Publishing Rights © J.K.R.
For de som liker Harry Potter finnes det mange spennende steder å besøke, uansett om det gjelder plasser fra bøkene, fra filminnspillingen eller heftige fornøyelsesesparker. Vi har funnet ut hvordan du kan reise i Harry Potters fotspor.
Publisert 21 september 2018

Berg- og dalbane med Harry Potter

Hvor: Universal Parks, Florida, USA
I fornøyelsesparken Universal´s Island of Adventure har man bygd opp store deler av Harry Potters verden, blant annet skolen Galtvort, damptoget Galtvortekspressen og butikkene Honeydukes og Ollivanders i tillegg til puben Three Broomsticks. Her er det også flere berg- og dalbaner, og den mest skrekkinngytende er Dragon Challenge. For å lokke enda flere mugglere så kommer Wizarding World of Harry Potter å bygges ut med enda flere attraksjoner de neste årene.
Finn din reise til Orlando her.

Snakk med reptiler

Hvor: Reptilhuset, London Zoo, England
En av de viktigste plassene i Harry Potters liv er dyreparken London Zoo. Det var her han oppdaget at han hadde overnaturlige krefter når han begynte å snakke med en av parkens slanger. Det skjedde i Reptilhuset der du ikke bare kan se Harry Potters boaslange, men også mange andre skumle slanger og reptiler.
Finn din reise til London her.

Vent på Hogwarts Express

Hvor: Togstasjonen Kings Cross, London, England
På den populære togstasjonen Kings Cross i London er det lett å finne frem til perrong 9 og 10. Bøkenes perrong, nummer 9 3/4, kommer du ikke til å finne da den bare eksisterer i fantasiens verden og ikke i virkeligheten. Men se etter bagasjevognen som er halvveis inmmuret i en vegg, her kan du ta bilde av deg selv med vognen - akkurat som om det er du som er på vei til perrong 9 3/4 og Galtvort. Mellom 09:00 og 21:00 finnes det en profesjonell fotograf på stedet som hjelper deg å ta bilde med skjerfet fra ditt favoritthus på Galtvort. Bildet kan du kjøpe inne i Harry Potter-butikken som ligger ved siden av. Ellers går det også an å ta et eget bilde med din mobil. Tenk på at det kan bli lange køer her, spesielt i skoleferien.
Finn din reise til London her.

Gå i Potters skolekorridorer

Hvor: Durham Cathedral, Durham, England
Katedralen i Durham er en av de mest berømte bygningene i Storbritannia og er elsket av alle arkitekturinteresserte. For Potter-interesserte er det ikke de store salene i katedralen som er spennende, men de mange korridorene. Det var nemlig her som mange av Galtvort-scenene i filmene ble spilt inn.
Book hotell i Durham her.

Forbildet til Hogwarts

Hvor: Chepstow, Wales
Forfatterinnen J. K. Rowling tilbragte store deler av sin barndom i den lille byen Tutshill. Bare noen kilometer fra hennes barndomshjem finnes et av Storbritannias vakreste og eldste slott, Chepstow Castle. Disse ruinene ligger i utrolig vakre omgivelser ved en elv og sies å være forbildet til det fantasifulle skoleslottet Hogwarts.

Supersjakk-figurer

Hvor: British Museum, London & National Museum of Scotland, Edinburgh
Dette er noen av verdens mest kjente sjakkbrikker. De ble funnet på en strand i Skottland etter å vært nedgravd i mer enn 700 år. Brikkene forestiller vikinger og er forbildet til sjakkspillet i den første Harry Potter-filmen. I London kan du se 78 brikker på British Museum og i Edinburgh finnes 11 brikker på National Museum of Scotland – bare noen gater bort fra kafeen der den første boken ble skrevet.

Se filmkulissene

Hvor: Leavesden, London, England
Nå kan du se filmverdens Harry Potter i ekte “3D”. Filmstudioet der alle filmene ble spilt inn åpnet for allmennheten våren 2012. Her i Warner Bros Studio Tour kan du gå omkring i Galtvorts store festsal, Humlesnurrs kontor og Diagonalalmenningen. Du får også se modeller av skolen og rekvisita som Gygrids motorsykkel og Harrys “Nimbus 2000”.
Finn din reise til London her.


Fly til Harry Potter