Miniguide til Cancun

Linae
Reiseguiden, besøkt 38 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Den mexikanske byen Cancun har noen av verdens vakreste strender. Som bonus kan du også nyte super shopping, flere gode golfbaner og en rekke restauranter og barer med fantastisk mat. Cancun har noe for alle.
Publisert 20 september 2017

De fleste som reiser til Mexico fra Norge velger å besøke en av feriebyene på Yucatanhalvøya, og av dem er Cancun den største. Det er også her den internasjonale flyplassen ligger. Byen, som tidligere var en søvnig fiskelandsby, har vokst enormt og kan nå friste med shopping og kulinariske opplevelser i verdensklasse. Dessuten er Cancun kjent for kritthvite strender, varmt turkist hav og noen av verdens beste golfbaner. Byen har fått et ufortjent dårlig rykte som et reisemål for unge, festgale amerikanere på Spring Break. Det er ingen hemmelighet at Cancun har et pulserende natteliv, men byen og nærområdet har så mye mer å tilby. Vil du likevel være sikker på å unngå festsugne amerikanere så kan det være bra å vite at Spring Break som oftest er i mars måned.

Kritthvite strender + turkise bølger = sant!

Med over to mil med kritthvit sandstrand og blendende turkist hav som holder badekartemperatur er det umulig å ikke bruke største delen av ferien på stranden eller i vannet. Alle byens strender er offentlige og nedenfor de store hotellene finnes behagelige solsenger til leie. Deler av stranden, som for eksempel Playa Chac-Mool, Playa Marlin og Playa Ballenas er perfekt for deg som liker vannsport og litt større bølger. Reiser du derimot med barn er strendene Playa Tortugas og Playa Caracol i nord de beste med sitt langgrunne vann.

Shop ´til you drop

Det er nesten umulig å besøke Cancun uten å komme hjem med en mye tyngre koffert en når du ankom. Her er det shopping for alle! Besøk gjerne Coral Negro Flea Market, der finner du alt fra mexicanske suvenirer til tradisjonelle skjorter og smykker. Vil du kjøpe med deg en sombrero, tequila eller sølvsmykker, så er Market 28 noe for deg. For deg med en tjukk pengebok eller som liker å vindushoppe bør du sette kurs mot Luxury Avenue der du finner butikker som Cartier, Burberry og Fendi. Den beste shoppingen finner du likevel på et av kjøpesentrene La Isla Shopping Village eller Plaza Las Americas, som ligger utendørs og har små kanaler og broer. Her finnes alt du kan tenke deg, inkludert lekeplasser, kino og mange bra restauranter.

Mexikansk mat & andre delikatesser

I Cancun trenger du aldri å være sulten, da du finner et enormt utvalg av mat fra hele verden her. Det spiller ingen rolle om du er sugen på fransk, italiensk, amerikansk, mexicansk eller japansk mat - alt finnes! Mange av restaurantene ligger langs Boulevard Kukulkan og ofte er det også livemusikk her. Restauranter du finner i området er restaurantkjeder som Bubba Gump, Hooters og Hard Rock Café, men selvfølgelig også finere restauranter som Casa Rubi, Grill 14 og La Madonna. Vil du ha ordentlig god mexicansk mat bør du dra til La Destileria – der kan du også smake på husets egen tequila. På Outback Steakhouse får du smake på australske spesialiteter, og en annen favoritt er 100% Natural som serverer mat som er bra for både kropp og sjel.

Uteliv i verdensklasse

Cancun har et natteliv i verdensklasse hvor du feste til solen står opp, og det finnes nattklubber og barer for alle aldre og smaker. På flere av de store nattklubbene betaler du ofte en større sum for å komme inn, men da får du også et armbånd som gir deg fri bar hele kvelden. Vil du besøke flere nattklubber og barer på én og samme kveld finnes det flere Bar Crawl-turer å være med på. De største og mest kjente nattklubbene er Coco Bongo, The City, Daddy O´s, Palazzo, Mandala, Mandala Beach, Elevate Ultra Club & Sky Garden, Señor Frogs og Sweet Club. Coco Bongo er en opplevelse utenom det vanlige og noe du sent kommer til å glemme. Foretrekker du barer fremfor nattklubber er Congo Bar, Las de Guanatos og Carlos n´Charlie tre sikre kort.

Spennende dagsutflukter

Vil du se og gjøre ting utenfor Cancun finnes det utrolig mye å velge mellom. Besøk øyene Isla Mujeres eller Holbox og ha noen late dager på de vakre sandstrendene. Her er det perfekt å snorkle, dykke og surfe. Ellers tar du bare livet med ro i en hengekøye under en palme. Vil du se livet under vann, men vil ikke dykke selv, så er et besøk på The Interactive Aquarium å anbefale. Og man kan ikke være her uten å besøke fantastiske Chichen Itza, en av mayafolkets hellige plasser som står på Unescos verdensarvliste. Det tar cirka 2,5 time dit med buss og det kommer til å være mange andre turister der, men det er det verdt. Ta også en tur til feriebyene lengre sør på Riviera Maya, Playa del Carmen eller Tulum som har noen av verdens vakreste strender. Et besøk i naturparken Xcaret blir en dag fylt med opplevelser for stor og liten uansett som du vil svømme med delfiner eller bade i underjordiske grotter.

Hvor bør du bo?

De aller fleste hotellene ligger i Cancuns Hotel Zone der alt er bygget opp rundt turismen. Her bor du også nær stranden. Vil du bo nær lokalbefolkningen er det i Downtown du bør bo. I begge områder finnes det hotell i alle priskategorier. Vil du bo billig finnes det flere bra hosteller, som for eksempel Poc Na Hostel og Nomadas. Vil du bo litt finere eller i hvert fall ha et eget soverom finnes det massevis av bra hotell å velge mellom. Noen av de mest populære hotellene er Le Blanc Spa Resort, Live Aqua Cancun All Inclusive og Hard Rock Hotel. Sørg for å finne et hotell som passer din smak og lommebok, uansett om du vil bo på stranden eller med nærhet til shopping.

Å komme seg til Cancun

Alle de store charterselskapene som Ving, Apollo og TUI flyr direkte til Cancun på cirka 11 timer. Velger du å reise med rutefly blir det ofte til at man reiser via USA – da må du huske å søke om visum i USA også. Flytiden varierer etter hvor mange mellomlandinger man har. Rundt i Cancun er det enklest å ta seg med taxi, buss eller leiebil. Busstasjonen ligger i Downtown Cancun.

På Reiseguiden kan du enkelt finne din reise til Cancun og Mexico:
- Charter til Cancun
- All inclusive til Cancun
- Rutefly til Cancun
- Hotell i Cancun


Charter til Mexico og CancunFly til Cancun

Om Cancun Mexico, Nord-Amerika

Cancún er et av verdens mest kjente reisemål. Her finner du en 22 kilometer lang sandstrand og turkisblått hav med kort vei til masser av mayaruiner.

De fleste hotellene ligger langs den 22 kilometer lange sandstranden. Ofte bor du rett ved stranden og det er veldig vanlig at hotellene er all inclusive. Om du planlegger å dra på mange utflukter inn til det sentrale Cancún bør du sjekke kartene før du booker hotell. Fra sørsiden av stranden er det mer enn en mil inn til Cancúns mange butikker og restauranter.

I Cancun er det utrolig mye å velge mellom for deg som vil snorkle eller dykke. Vannet her er veldig varmt, noe som gjør at du kan dykke i 27 garder varmt vann når det er snø hjemme i Norge.
Vil du ikke dykke ved verdens nest største korallrev kan du besøke et stort undervannsmuseum eller prøve de mange ferskvannsgrottene lengre inne på halvøyen.

Inne i Cancún ligger et ganske nytt maya-museum. Det er også mange ulike utflukter du kan dra på til ruinbyer som Tulum, Chichén Itza og Uxmál.

I Cancún ligger et lite tequila-museum, Museo Sensorial del Tequila. Her kan du se eksempler på hvordan man produserte drikken før i tiden og du kan kjenne lukten fra produksjonen. Best av alt er kanskje at du kan prøvesmake flere ulike typer tequila.

1 / 6
Thinkstock
2 / 6
Thinkstock
Semesterboende (Zona Hoteleria)
3 / 6
5 / 6
Thinkstock
6 / 6
Thinkstock