Publisert 21 november 2009

Gøteborg har ambisjoner om å være julebyen og juledestinasjonen nummer én i Norden. For Gøteborg betyr det blant annet flere millioner julelys på Liseberg som strekker seg fra Götaplatsen og Kungsportsavenyn, hele veien ned til havnen.

Julehandel på koslige markeder

På Liseberg arrangeres Sverige største julemarked. Hele parken er opplyst av flere millioner julelys. Her finnes alt som hører julen til: gløgg og pepperkaker, skøytebane, sang og musikk, julemarked, karuseller, skibakke og mye mer. I tillegg til Liseberg lokker blant annet Kronhuset, Haga og Gunnebo Slott med herlige juledufter, håndverk og annerledes julegaver.

Julepyntede butikker og gågater

Både butikker og gågater inne i shoppingsenteret Nordstan er pyntet til jul. Inne på senteret finner du også et julemarked der unge designere, håndverkere og tradisjonelle snekkere viser frem og selger sine verk. Markedet er åpent butikkstider, alle dager fra 16. november til 30. desember.

Kyss under mistelteinen

I Bältespännarparken overfor Storan, opptrer det syngende juletreet og du kan ta deg en svingom på isen. Du kan også stå på skøyter på Heden. I Bältespännarparken kan du bestille tid på Goteborg.com for gratis fotografering under mistelteinen i et vinterkledd miljø. Fotograferingen skjer hver dag mellom klokken 16-20, den 11-23. desember. Forevige kyssene med et bilde!

Se julefilm på gigantiske fasader

Sveriges største julefilm vises mot Konstmuseets gigantiske fasade på Götaplatsen. I år vises julefilmen (med premiere 11. desember) også i romjula og avsluttes med en spesialforestilling ved tolvslaget på nyttårsaften. På husfasadene på Harry Hjörnes plats kan du oppleve et effektfullt, multimedia julespille.

Hvert eneste år er det like spennende å se hva NK i Östra Hamngatan, stiller ut i deres utstillingsvindu. Den 22. november åpenbarer utstillingsvinduet seg og julen kommer ut til oss alle.

Vil du vite mer om Gøteborg? Les her!

Fly til Gøteborg

Hotell i Gøteborg fra 3 stjerner