Øyparadis i Kroatia

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Scandjet
Foto: Thinkstock
Kroatia har på senere år blitt en feriefavoritt, og det er lett å forstå hvorfor. Her finnes alt man trenger og litt til. Dessuten har landet en vakker skjærgård der det finnes øyer for enhver smak.
Publisert 10 mars 2013

Kroatia tilbyr vakre byer, fantastisk og turkist badevann, god mat og relativt lave priser. Vil du se noe annet enn fastlandet finnes det mange flotte øyer å besøke. De fleste øyene når du enklest fra byen Split, mens til andre kan du ta bilen der det er bro fra fastlandet. Her har vi valgt ut fem øyer som vi virkleig kan anbefale.

Krk – vakker øy med fastlandsforbindelse

Krk er den nest største øya i Adriaterhavet og her finnes det noe for alle turister. Øya har fastlandsforbindelse med en 1430 meter lang bro, som gjør det enkelt å ta seg hit fra Krajevica. Baska, på øyas sydvestre side, er et mekka for deg som lengeter etter en sol- og badeferie. Byens lange og flotte sandstrand har en koselig strandpromenade det det finnes godt med matmarkeder, butikker og hyggelig restauranter. Er du interessert i kultur og historie skal du ta turen til den gamle delen av byen Krk. I sentrum finner du et godt utvalg av barer, kaféer og trivlige restauranter. Her finnes det også fine småstensbekledde strender.
Les mer om Krk og bestill din reise her.

Hvar – solskinnsøya

Hvar er en av landets største øyer, samt en av Adriaterhavets mest solsikre steder. Båtreisen fra Split tar cirka to timer. Hvar by er en sjarmerende by med middelaldrende byggninger, et pulserende restaurant- og uteliv, samt flere små grusstrender med klart og fint vann. Stedet passer deg som søker et stort tilbud av nattklubber, barer, restauranter, små klesbutikker og kunstgallerier. For deg som foretrekker en fredfull ferie passer koslige Stari eller postkortvakre Jelsa bedre. For maksimal avslapping, herlige bad og idyllisk natur er Pakleniøyene et perfekt alternativ. Hvar er kjent for velduftende lavendel som selges overalt på øya.
Les mer om Hvar og bestill din reise her.

Brač – en verdenskjent øy

Brač er Kroatias tredje største øy og en av de vakreste i Dalmatias skjærgård. Den enkleste måten å ta seg hit på er med båt fra Split. Øya skiller seg fra de andre øyene steinete natur og eventyrlige strender. Herfra fraktes verdifulle steiner til hele verden til ulike byggeprosjekt som for eksempel det Hvite huset i Washington DC. Øya er i tillegg kjent for sin gode olivenolje, delikate lammekjøtt, førsteklasses viner og spennende krydder. Supetar er øyas største by og her finnes det alt fra sol og bad til et fargerikt byliv. Andre populære steder er den idylliske fiskelandsbyen Postira, Bol med stranden Zlatni Rat, samt Havnebyen Milna.
Les mer om Brac og bestill din reise her.

Losinj – den grønne og fordige øya

Losinj er en fantastisk grønn og frodig øy som passer perfekt for deg som vil kombinere strandliv med naturopplevelser og friluftsaktiviteter. Øyas største by er Mali Losinj hvor det finnes flere, små restauranter, butikker og kaféer. Stedets lillebror, Veli Losinj, har fantastisk utsikt over havet og skjærgården. Øya Losinj har flere vakre strender der Veli Žal i Sunny Bay-bukten er den mest populære. Hit for å ta deg til Losinj reiser du via Krk med buss og båt.

Rab – øya med storslagen natur

Ved ankomst til den vakre øya Rab møtes du av fantastiske cypress- og fikentrær som gjør øya frodig og grønn. Bilfergen fra Jablanac tar kun 15 minutter. Øya har et godt utvalg av strender og du kan enkelt finne bortgjemte viker for fullstendig avkobling. Ønsker du litt aktivitet finnes det gode muligheter på denne øya. Her finnes det flere tur- og sykkelstier. Byen Rab er preget av middelaldrende byggninger, kirketårn og popøse hus. Ved byens torg finner du fine utserveringer, kaféer og trivlige restauranter. Den enkleste måte å ta seg rundt øya er med sykkel, til fots eller med taxibåt.

Reise på egen hånd

Det er enkelt å reise til Kroatia på egen hånd. Uansett om du tar bilen ned eller dersom du tar flyet ned ligger disse øyene maks to timer unna med båt. Reiser du hit fra juni til august kan det være en god ide å bestille overnatting på forhånd.


Charter til Kroatia