Mitt Rhodos

Ingridhell
Medlem siden 2007, besøkt 18 land

Foto: ingridhell, medlem siden 2007
Foto: ingridhell, medlem siden 2007
Å komme til Rhodos er som å komme hjem for Ingrid, som har vært der over 25 ganger. Her gir hun deg sine beste tips om øya.
Publisert 29 juni 2011

Rhodos er fantastisk og har mye å tilby. Hele den østre siden er spekket med flotte strender. Veiene er bra slik at det er enkelt å ta seg fram mellom byene og stoppe underveis for en dukkert. Her er noen tips om utflukter du ikke får gå glipp av.

1. Rhodos gamle bydel er en favoritt

Den gamle bydelen er kjent for sin sjarm og er en favoritt. Her kan man spasere rundt i gatene tidlig på morgenen før alle butikkene har åpnet og se hvordan de gjør seg klar for en ny dag. To ganger i uken kan man gå på bymuren, som er cirka tre kilometer lang, og se byen fra en annen synsvinkel. På våren en muren dekket av røde valmueblomster, og et bra tips er å komme hit tidlig på morgenen før det blir for varmt.

2. Byen Lindos på østkysten

Lindos er en turistfelle, men likevel er det veldig vakkert. Reis dit tidlig eller sent på dagen for å unngå alle de andre turistene.

3. Øya Prassonissi ved Rhodos sydspiss

Prassonissi betyr “Den grønne øya” og er vindsurfernes paradis på grunn av at det blåser veldig mye her. En smal landtunge forbinder øya med fastlandet og man kan gå over når det er fjære.

4. Kurbyen Kalithea

Etter å ha vært på vei til forfall ble byen renovert og stod klar i 2007. Kalithea er nå et utrolig vakkert sted, og hit er det perfekt å reise over dagen for å sole og bade om man bor i Rhodos by.

5. Klippebad ved Ladiko, Anthony Quinn Bay

Et flott sted med klipper som man bader fra. Her er det perfekt å stoppe på veien til Lindos.

6. Eptá Pigés, De syv kildene

Et av øyas flotteste skogsområder med påfugler som går rundt ved bekker og vannfall. Man kan følge en sti gjennom skogen til innsjøen som ligger her, eller så vasser man gjennom en smal tunnel, ikke noe for de som har klaustrofobi.

Se Ingrids flotte bilder fra Rhodos.

Finn billige reiser til Rhodos.

Restplasser til Rhodos: