Populære Playa del Inglés

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Fritidsresor / Star Tour
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Thinkstock
Playa del Inglés er den mest populære feriebyen på Gran Canaria, og her trives alle som vil ha sol, bad, fornøyelser og bra shopping.
Publisert 30 august 2017

Playa del Inglés ligger på den sørlige delen av Gran Canaria og har lokket til seg alle typer av charterreisende siden 60-tallet. Øyas største ferieby er formet som en trekant og strekker seg ut cirka to kilometer, noe som gjør at du har gangavstand til det aller meste. Andre byer i nærheten er den litt roligere San Augustin, trendy Meloneras og den elegante Maspalomas som nesten har vokst sammen med Playa del Inglés.

Et perfekt reisemål for sol og bad

Gran Canaria har mange gyllne sandstrender og de beste finner du på den sørlige delen av øya. I Playa del Inglés kan du forvente deg mange herlige timer ved havet og på den brede og barfotvennlige sandstranden som er flere kilometer lang. Man kan leie solseng og parasoll om man vil ha en heldag på stranden. Sanden på stranden har kommet hit med vinden fra Saharaørkenen, og her kan du prøve deg på vannsport, bygge sandslott eller bare ta deg et deilig bad. Deler av stranden har ganske store bølger, men det finnes små badebukter som passer bedre for barnefamilier. I den sørlige enden av stranden går den over i Maspalomas sanddyner og i nord begynner den fine strandpromenaden som tar deg hele veien til San Augustin. Her er det fint å bare spasere, se på folkelivet og spise god mat på en av de mange restaurantene.

Shopping på de store kjøpesentrene

Som navnet på byen sier så er det mye fokus på stranden når man reiser til Playa del Inglés. Men det finnes mer å gjøre her enn å henge på stranden. Er du interessert i å fylle kofferten før du reiser hjem finnes det hele fem kjøpesenter å krysse av på listen. Noen av de mest kjente er Yumbo og Kasbah, og det største heter Cita. Her kan du shoppe alt fra klær, sko og parfyme til elektronikk - alla dager i uken. Under samme tak ligger det også flere nattklubber og restauranter. Kjøpesentrene er i hovedsak bygd for turister så om du er ute etter mer kjente merksebutikker skal du ta en tur til Gran Canarias hovedstad Las Palmas.

Best party på hele Gran Canaria

Om det er fest du er ute etter så har du kommet til rett plass. Playa del Inglés er Gran Canarias beste party by og her er det fest til langt ut på morgenkvisten for de som ønsker det. Blant de flere hundre utestedene finnes det noe for alle, alt fra nattklubber med den nyeste musikken til puber og danserestauranter. Mange av utestedene ligger sentralt ved de store kjøpesentrene.

Både internasjonal og spansk mat

Er du sulten finnes det mye å velge mellom, både restauranter og kafeer. Restaurantene serverer alt fra italiensk pizza og pasta til gode tapas og spennende fiskeretter. Vil du spise en klassisk rett fra Gran Canaria skal du dra til byen San Fernando der mye lokalbefolkningen bor og spiser. En to retters middag uten drikke ligger på rundt 200 kroner per person.

Tre hotelltips

Mange av øyas beste hotell ligger her på sydkysten. Hvilken hoteller du skal velge er avhengig av hva du er ute etter. Vi har valgt ut tre hotell som vi vil anbefale.

HD Parque Cristobal – perfekt for barnefamilier
Dette firestjerners bungalowhotellet er et av de mest populære i Playa del Inglés. Ved de to bassengområdene trives hele familier og et av bassengene har et lite vannland for de minste barna. Stranden ligger ti minutter bort med buss, og det er gangavstand til både restauranter og butikker.
Hit reiser du med Apollo, les mer og se priser her.

Sunprime Atlantic View – hit tar du med deg kjæresten
På dette populære hotellet bor par som reiser uten barn sentralt, men også med gangavstand til stranden. Bassengområdet er stort med avslappende basseng, og du kan booke en suite slik at du har utgang til bassenget fra rommet. Herfra er det også kort veil til mange av øyas beste golfbaner.
Hit reiser du med Ving, les mer og se priser her.

Bohemia Suites & Spa – for deg som vil ha luksus
På dette luksuriøse og intime boutiquehotellet bor du som bare tar til takke med det aller beste. Nyt ved det vakre bassengområdet som ligger i frodige omgivelser. Hotellet har også et eget spa så her kan du virkelig skjemme bort deg selv med tyrkisk hammam eller en skjønnhetsbehandling.
Hit reiser du med Star Tour, les mer og se priser her.

Kanariøyene er perfekt å reise til på vinteren

Gran Canaria er den mest solsikre av Kanariøyene og kan friste med mer enn 300 soldager per år. Den beste tiden å reise hit på er mellom oktober og april. De høyeste temperaturene får du sør på øya og under vinterhalvåret har Playa del Inglés en gjennomsnittstemperatur mellom 20 og 25 grader.

Slik kommer du deg hit

Det tar cirka seks timer å fly til Gran Canaria fra Oslo, og da lander du på flyplassen Gran Canaria Airport rett utenfor hovedstaden Las Palmas. Derfra tar busstransferen til Playa del Inglés cirka 30 minutter. Du kan reise hit med alle de store charterselskapene på vinterhalvåret, noen har også reiser hit på sommeren. I tillegg er det også rutefly som har direktelinjer hit.

I Reiseguiden søkemotor finner du alle reiser til Gran Canaria:
- Charter til Playa del Inglés
- Restplasser til Playa del Inglés
- Alle charterreiser til Gran Canaria
- Rutefly til Gran Canaria
- Hotell på egen hånd i Playa del Inglés


Charter til Playa del Inglés