Publisert 22 februar 2012

I Spania tredje største by finner du bystrender, hyggelige gater og genuine tapasbarer. Det finnes mye å gjøre på dagene – og på kvelden tar det sprudlende nattelivet fart. Hvorfor ikke gi Valencia en sjanse istedenfor Barcelona neste gang du skal på weekendreise til Spania? Her finnes alt du trenger, men det er mindre turister og prisene er fortsatt ganske lave.

Se og gjøre i Valencia

Langs byens gater og torg er det både ny og gammel arkitektur, og det er mye fint å hvile øyene på. Valencias gamle bydel El Carmen ligger midt i byen og er et hyggelig område å bruke litt tid i. Om du er interessert i arkitektur skal du besøke den gamle silkebørsen, La Lonja, en UNESCO-merket bygning i gotisk stil fra 1400-tallet. Som en kontrast til den gamle bebyggelsen får du ikke gå glipp av det supermoderne komplekset City of Arts and Sciences. Det er et heftig landemerke, men også Europa største akvarium Oceanográfico og det interaktive naturmuseet Principe Felipe Science Museum. De futuristiske bygningene ligger ved den uttørkede elven Turion. I dag er den en lang, grønn park som strekker seg gjennom hele Valencia. Før rant elven her, men man ble lei av de årlige oversvømmelsene og valgte da å lede vannet utenfor byen.

Bad i nærheten av sentrum

Det perfekte med byer som Valencia er at det er lett å kombinere shopping, natteliv og severdigheter med late dager på stranden. Strendene Playa de Las Arenas og Playa de Cabanyal ligger nærmest havnen. Litt lengre nord ligger en av Valencias mest populære strender Playa de Malvarossa. Her er det full rulle på helgene med aktiviteter og strandsport. Gå heller ikke glipp av en tur langs strandpromenaden, Paseo Maritimo, som strekker seg fra havnen og nordover. Den er også perfekt for en tur på rollerblades eller en joggetur. For å ta deg til strendene kan du ta trikken fra Pont del Fusta til endestasjonen Dr Lluch. Den første stranden er Playa de Las Arenas og så ligger de på rekke og rad etter hverandre.

Spise og drikke

I Valencia har de et av Europas største matmarkeder, Mercado Central, der du kan få kjøpt det meste mellom himmel og jord når det kommer til mat. Kjøp gjerne med deg noe godt å spise og ha en piknik i Turion-parken. Om det finnes plass i kofferten er en ekte paella-panne en morsom suvenir å ta med hjem. Paella er en vanlig matrett som du burde prøve når du spiser ute. På kveldene er det den gamle bydelen El Carmen der Calle Caballeros er en bra partygate. Universitetsområdet som ligger nærmere vannet er et annet område med liv og røre hele natten. Innbyggerne i Valencia liker å feste og omgås med hverandre, men nattelivet våkner først til liv etter midnatt. Lokalbefolkningen går fra sted til sted, så liker du ikke en bar er det bare å gå videre til neste. En lokal drink er Aqua de Valencia som består av appelsinjuice, cava og cointreau.

Kom deg rundt i Valencia

I sentrum kan du enkelt ta deg rundt til fots, men det finnes også taxi og bra kollektivtrafikk med trikk, buss og t-bane. Sistnevnte har linjer som kobler sammen sentrum med havnen og stranden. Taxi er veldig billig og et bra alternativ, spesielt på kvelden når andre transportmidler ikke går.

Kom deg hit

Valencia ligger på den spanske kysten mellom Barcelona og Alicante. Når du flyr til Valencia fra Oslo må du mellomlande på veien, og noen av flyselskapene du kan reise med er Iberia, KLM og Air France. Flyplassen ligger 8 kilometer utenfor byen og en taxi til sentrum koster mellom 15 og 20 euro.

Fly til Valencia

Hotell i Valencia