Oppdag Seychellene

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Seychellenes 115 øyer er preget av urørt og vakker natur, og er en destinasjon for bryllupsreiser såvel som familieferier. Vi har samlet øyrikets høydepunkter for deg som vurderer å reise hit.
Publisert 29 april 2016

Seychellene blir av mange omtalt som “det siste paradis”, nettopp på grunn av sine urørte strender og natur. Øyriket er en drøm for par på bryllupsreise, men passer også utmerket for familier. Øyriket nordøst for Madagaskar ble tidlig miljøbevisste, noe som medførte høye turist- og miljøskatter, og de fleste stedene på Seychellene er naturreservat og har byggeforbud. Dette er reisen for deg som vil utforske mange ulike øyer, hver med sin sjarm. De tre største bebodde øyene, hvor flest turister velger å bo, er Mahe, Praslin og La Digue. Vi guider deg til øyenes høydepunkt.

Mahe – hovedøy med 75 strender

Mahe er hovedøyen hvor Afrika minste hovedstad Victoria og 90% av befolkningen befinner seg. Byen utforskes best til fots, og ta gjerne turen innom lokale kunstgallerier og håndverksmarkeder. Fra Makhe kan du enkelt komme deg til de omkringliggende øyene – Praslin og La Digue er et must! Mahe er den mest utbygde og mest turistifiserte øya, men i sør finner du også vakre, urørte strender. Besøk Marine National Park, test ut noen av øyas 75 ulike strender eller lei en bil og utforsk øyen på egenhånd. Du bor enten rimelig i et lokalt gjestehus eller sjekker inn på et resort eller i et leilighetskompleks. På Mahe finner du også fjellrike regnskoger med høye topper i granitt, og i hovedtaden Victoria ligger også fargerike Arulmigu Navasakti Vinayagan, Seychellenes eneste Hindu-tempel.

Praslin – perfekt som hovedbase

På Praslin vil du forelske deg i de slumrende landsbyene og de ville naturstiene i den frodige regnskogen som dekker mesteparten av øya. Du finner også mange langstrakte, hvite sandstrender på Praslin, blant annet stranden Anse Lazio i nord som regnes som en av verdens vakreste. Vallee de Mai National Park på Praslin er også det eneste stedet i verden, sammen med nabo-øya Curious, hvor du vil finne “Coco de mer” – verdens største kokosnøtt som ser ut som en kvinnes underkropp. Her er livet betraktelig roligere enn på Mahe, og du tar deg enkelt til de urørte øyene Cousin og Curious, hvor du – spesielt på den sistnevnte – finner hundrevis av gigantskilpadder som kan bli over 1 meter høy. Disse øyene er også klekkested for havskilpadder. Praslin er flott å ha som feriens hovedbase. Her finner du billige gjestehus, som gjør det enkelt å reise til Seychellene på budsjett. Du flyr hit fra Mahe på 15 minutter eller med hurtigbåt på 45 min, prisen er cirka den samme.

La Digue – Seychellenes vakreste øy

Den dråpeformede granittøya La Digue er kjent som den vakreste av alle øyene, og stranden Anse Source d’Argent er den som er mest avbildet fra Seychellene med sine store granittsteiner i kontrast til kritthvit strand og turkist hav. På La Digue finner du for det meste enkle hoteller og gjestehus, og du kommer deg rundt via sykkel, golfbil eller oksekjerre. Et av de mest populære stedene på øya er Union Estate Park, en nasjonalpark hvor du kan se et gammelt plantasjehus, leie ponnier og mate kjempeskilpadder. Det går ikke fly hit, men det tar 15 minutter med fergen fra Praslin, og 3 timer fra Mahe.

Frégate Island – eksklusiv luksusøy

Seychellene har også flere små, private øyer for luksus og eksklusivitet. Den lille, private øya Frégate er en av dem, og her finner du 7 strender, hvorav den ene titt og ofte dukker opp på lister over verdens aller vakreste. Hele øya ble i 2013 tatt over av Oetker Collection som har bygget 16 villaer her, og øya produserer nesten alle grønnsaker og frukt selv. Mye av øyen er veldig vill og naturlig, og i dag er den hjem til hele 2200 frittgående gigantiske Aldabra-skilpadder. Øya rommer også hundre tusener av fugler – over 100 arter – og er også kjent fra å ha klart å redde den utdøende fuglerasen Seychelles Magpie Robin. Du finner en egen havn her med både Yacht Club og PADI dykkesenter. Spis en romantisk middag i Tree House som ligger høyt oppe i et såkalt banyan tree. Frégate Island har kun plass til 40 mennesker for å beholde sitt eksklusive rykte (det går til og med an å leie hele øya!) og du kommer deg hit enten med helikopter på 20 minutter eller båt på 1,5 time fra Mahe. Dessverre må man bo på øya for å kunne besøke den, da de ikke tillater korte dagsvisitter.

Lokalbefolkning, kultur og historie

De lokale på Seychellene lever et enkelt liv, og turisme er strengt regulert for å bevare naturen på øyene. Det er et åpent og varmt folkeslag som møter deg, og håndhilsen er den normale formen for hilsen når du møter noen. De tre offisielle språkene på Seychellene er kreolsk, engelsk og fransk, men noen snakker også tysk og italiensk. Du finner en religionsblanding av katolisme, hinduisme og islam, men flere av de lokale tror også på heksekraft, magi og gjenferd – noe som kom til øya sammen med de afrikanske slavene før i tiden. Seychellene pleide å være et populært stop-over for pirater før i tiden, som også tok med seg kjempeskilpadder ombord herfra for å ha tilgang på fersk kjøtt på lange reiser. Det er sagt at det er begravd piratskatter for over 100.000 Euro rundt om på øyene.

Dykking på Seychellene

Seychellene er det ultimate paradis for avslapning under palmene på melishvite strender, men også for eventyr og utforskning. Undervannslivet er krystallklart og varmt, og selvom det har vært mye fokus på at en stor del av korralene er blitt bleket, så består de mest kjente dykkestedene av granitt-steinblokker som er så å si uberørt av blekingen av harde koraller. Under vann finner du rundt 1000 spennende arter, som revhai, rokker, sommerfuglfisk, englefisk, soldatfisk, ekornfisk, nakensnegler, napoleon leppefisk og den sagnomsuste “Spanske danser”. I september og oktober er det hvalhai-sesong når den store (ufarlige) fisken kommer inn for å spise plankton, og du kan dykke med den. På de ytre øyene kan du også se hammerhai, manta ray og skilpadder. Øya St Pierre er blant annet kjent for fantastisk snorkling, og ligger like ved Praslin.

Andre aktiviteter

- Dra på båtutflukter og prøv big game fishing.
- Golf kan dere også spille på 18-hulls championship-banen på Hotel Le Muria på øya Praslin.
- I det romantiske hjørnet? Det kan arrangeres bryllup eller fornyelse av ekteskapsløfter på de kritthvite strendene. Velg for eksempel en av Anse Source d’Argent-strendene på La Digue.
- Lei en sykkel og finn en privat strand på La Digue og nyt dagen her.
- Kjenn vinden i håret med seiling eller wind-surfing.
- Dra på dagstur fra Praslin og besøk øyene Cousin Island, Curieuse Island og St. Pierre Island.

Klima og høysesong

Den beste tiden å dra hit på er i april og oktober, men du finner høye temperaturer fra 27 til 30 her året rundt. Som de andre øyene, er temperaturen høyest fra mars til mai, da luftfuktigheten også kan være litt høyere. Desember og januar er regnet som de store regnmånedene. Det går ikke charterfly til Seychellene, men du kommer deg hit med rutefly. Apollo, Solfaktor og Ving har reiser hit. Du kommer deg enklest og billigst mellom øyene med ferge.

Søk blant alle reiser til Seychellene i Reiseguidens søkemotor:
- Fly til Seychellene
- Hotell på Seychellene
- Leiebil på Seychellene


Flyreiser til SeychelleneHotell på Seychellene