Øyhopping i Kroatia

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Kroatia har en utrolig vakker skjærgård og er et perfekt reisemål om du vil reise med båt mellom øyene. Vi har valgt ut noen øyer som er litt ekstra spennende å besøke i ferien.
Publisert 24 februar 2017

Kroatia er et paradis for øyhopping, med mange øyer som ligger nært hverandre. Den vakre skjærgården på Kroatias kyst kan friste med mer enn tusen øyer, så det finnes mye å se og oppdage. Det vanligste er å ha sitt utgangspunkt fra området Dalmatia og her har vi valgt ut noen øyer og reiseruter som du kan rekke på en uke.

Split – Brac – Hvar – Korcula – Vis

Split er Kroatias nest største by og er kjent for det nesten 2000 år gamle palasset Dieocletianus og havnepromenaden Riva. En båtferie som starter her innebærer som regel besøk på de store øyene Hvar og Brac, men også litt mer ukjente Vis.

Brac ligger nærmest Split og er litt annerledes enn de andre øyene med sine fjell. Øya er mest kjent for stranden Zlatni Rat, en rullesteinsstrand med alt fra dykking till vindsurfing. Det går minst 12 ferger per dag til øya, en reise som tar cirka en time og da kommer du til Supetar på øyas nordside. På sommeren går det en båt per dag til byene Bol og Mlina også.

Hvar er en av Det adriatiske havets mest solsikre øyer med middelaldersbygninger og store lavendel og rosemarinlunder. Hvar by har en livlig havn med mange seilbåter, koselige restauranter, butikker og et bra uteliv. Det går minst fire ferger per dag til Stari Grai og to båter til Hvar by, og reisen tar mellom en og to timer.

Korcula er en av de vakreste øyene i Det adriatiske hav, frodig med vingårder og pinjeskog. Korcula by består av gamle steinhus, rullesteinsgater og her trives både store og små veldig bra. Øya er perfekt om du er ute etter en sol- og badeferie. Fergen går til Vela Luka minst to ganger per dag og reisen tar cirka fire timer. Det også en katamaran om dagen til Korcula by.

Vis er en liten og ganske urørt perle som turistene nylig har oppdaget. I havnen kan du leie en moped for å dra på oppdagelsestur og utforske øyas vingårder, eller så spiser på en god fiskerestaurant, dykker i det krystallklare havet eller tar en tur til Den blå grotten. Det går minst to ferger per dag, en tur som tar mellom to og to og en halv time. Det går også en katamaran en gang per dag.

Dubrovnik – Mljet – Lopud

Dubrovnik er Kroatias mest populære reisemål og mange mener at den er en av verdens vakreste byer med sin middelaldersmur og vakre arkitektur. De som reise rundt med båt herfra besøker ofte øyene Mljet og Lopud.

Mljet er en grønn og vakker øy dekt av mye skog og med mange vingårder og koselige byer. Øya er mest kjent for nasjonalparken Mljet som dekker hele den sørlige delen av øya. Velg mellom en avslappende eller aktiv ferie når du er her. Fergen over til Sobra tar cirka tre timer og går to ganger per dag.

Lopud er et vakkert reisemål som tilhører øygruppen Elafitiøyene, 13 øyer der bare noen få av dem er bebodde. Lopud er den nest største øya og er mest kjent for sine vakre sandstrender og bra snorklingsmuligheter. Fergeturen tar cirka en time med avganger to ganger per dag.

Zadar – Ugljan – Pag

Zadar en en historisk by med mange romerske monument. Utenfor byen ligger hundrevis av øyer, de fleste ubebodde. Ugljan og Pag er to av de,m som er vel verdt et besøk iløpet av en ferie her.

Ugljan ligger rett utenfor Zadar og ble først kjent for sin olivenolje., øya består nemlig av hundretusentals oliventrær. Her finnes det i tillegg mange fine strender med badeviker perfekt for dykking. Fergen går til byen Preko, tar cirka en halvtime og har flere avganger per dag.

Pag er Kroatias femte største øy og en spennende reisemål med mange fine strender, herlige olivenlunder og sn spesiell geitost. Byen Novalja passer for de som er ute etter et hett uteliv. Hit kommer du deg via broen på øyas sørlige del som forbinder den med fastlandet.

Billig å ta ferge mellom øyene

Det er billig å ta ferge mellom øyene, en tur mellom for eksempel Split og Vis som tar cirka to timer koster bare 50 kroner. Eksempel på fergeselskap er Jadrolinija, Split Tours og Krilo. Sørg for å sjekke aktuelle tider og avganger for å få den nyeste informasjonen. Mellom slutten av juni og september er det sommerrute som gjelder og da går det flere båter.

Bestill overnatting hjemmefra

Reiser du i høysesong så finnes det en risiko at det er fullbooket på hotellene. Sørg derfor for å bestill hotell hjemmefra og du vet hvor du er når. I Kroatia er det også veldig vanlig at man bor i privateide leiligheter, og det booker man oftest i havnen når man ankommer en ny plass.

Foretrekker du seilbåt?

Er du mer interessert i seiling så er den kroatiske skjærgården et perfekt reisemål, og Dubrovnik, Split og Zadar er alle bra utgangspunkt for en slik ferie. Det finnes mange selskap som tilbyr seilferier i Kroatia som inkluderer fly, hotell, overnatting på en stor og komfortabel seilbåt med mannskap. Uansett om du reiser selv eller med familie og venner kommer du til å trives her.

Slik kommer du deg til Kroatia

Det går mange lavprisfly til både Split, Dubrovnik og Zadar og flytiden er på rundt tre timer. Det går også mange charterfly til området.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Kroatia:
- Fly til Kroatia
- Hotell i Kroatia
- Charter til Kroatia


Charter til Kroatia


Rutefly til KroatiaPopulære hotell i Kroatia