Publisert 21 april 2010

Storbyferien er kun noen timer unna. Med buss, tog eller bil fra Oslo tar det cirka tre timer til Gøteborg, eller Lille London, som byen kalles i Sverige.

Slik setter du prikken over i'en i Gøteborg:

1. Ta en “fika” i Haga

Å “ta en fika” betyr rett og slett å drikke kaffe! Og et kafébesøk i den gamle bydelen Haga tar deg et skritt nærmere den gøteborgske sjelen. Dette var tidligere byens skumle arbeiderkvarter, nå er husene renoverte og prisene på boliger skyhøye. Likevel har man klart å bevare den gamle sjarmen i brostein, vegger og tak. Gå gjennom Haga og fortsett oppover Linnégatan hvis du vil ha mer liv og røre. Her ligger barer, kafeer og restauranter som perler på en snor. På sommeren er uteserveringene smekkfulle.
Ta trikken til: Hagakyrkan, Järntorget, Vasa Victoria.

2. Shop 'til you drop

Nordstan er Norden største galleri. Her venter 320 000 kvadratmeter med shopping fordelt på tre etasjer – noe som burde være en utfordring for enhver handleekspedisjon.
Ta trikken til: Centralstationen eller Brunnsparken.

3. Spis en “räkmacka”

Gøteborg har omfavnet rekesmørbrødet og gjort det til sitt eget; eller kanskje man kan kalle det en lokal konkurranse om hvem som kan legge flest reker på en brødskive? Den populære varianten King Size på restaurantene i Gothia Towers selges angivelig i 16 eksemplarer i timen, hver dag, året rundt. Det blir 143 155 rekesmørbrød på ett år. Bare en sånn sak.
Ta trikken til: Korsvägen

4. Skogstur midt i byen

Etter sightseeing og shopping kan en tur i skogen være en deilig avveksling. Slottsskogen er et herlig grønt fristed midt i byen. Kafeer, is-og-pølse-kiosker, minigolfbane og en dyrepark gjør Slottsskogen til en fin opplevelse for både store og små. Er du heldig kan du se både elg, reinsdyr, seler og pingviner!
Ta trikken til: Linnéplatsen

5. Gå på After Work

Hva sier du til å kjøpe en øl for rundt 25-35 kroner, få en til på kjøpet, og spise gratis fra en stående buffé? Gjelder fredager (samt onsdager på visse steder) fra cirka 17.00 og utover kvelden på restauranter og utesteder over hele byen. Hvor lenge tilbudet varer kan variere fra sted til sted, i likhet med kvaliteten på buffématen. Men med påfyll i magen er du klar for en lang natt blant byens mange klubber og utesteder.

Mer info:
Göteborg & Co
Västtrafik
Restaurant Gothia Towers
Nordstan
Slottsskogen

Hotell i Gøteborg