Luksusferie i paradiset

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: Bedarra Island Luxury Resort
Foto: Thinkstock
Foto: The Manta Resort
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det er mange som drømmer om en luksusferie på en paradisøy langt, langt borte, men det kan være vanskelig å vite hvor denne øya man drømmer er.
Publisert 17 september 2013

Bora Bora, Tahiti og Mauritius er noen av de mer kjente lukseriøse øyene i verden. Her har vi funnet frem noen øyer som ikke så mange har hørt om.

Bedarra Island, Australia

Denne makeløse øya ligger syv kilometer utenfor Australias østkyst, midt på Great Barrier Reef. Bedarra er en eksklusiv øy som tilbyr late dager i solen og luksus. Øya har gylne strender, frodig jungel og fargeglade koraller. Til tross for at de fleste gjestene her foretrekker ro og stillhet finnes det også en hel del aktiviteter å velge mellom. Du kan snorkle blant fargeglade fisker, padle kajakk, fiske, gå på tur og utforske natur og dyreliv. En romantisk måte å tilbringe dagen på er å ta med seg en lekker gourmetpiknik med blant annet kald champagne, og låne en liten båt for å finne en egen liten privat strand – det finnes mange å velge mellom.

Været på Bedarra varierer med temperaturer fra litt over 20 grader i vintermånedene juni og juli til 30 grader midt på sommeren som er fra desember til mars. Sommeren er også regntid her.

Hit tar du deg enklest med båt fra Mission Beach som ligger to timers bilreise sør for Cairns. Til Cairns fra Norge flyr man med minimum to mellomlandinger med for eksempel Cathay Pacific eller Qantas.

Fakarava, Fransk Polynesia

Denne fantastiske øya er en urørt verden der hekkende fugler og marint liv lever i harmoni med mark og vann. Det mangfoldige økosystemet er bosted for mange sjeldne fugler, vekster og skalldyr, mens mange dykkeplasser er så godt som uoppdagede. Livet langs strendene er helt unikt med pittoreske byer, gamle kirker og hyggelige mennesker. Miljøet her er så rent at Fakarava er utsett til biosfærområde av UNESCO. Strendene på Fakarava er kritthvite og det vidunderlige vannet er lysende turkis. Skulle du mot all forventning bli lei av å sole og bade kan du alltid dykke, snorkle, fiske eller besøke en av alle perledyrkingene i området.

Temperaturen på Fakrava er på sitt høyeste mellom desember og mars med cirka 30 grader, mens resten av året byr på litt svalere temperaturer rundt 25-30 grader, perfekt for lange dager i vannet. For å komme deg hit må du først fly til Tahiti og deretter blir det en time med innenriksfly.

Pemba, Tanzania

Det er mange som aldri har hørt denne bortgjemte, afrikanske perlen. Øya som tilhører Tanzania er en koralløy med frodig regnskog, grønne fjelltopper, turkist vann og hvite strender med sand som melis. Liker man ikke å trenges med andre turister er Pemba virkelig rett plass å reise til. Øya er ikke utbygd med noen turistnæring og det finnes ikke mye å velge mellom når du trenger et sted å overnatte. Det finnes bare en handfull resorter på øya.

Stillheten og de avslappende omgivelsene er som balsam for sjelen om det er total avslapping man er ute etter. Vil du ikke bare ligge på stranden eller ved bassengkanten er Pemba et fantastisk sted for dykking, og du kan også snorkle, fiske eller seile. Hakuna Matata, som betyr “ingen bekymringer” på swahili, er et ordspråk som brukes mye her på øya. Om kvelden når mørket faller på er det eneste man hørere dyrene i skogen. Ingen musikk, ingen tv – bare avslapping.

Temperaturen ligger rundt 28-30 grader året rundt og vannet holder en herlig temperatur på 28 grader. Noe som er bra å vite er at det kan regne en del i perioden desember til april. Men det betyr ikke at det regner hele tiden.

Kombiner gjerne et opphold på Pemba med en safari i Kenya eller Tanzania. For å komme seg til Pemba flyger man til Dar es-Salaam i Tanzania og deretter flyr man med innenriksfly til Pemba, som regel via Zanzibar.

Frégate Island, Seychellene

Fire grader sør for ekvator, bare 20 minutter med fly fra Mahé finner du paradisøya Frégate. Det er en privat øy med en enestående skjønnhet, et unikt miljø, frodig natur og hele syv vakre strender. Den mest kjente stranden, Anse Victorin, med sin rene og hvite sand har flere ganger blitt stemt frem som verdens vakreste strand.

De fleste av de få hotellresortene som finnes på øya ligger adskilt og er veldig eksklusive. Føler du for å aktivisere deg litt kan du velge mellom å snorkle, dykke, vindsurfe, padle, seile, spille golf eller fiske. Når du vil slappe av litt ekstra finnes det mange flotte spa der du kan skjemme bort deg selv.

Du tar deg hit med rutefly til Seychellene, og deretter kommer du deg videre ut til Frégate med båt, fly eller helikopter.

Aitutaki, Cook Islands

Aitutaki er en av Cook-øyene og ligger cirka 225 kilometer nord for hovedøya Rarotonga. Øya er den nest mest besøkte av øyene i landet og regnes som en av de vakreste plassene i Sydhavet. Aitutaki er mest kjent for sine hvite strender som er omringet av vaiende palmer, ubebodde øyer og sin turkise lagune. Her er det ingen masseturisme ettersom de aller fleste som kommer til Cook-øyene velger å bli på hovedøya Rarotonga.

Blir du rastløs av å sole og bade finnes det en hel del aktiviteter å velge mellom som dykking, snorkling, fiske, padle kajakk og golf for å nevne noe. I perioden juni til oktober kan du dra på hvalsafari.

For den ultimate ferien kombiner gjerne oppholdet på Aitutaki med noen dager på naboøyene Rarotonga eller Atiu. På Aitutaki er det nesten alltid sol og varmt vær. I april til november er det litt tørrere vær og også litt svalere. Desember til mars er varmere med høyere luftfuktighet. For å komme hit flyr du til Rarotonga og deretter videre til Aitutaki med et mindre fly, en reise som tar cirka 40 minutter.


Kjøp en flybillett til paradisetFinn et hotell


Flere hoteller finner du her >>

Annonser:


Mer luksus