På eventyr i nordøstlige Australia

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: callekin, medlem siden 2006
Foto: Dreamstime
Foto: Thinkstock
Foto: fnm, medlem siden 2008
Australia er et gigantisk kontinent med mye variert natur og opplevelser. Vi guider deg til det tropiske nord – hvor dykking, regnskog og "Lost Paradise"-strender står på agendaen.
Publisert 5 september 2017

Når man kommer til Australia for første gang er det som regel tre ting man vet at man vil se: Sydney, Ayers Rock og barriererevet. Vi guider deg til det tropiske nord som inkluderer storbyen Cairns, øyparadis som Lizard- og Green Island, regnskoger og ikke minst Great Barrier Reef.

Hva er “det tropiske nord”?

Det tropiske nord i Australia omfatter Cairns, som er den nordlige delen av delstaten Queensland + øyene ute på barriererevet. Denne delen av landet er varm året rundt. De har en “wet season” når vi har vinter, men det går fint å reise dit likevel. Det man skal vite er at da er det også “stinger season”, og da kan man ikke bade i havet under beskyttelsesdrakt på grunn av de farlige brennmanetene.

Topp 4 områder å bo

Når man er i det tropiske nord gelder å velge rett sted å bo. Cairns er populært blant alle aldre, og er man ikke avhengig av nærhet til stranden er Cairns et perfekt valg, og man kan bo både billig og bra her. Ungdommer som vil bo billig og feste hele natten trives også bra i Cairns på grunn av billige vandrerhjem og mange barer. Barnfamilier foretrekker ofte Port Douglas som ligger cirka én time med bil nord for Cairns, her har du flere vakre strender, mange leilighetshoteller og kort vei ut til barriererevet med båt. Cirka 30 minutter nord for Cairns ligger Palm Cove, en litt mer eksklusiv by som er populær blant par. Trinity Beach ligger bare 20 minutter nord for Cairns og har en fin strand og mange rimelige hotell og leilighetsanlegg.

Bo på en øde øy

Det er noe spesielt med å bo på en øy med krystallklart vann på alle kanter. Det finnes mange øyer å velge mellom i det tropiske nord, noen ligger på revet, andre ikke. Er du ute etter den ultimate luksusen er Lizard Island øya for deg. Her bor du på et femstjernes hotell i én av bare 40 suiter. Green Island frister med en regnskog og ligger rett på revet, og du bor i en luksuriøs suite på Green Island Resort. Andre øyparadis i området er Orpheus Island som har nyåpning i oktober 2011, og Magnetic Island som ligger bare 20 minutter fra land med båt og har alt fra luksushotell til vandrerhjem for backpackere.

Opplevelser under vann

Det er en selvfølge å bruke minst én dag ute på barriererevet når man er her. Mange velger å legge to-tre dager på en “live aboard”, en båt der man bor ombord. Vel ute på revet kan man snorkle, dykke eller bare nyte dagen på soldekket om man foretrekker det.

Spennende utflukter

Noen timer nord for Cairns ligger Cape Tribulation og Daintree Nationalpark som er en stor regnskog som strekker seg helt ned til strandkanten. Også dette kan man gjøre på én dag, men det anbefales å ha minimum én overnatting. Cairns har også en bra zoo for de som vil hilse på kenguru, koala, wombat og krokodille. En fin dagsutflukt er å ta toget Kuranda Scenic Railway til den lille byen Kuranda, og deretter linbanen til Tjapukai Aboriginal Cultural Park der du kan lære mer om landets utbefolkning. Cairns er også et bra sted for deg som vil ha et adrenalinkick, her kan du prøve bungyjump, hoppe i fallskjerm eller rafte. Mulighetene er uendelige!

Badeparadiset Port Douglas

Cairns har ingen strand, så om det er viktig for deg å kunne gå til stranden for å bade burde du bo i noen av byene nord for Cairns, også kjent som Northern Beaches, eller Port Douglas. Husk at på vinterhalvåret (nov-mai) kan man ikke bade i havet på grunn av alle brennmaneter. Det finnes noen strender der det er satt opp nett slik at man kan bade, men det finnes ikke over alt. Sørg for å bo på et hotell med basseng om du vil være sikker på at du kan bade i varmen. Drar man ut på barriererevet får man låne “stinger suits” gratis på utfluktsbåten om man er i områder der det er brennmaneter.

Slik kommer du deg hit

Flyturen til Australia tar cirka et døgn fra Norge, inkludert ett-to mellomstopp. Cairns har en internasjonal flyplass som trafikkeres av store flyselskaper som Qantas og Cathay Pacific. Fra flyplassen til sentrum av Cairns tar det cirka 15 minutter. Til Port Douglas er det cirka 1 time.

Hotell i Cairns

For luksusfølelse i Cairns bør du sjekke ut 5-stjerners hotellet Shangri-La Hotel, The Marina som ligger rett ved havfronten, med balkong og alle fasiliteter du måtte ønske. Samme finner du på Hilton Cairns, med et lekkert bassengområde og restaurant i tropiske omgivelser. Billigere alternativer som fortsatt er idylliske med ekte tropisk feeling er Cairns Colonial Club og Palm Royale. Det er også en drøss med kule hosteller rundt om i Cairns, da mange backpackere slår seg ned for å nyte byen og førsteklasses dykking.

Hotell i Port Douglas

QT Port Douglas er et delikat 4,5-stjerners hotell med gratis Wifi, treningsrom og spa rett ved den avslappede sjølandsbyen Port Douglas. Romslige rom og leiligheter, et lagune-aktig basseng, kort vei til stranden og gratis parkering om du kommer kjørende fra Cairns. Vil du heller bo tropisk og hjemmekoselig bør du sjekke inn på At The Mango Tree med sine enkle ferieleiligheter innhyllet i jungel. Hotellet ligger like ved Four-Mile Beach og er en kort spasertur fra sentrum. Gratis WiFi.

Se de beste prisene til Australia her:
- Fly til Australia
- Hotell i Australia
- Leiebil i Australia


Fly til Queensland