London for nybegynnere

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: bjoeck, medlem siden 2007
Dette er byen som har alt; shopping, kultur, sport, severdigheter og bra mat. Millionbyen London er kort og godt den perfekte weekendbyen. Her er en guide for reisende på lavbudsjett og nybegynnere til London.
Publisert 19 februar 2019

De fleste severdigheter i London ligger samlet i sentrum, og den beste måten å bli kjent med byen på er å gå rundt. Med tanke på at det finnes så utrolig mye å se kan det være bra å velge ut en bydel per dag. Om du har mange aktiviteter planlagt i forskjellige deler av sentrum er t-banen, “tube”, den beste måten å komme seg rundt på. Billigst blir det om du kjøpet er “Oyster Card” som du lader med penger og drar over en scanner når du går inn på en stasjon. Kortet kan brukes som både enkel-, dag eller ukesbillett. Du klarer deg fint med Zone 1 og 2.

Betal ikke for et tomt rom

Har du tenkt å være mye på hotellet når du er i London? Om svaret er nei kan du bo på et billig Bed & Breakfast der rommet egentlig bare består av en seng. Hotellrom har mer plass og fasiliteter, men koster minst dobbelt så mye. Kjøp med deg et universaladapter som passer britiske støpsel før du drar hit.

De beste opplevelsene er gratis

Mange av de beste opplevelsene i London er helt gratis; den enorme parken Hyde Park, vaktskiftet ved Buckingham Palace, de arkeologiske skattene på British Museum, en spasertur over Tower Bridge eller folkelivet ved torgene Trafalgar Square og Piccadilly Circus.

Mange av verdens beste show

I bydelen West End og på det runde Shakespeare-teateret Globe kan du se teaterforestillinger i verdensklasse. Vil du heller se show på fotballbanen har både Chelsea, Arsenal, Fulham, Queens Park Rangers, Tottenham og West ham sine hjemmebaner i London. Om du ikke har høydeskrekk kan du ta en tur i det enorme pariserhjulet London Eye.

Et shoppingparadis

Når pundet er billig er London et paradis for deg som liker å shoppe. De beste områdene for shopping er Oxford Street, regent Street, Bond Street og Soho. Er du ute etter bøker skal du ta deg til Charing Cross Road, og om du er nysgjerrig på verdens mest luksuriøse butikk skal du dra til Harrods som ligger i området Knightsbridge.

Ta en pint på en middelalderpub

Om du vil besøke en ekte, engelsk pub skal du komme deg bort fra de største turistgatene. Visse puber har vært på samme plass siden 1200-tallet. Bestiller du en “pint” får du en real ale som kan smake litt som en øl som har stått en stund om du sammenligner med halvliter som du bestiller i Norge. Typisk pubmat er “bangers & mash”, som er pølse og potetmos, fish & chips og ikke minst forskjellige typer pai.

Slik finner du veien

Om du har adressen til et hotell eller en severdighet så finnes det et bra knep for å finne ut hvor i London det ligger. Bokstavene i postnummeret viser retningen, står det for eksempel “SE” så ligger adressen i southeast (sydøst).

Transport til og fra flyplassen

Millionbyen London har fem store flyplasser, men de fleste nordmenn lander på Heathrow eller Gatwick. Begge flyplassene ligger langt fra sentrum. Om du ikke har det travel kan du ta deg til/fra Heathrow med t-banen for noen tikroner, men om du har dårlig tid kan du ta Heathrow Express Rail som er litt dyrere.

Se alle reiser til London
Se alle weekendreiser til London
Finn billige fly til London
Sammenlign alle hotell i London


Billig fly til London