Publisert 11 april 2012

Washington D.C. havner ofte i skyggen av populære storbyer som New York, San Francisco, Miami, Los Angeles og Las Vegas. Men Washington D.C. er en by som kan friste med mange herlige opplevelser. Her finnes for eksempel USAs beste museer, severdigheter som alle burde se en gang i livet, veldig bra shopping og massevis spennende restauranter.

USAs besta museer

D.C. er kjent for sine mange og ikke minst bra museer. Her finnes blant annet Air & Space Museum der du kan se Apollo 11 og originalutstyret fra månelandingen i 1969, Spy Museum – der du kan være en hemmelig agent for en dag, og Newseum som er et museum dedikert til alt som har med nyheter å gjøre. Du kan også besøke klassiske kunstmuseer som National Gallery of Art og kulturmuseer som National Museum of American Indian der du kan utforske USAs urbefolknings historie.

Shop 'til you drop

Når det er på tide slanke lommeboken litt og varme opp kortremsen – da skal du dra til Georgetown. Her ligger butikkene tett i tett, så forbered deg på å gjøre noen skikkelig kupp. Alle amerikanske klesmerker og skjønnhetsprodukter er mye billigere enn i Norge. Noe som er rimelig å shoppe er jeans, treningsklær, shampo, sminke og sko. Her ligger blant annet en enorm Urban Outfitters-butikk som er som å komme til himmelen for alle motebevisste indielovers og bohemer. Her kan du kjøpe alt fra morsomme gaveartikler til klær, sko og accessoirer – selvfølgelig til veldig bra priser. Sminke fra alle kjente merker – og merker som ikke finnes i Norge – shopper du på skjønnhetsbutikken Sephora. I området Penn Quarter, i nærheten av Capitol Hill og Det hvite hus, ligger flere antikkforhandlere, møbelbutikker og innredningsbutikker.

Severdigheter og opplevelser

D.C. er USAs politiske sentrum og et nasjonalsymbol for hele landet. Hvor mange ganger har vi ikke sett Capitol Hill på film, med sin hvite kuppel og det amerikanske flagget vaiende. I nærheten ligger også presidentens hjem, også det har vi sett utallige ganger på film. Vanligvis kan du komme helt frem til gjerdet, men om presidenten er på tur ut eller inn så tømmes hele området av sikkerhetspolitiet. Et bra tips er å bli med på en guidet sykkeltur i byen. Da får du se alle de viktigste severdighetene som Lincoln Monument, The Mall og minnestedet for de som døde i Vietnamkrigen . Et annet tips er å besøke den sjarmerende nabobyen Alexandria med sine hyggelige gater, shopping og kaféliv. Det er bare 30 minutter hit fra D.C. og absolutt verdt et besøk.

Krigshistorie

Arlington National Cemetary er statskirkegården der soldater som dør i krig blir begravd. De hvite korsene er plassert i symmetriske rekker på den grønne gressmatten. Her ligger også berømte krigsveteraner begravd i tillegg til for eksempel John F. Kennedy og Jackie Onassis. Fra sentrum kommer du deg hit med t-banen.

Mat og drikke

I D.C. finner du mat fra hele verden, men det du burde fokusere på er ekte, amerikansk mat. I Georgetown ligger flere veldig bra restauranter med gode hamburgere, muffinsbutikker og kafeer. De beste hamburgerne får du på Good Stuff Eatery der du kan velge menyer med navn som Barack Obama og Michelle Obama. Innredningen er som på en hvilken som helst hamburgerkjede, men litt finere. Den ligger på 303 Pennsylvania Avenue, rett bak Capitol Hill.

Slik kommer du deg rundt

Det er perfekt å sykle eller gå i D.C. Det finnes mange sykkelveier og bra infrastruktur for å gå. Skal du ta deg mellom bydeler kan du ta t-banen som er bra utbygd og lett å forstå seg på. Du kan kjøpe døgnbilletter for cirka 7 dollar, og da kan du reise ubegrenset i et helt døgn. Du kjøper billetten i automater på stasjonene. Skal du til Georgetown er bussen et bedre alternativ, velg mellom linje 30, 32, 34, 35 eller 36 som går langs Pennsylvania Avenue.

Slik kommer du deg hit

Korteste veien til Washington D.C. fra Norge er med Icelandair via Reykjavik. Med mellomlanding tar reisen cirka ti timer. Du kan også fly via andre store flyplasser i Europa som København, London og Amsterdam.


Fly til Washington D.C
Hotell i Washington D.C