Norske slotts- og herregårdsbryllup i Sverige

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thorskog slott/ Lisa Nestorsson
Foto: Thorskog slott
Foto: Bjertorp slott
Foto: Bjertorp slott
Foto: Baldersnäs Herrgård
Foto: Baldersnäs Herrgård
Foto: Dömle Herrgård
Foto: Dömle Herrgård
Drømmer du om et adelig slotts- eller herregårdsbryllup, men synes det blir for dyrt? Vår kjære nabo, Sverige, kan gjøre drømmen virkelig.
Publisert 14 april 2013

Stadig flere nordmenn velger å holde sine bryllup i Sverige. Den norske kronen er fortsatt sterk og det gjør at nordmenn kan spare tusenlapper på et norsk bryllup i Sverige. Slottene og herregårdene nedenfor får stadig flere forespørsler fra nyforelskede, norske par.

Thorskogs slott – et klassisk evertyrslott

Eventyrlige Thorskogs slott, fire mil nord for Gøteborg, er omgitt av en praktfull engelsk park, og kan vise til både presidenter og statsministere på besøkslisten. Her finnes alle forutsetninger for å skape et drømmebryllup uansett årstid. På sommeren velger mange brudepar å bli viet i den idylliske Engelske Parken, eller dersom det er litt kjøligere, vies mange i Jägarsalen på slottet. Ønsker dere et kirkelig bryllup, ligger Västerlanda kyrka like i nærheten. Thorskog slott er kjent for utsøkt mat og god service.
Les mer om Thorskogs slott her.
Maks antall bryllupsgjester: 110 personer
Overnatting: 40 rom og 72 sengeplasser
Slik tar du deg hit

Bjertorp slott – oppfyller alle ønsker

Bjertorp slott har løsninger for alle mulige bryllupsønsker. Bryllupsseremonien kan holdes utendørs, i en av slottes vakre salonger eller Fyrunga kyrka. Bjertorp slott kan også hjelpe med transport av brudeparet til og fra kirken. Slottets kjøkken serverer nordisk mat med inspirasjon fra det klassiske, franske kjøkkenet. Her serveres kun lokale råvarer og menyene preges av sesongens lekkerheter.
Les mer om Bjertorp slott her
Maks antall bryllupsgjester: 130 personer
Overnatting: 35 rom, hvorav 2 hotellsviter
Slik tar du deg hit

Baldersnäs Herregård – visualisert i romantisk bok

Baldersnäs Herregård er omringet av et storslagent miljø med et fantastisk parkanlegg – parken beskrives i boken Den romintiska parken. Herregården ligger ikke langt i fra den norske grensen, på en grønn og fordig halvøy i Laxsjön, en del av Dalslands Kanal. Lokale spesialiteter med sesongens råvarer tilberedes grundig i et førsteklasses kjøkken. Utsikten over parken og herskapsfølelsen gjør måltidet til en opplevelse. De fleste velger å ha vielsen i den vakre parken, mens andre velger å holde seremonien på gårdens parasollholmer.
Les mer om Baldernäs Herregård her.
Maks antall bryllupsgjester: 80 personer
Overnatting: 30 rom på herregården og 58 sengeplasser
Slik tar du deg hit

Dömle Herregård – en morgengave fra 1456

Staselige Dömle Herregård ligger i Värmland, og var opprinnelig en morgengave til en ung brud. Med egen kirke og en vakker park er gården et ideelt sted for vielser og bryllupsfester. Kirken, Dömlekyrkan, kan også brukes som festlokal. Dömle Herregårds prisbelønte kjøkken tilbyr tre-, fem- og syvretters menyer sammen med nøye utvalgte viner.
Les mer om Dömle Herregård her.
Maks antall bryllupsgjester: 130 personer
Overnatting: 51 rom
Slik tar du deg hit

Hillringsbergs Herregård – bryllupsfest for feinschmeckere

Hillringsbergs Herregård, ved Glafsfjordens strand, er omgitt av vakre omgivelser og gir en idyllisk ramme rundt bryllupet. Dere kan vies nede ved den vakre fjorden, i den flotte hagen eller i Glava kyrka fra 1700-tallet. Alle måltider som serveres på herregården tilberedes av ferske råvarer fra egen jord, fra fjorden eller den nærliggende skogen, av gårdens egen kokk.
Les mer om Hillringsbergs Herregård her.
Maks antall bryllupsgjester: 120 personer
Overnatting: 28 rom og 60 sengeplasser
Slik tar du deg hit

Annonser:


Romantiske tilbud