Oppdag barfotøya Isla de Holbox

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: iStock
Foto: TUI
Foto: TUI
Foto: TUI
Isla de Holbox er en paradisøy i Mexico med vakker natur og et rikt dyreliv. Her bor du rett ved stranden og kan ta livet helt med ro. Vi guider deg til Mexicos best bevarte hemmelighet!
Publisert 1 august 2019

Kritthvit sand, hammocks i vannkanten og palmer som vinker solen farvel i rosa solnedganger. Slik går dagene på Mexico sin kanskje vakreste øy, lille Isla de Holbox, som ligger nord for Yucatanhalvøya i Mexico. Her bor du bra og billig på reisemålet som passer for hele familien, og som holder en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt. Her er noen av høydepunktene på “barfotøya” Isla de Holbox.

Urørt og bilfritt naturparadis

På Isla de Holbox er naturen i fokus. En stor del av øya er faktisk helt urørt for å beskytte det rike fuglelivet, og det er slett ikke uvanlig at du få se både pelikaner, rosa flamingoer og delfiner når du er her. Det er registrert mer enn 150 fuglearter på øya, og de trvies spesielt bra ved lagunen Yalahau. Lokalbefolkningen på øya har selv bestemt at her vil de ikke ha noen biler, så her tar du deg rundt med små golfbiler eller til fots.

Avslappet strandliv

Strendene på Isla de Holbox er ofte langgrunne, og det er ikke noe problem å finne sin egen strand å sole seg på. Det er ingen tilfeldighet at Isla de Holbox kalles for en barfotdrøm – kast av deg skoene og spaser rundt med hvit og myk sand mellom tærne. Legg deg i en hengekøye eller plukk noen av de vakre skjellene som ligger på stranden. Iblant kan vannet være litt grumsete og det er ingen som går å plukker bort tang fra stranden slik det er på større feriesteder, men det er også litt av sjarmen med å velge et reisemål som Isla de Holbox. Vanntemperaturen ligger mellom 25 og 28 grader året rundt.

Pastellfargede hus og gater av sand

På den fire mil brede øya finnes det bare en by. I den lille byen ligger øyas restarauranter, små butikker og små, pastellfargede hus. Gatene består av hardpakket sand og det finnes så godt som ingen veiskilt. På menyene er det mye fisk, og det er nettopp fiske som mange av innbyggerne her lever av.

Opplevelser og aktiviteter

Det finnes flere ting å finne på om du vil oppdage øya eller være aktiv. Isla de Holbox er blant annet kjent for sine hvalhaier, som du kan svømme med om du er her mellom mai og september når de passerer øya. En opplevelse for livet! Det er også stor mulighet for å se delfiner som lokkes hit i samme periode for å svømme med hvalhaiene. Her kan du også prøve kajakk i mangroveskogen, snorkle ved Cabo Catotche eller se mayatempelet ved Chichen Itza og ek Balam på fastlandet.

Tre populære hotell for charterreisen

Til Isla de Holbox kan du reise med TUI. De har 10 hotell på øya – fra leilighetshotell, familiehotell, romantiske parhotell, treningshotell og all inclusive-hotell. Her er de tre mest populære hotellene:

Villas Flamingos

Villas Flamingos er bygget som en liten landsby, beliggende rett ved strandveien like utenfor Holbox sentrum. Det er gåavstand til landsbyen med sine boligområder, små håndverksbutikker og noen restauranter. Hotellet har en avslappende, tropisk atmosfære og passer for deg som vil ha en ferie i fredelige omgivelser. Bassenget ligger nær stranden og i sanden står det solsenger under palmebladparasoller. Du bor i små bungalower med tak av palmeblader, eller i små toetasjes bygninger i samme stil.

Villas Palapas del Mar

Nybygd hotell med rolig beliggenhet nær stranden. Her bor du i rolige omgivelser ved den langgrunne sandstranden, i gåavstand til øyas lille sentrum. Hotellets juniorsuiter er designet i lyse toner fra naturnære materialer og tilbyr en komplett all inclusive som tillegg. I Isla de Holboxs lille, lokale sentrum som ligger like ved kan du handle lokalt håndverk eller spise nyfanget fisk eller kulinariske retter på en av de trivelige restaurantene. Rett ut fra hotellområdet brer den kilometerlange sandstranden seg.

Villas Paraiso del Mar

På Villas Paraiso del Mar bor du i fint inredde suiter på stranden. Velg mellom å kjøle deg ned i bassenget i hotellet hage eller gå ned til solsengene under palmene på stranden. Hotelelt har fire stjerner og ligger omringet av tropiske vekster og det er kort vei til øyas sentrum. Du kan velge mellom halvpensjon eller all inclusive.

Slik kommer du deg til Isla de Holbox

Du lander på Cancun flyplass, og transfer til Isla de Holbox tar cirka tre timer med buss og ferge. Du flyr med rutefly og flytiden varierer avhengig av hvilken dato og flyløsning du velger.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle reiser til Mexico:
Charter til Isla de Holbox
Charter til Mexico
Fly til Cancun


Charter til Mexico