Fem stopp langs Australias østkyst

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: daydreamer, medlem siden 2007
Foto: worldofmarie, medlem siden 2007
Australia har et behagelig klima, spennende natur og det er lett å ta seg rundt i landet. Det er himmelriket for backpackere som valfarter hit, og australienerne er vennlige og uansett hva som skjer vil du mest sannsynlig få et "No worries mate!".
Publisert 3 oktober 2016

Det er enkelt å ta seg rundt i Australia med egen bil eller buss, og stoppene på østkysten er mange. Her er fem høydepunkter du ikke må gå glipp av.

Sydney – turist javisst!

Mange lander i Sydney og vil gjerne se så mye som mulig av byen. Sydney har alt man kan ønske seg av en storby og dessuten mange fantastiske strender. Her er syv ting du som turist i byen må gjøre:

1. Se Opera Huset og Harbour Bridge på nært hold
2. Spise middag og spasere rundt i Darling Harbour
3. Forberede deg for resten av reisen med surfetimer på Bondi Beach
4.Slapp av med en piknik i Royal Botanic Gardens
5. Se det store blå på Sydney Aquarium
6. Ta fergen fra Circular Quay til Manly, hvor du tilbringer dagen på stranden med surfing eller SUP
7. Se “moonlight cinema” i Surrey Hills' Centennial Park om sommeren

Byron Bay – blant krystallkuler, økologisk mat og surfere

Strendene i Byron Bay er fantastiske og surfingen enda bedre, men dette er også et mekka for den som dras til New Age, økologisk mat og yoga. I butikkene på hovedgaten finner du både kule surfshorts og bøker om healing med krystaller, og nede på stranden møter du overvintrede hippier med dreadlocks og flettede armband. I Byron kan du ta livet med ro og nyte livet, lese en bok på stranden, sole deg, bade og surfe. Mange hostel har, som på de fleste plasser langs med kysten, surfebrett å låne ut. For nybegynnere finnes det bodyboards som ikke krever så mye erfaring. Dette er også stedet for deg som ønsker å hoppe i fallskjerm – her finnes nemlig Australias høyeste (og kanskje vakreste?) fallmskjermhopp.

Surfers Paradise – fornøyelsesparkenes hjemby

Som man hører på navnet er Surfers Paradise et sted med milesvis med strender og veldig bra forutsettninger for deg som vil surfe, sole og bade. Men byen er også som et Las Vegas i miniatyr – alt blinker, lyser og tigger om din oppmerksomhet. Når du blir lei av byen kan du ha det barnslig moro i en av de mange fornøyelsesparkene. Sett deg også på bussen ned til forstaden Burleigh, som har en mer laidback stemning, roligere strender, god surf, barbeques langs standa og en vakker utsikt til Surfers Paradise sin skyline.

Airlie Beach – utgangspunkt for seiling og snorkling

Airlie Beach er en ganske søvnig liten by, men også et bra utgangspunkt for seilturer og andre utflukter til øygruppen Whitsundays. De vakre øyene ser du ofte på postkort fra Australia og du kan snorkle blant koraller og fisker. Det finnes seilturer og utflukter som passer alle og med forskjellig varighet. Et must er en dagstur til Hill Inlet og Whitehaven Beach, med kritthvitt sand og azurblått hav som smelter vakkert inn i hverandre. Ta turen til Hamilton Island og utforsk øyen med buggy car, og se havfruestatuene i solnedgangen på Daydream Island, hvor ville kenguruer hopper rundt.

Cairns – besøk Great Barrier Reef

Det finnes hovedsaklig en grunn til å besøke Cairns; Great Barrier Reef – verdens største korallrev. Bli med på en utflukt ut på revet, se Nemo-fisker, koraller og fiskestimer med små og fargeglade fisker. Det finnes utflukter der du kan velge om du vil snorkle eller dykke. Cairns har også store regnskoger med vakre fossefall og kulper du kan bade i, for ikke å glemme den vakre havnen hvor du får kjøpt ferske reker som snacks rett fra fiskebåtene.

Gå ikke glipp av…

De fleste som reiser til Australias østkyst bruker også å besøke Fraser Island som er en stor sandøy utenfor Hervey Bay. Her er det fine innsjøer med krystallklart vann, tropisk regnskog, hvite strender og er du heldig får du se en dingo eller to. Hit er det best å bestille en arrangert tur der du sammen med andre oppdager øya med firehjulsdrevet jeep.

Linas personlige favoritter

- Cape Tribulation, Der den ville naturen møter havet
- Port Douglas, vakre tomme strender og nærhet til utrolige naturopplevelser
- Booti Booti Nationalpark, utrolig vakkert og nesten ingen andre turister
- Jervis Bay, bo i luksustelt nært en vakker strand
- Coffs Harbour, vakre strender, fin natur og avslappet stemning
- Port Macquarie, fine strender og mye å gjøre
- Lamington Nationalpark, en av Queenslands vakreste nasjonalparker
- Noosa, fantastiske strender og naturopplevelser, shopping, kultur og avslapping
- Lizard Island, kan være den vakreste plassen på jorden, luksus og total avslapping
- Lord Howe Island, en urørt perle som frister med enestående vakker natur
- Rose Bay, Sydney, vakker forstad til Sydney der du har den beste utsikten over byens skyline
- Mullumbimby, total avslapping blant tropisk grønske

På Reiseguiden kan du finne din reise til Australia:
- Flybilletter til Australia
- Hotell i Australia
- Leiebil i Australia
- Reisetilbud til Australia


Flybilletter til AustraliaHotell på Australias østkyst