Ekspertenes New York-tips

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Paulina
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Pier25.com
Foto: Paulina
Foto: Philippa Orell
New York er manges favorittby og det er en by som som passer både som weekendreisemål og for en lengre ferie. Det finnes veldig mange tips om hva du burde se og gjøre i New York, mange skriver om de samme tingene, og har du vært i New York en eller flere ganger vil du kanskje finne noe nytt å se eller oppleve. Her har vi samlet tips fra noen ordentlige New York-elskere.
Publisert 3 september 2014

Mange har nok allerede vært på High Line, Top of the Rock, Central Park , 5th Avenue og Frihetsgudinnen. Men har du hørt om Café Gitane, Island Burgers & Shakes eller Smorgasburg?

Her er mine, Paulinas, tips om min absolutte favorittby:


5 Napkin Burger
Kanskje ikke Manhattan beste hamburger for smaken er jo som baken…men her får du i hvert fall en hamburger som smaker veldig godt i en vakker miljø. Du finner restauranten på tre steder på Manhattan – Hell´s Kitchen, Union Square og Upper West Side.

Chelsea Market
Paradiset for den matintresserte. Her finnes massevis av restauranter, kaféer og butikker for den som liker å lage mat og bake. Kjøp med deg krydder, spis mat fra helve verden eller bare gå rundt å nyt av den herlige atmosfæren.

Path till Exchange Place
Mange som reiser til New York holder seg bare på Manhattan. For å se Manhattan fra en ny vinkel kan du ta pendeltoget Path fra Ground Zero, under Hudson River, og gå av på det første stoppet, Exchange Place. Her kan du gå ut på piren og nyte av roen og en helt magisk utsikt over Manhattans skyline. Tilbake til Manhattan kan du ta båten som går rett over elven til Wall Street.

Reiseguidens Andreas er en New York-elsker, her er hans beste tips:


Minigolf på Pier 25
Pier 25 ligger ved Hudson River på sydvestre Manhattan. Å spille minigolf med Hudson River i bakgrunnen er aldri feil, og her finnes det også beachvolleyball-baner og en lekeplass for barn.

Båttur rundt Manhattan
Landmark Cruise er en båttur som går rundt de sörlige delene av Manhattan og tar 1,5 time. Det finnes noen kortere og flere lengre turer også. Det er magisk å se Manhattan Skyline fra vannet og turen tar deg også forbi Frihetsgudinnen og under Brooklyn Bridge.

Abercrombie & Fitch
Mange vil besøke den hippe butikken Abercrombie & Fitch som ligger lengst oppe på 5th Avenue. Her er det ofte kø allerede lenge før den åpner, go du får nesten alltid vente en bra stund for å få komme inn. Tipset – det finnes en til butikk lengst nede på Manhattan, i shoppingområdet på South Street Seaport.

Anna som driver bloggen "New York - My Bite of the Big Apple" gir deg her tre personlige tips.


Luke´s Lobster
Pass på å spise hummer billig og på en annerledes måste. Her serveres himmelsk god hummer i “pølsebrød” med massevis av godt tilbehør.

Antique Garage
En tyrkisk restaraunt i Soho med innredning som får deg til å miste pusten, fullt av antikviteter i en gammel garasje. Må oppleves!

Apothéke
Noe du ikke får gå glipp av når du er i New York er å besøke en hemmelig bar, så kallt speakeasy. Apothéke arrangerer spesielle “prohibition nights” der du blir tatt med tilbake i tiden til forbudstidens New York. Nyt av å være en del av en minneverdig kveld med tidstypiske drinker og livemusikk i 20- og 30-tallstil- For å komme inn må du vite det hemmelige passordet, men det får du ved å følge dem på twitter.

Helen som driver ilovenewyork.se tipser her om tre annerledes ting å gjøre i New York.


Spa på Manhattan
Å gå rundt og oppleve New York tar på kreftene, og da er det en herlig opplevelse å unne seg en stund på et spa. New York har utrolig mange spa å velge mellom, prisene varierer fra 100 dollar og oppover for cirka en times behandling. Prøv gjerne thaimassasje på Bunya CitiSPA i Soho, eller en skjønnhetsbehandling på Bliss eller Exhale som har flere spasalonger rundt på Manhattan.

Kayak på Hudson River
En annerledes gratisalternativ for deg som liker å være på vannet er å padle kayak på Hudson River. Down Town Boathouse tilbyr gratisturer som går fra Pier 26, 96 og 72nd Street. Alt sikkerhetsutstyr er inkludert og man får tilgang til skap der man kan låse inn verdisaker.

Smorgasburg i Brooklyn
Hver søndag mellom klokken 11 og 18 eller det et stort matmarked i Brooklyn. Og om du elsker mat er dette noe du ikke får gå glipp av. Du finner det i Brooklyn Bridge Park ved Pier 5.

Göran er reisejournalist og ekspert på nettopp New York. Han driver nettsiden Allt om New York.


Island Burgers & Shakes
Når folk begynner å prate om New York beste burgere bruker det å handle om Shake Shack, Five Guys eller Burger Joint. Görans tips er Island Burgers & Shakes med to små restauranter- en i Hell´s Kitchen og en på Upper West Side- Prøv “The Clyde” med salsa, blue cheese, avokado og bacon. Skyll ned med en milkshake. Både burgeren og milkshaken slår den hypede Shake Shack med hestelengder.

Uniqlo
Det er mange som allerede har oppdaget denne japanske kleskjeden, men det er fortsatt alt for mange skandinaver som enda, merkelig nok, velger å shoppe på H&M når de er i New York. Uniqlo er like billig, men klærne holder en høyere kvalitet. De har en stor flaggskipbutikk på 5Th Avenue, og mindre butikker på 34th Street og i Soho.

Central Parks bakgater
Det er lett å bare gå på de asfalterte gatene i Central Park og de oppmerkede gangstiene. Ikke at det er noe galt i det, men vil du komme til parkens hjerte skal du finne frem til så kalte Bridal Paths som skjærer gjennom alt det grønne, langt borte fra de mer oppmerkede stiene. Dette er gamle hestestier av grus der det er mye mindre folk og man kommer nærmere naturen. Skal du springe en runde i Central Park er Bridal Paths det beste valget. Se nøye på et kart over parken så finner du dem.

I Reiseguidens søkemotor kan du finne din reise til New York:
- Alle fly til New York
- Finn et bra hotell i New York


Fly til New YorkHer bor du bra i New York