Londons koseligste bydeler - her er de beste hotellene

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: teresen, medlem siden 2013
London topper stadig listene over de mest besøkte weekenddestinasjonene. Hit kommer man før eller senere for å shoppe, gå på sightseeing eller ta del i storbypulsen. Vi hjelper deg å finne hotell i rett område.
Publisert 19 mars 2014

London ligger kun to timer unna med fly og det er lett å få tak i billige flybilletter. Den pulserende storbyen er alltid het, men byen er stor og det kan være vanskelig å velge hvilket område du skal bo i. Vi har derfor letet frem områder og hoteller i Londonjungelen, slik at det skal bli lettere for deg å velge en bydel som passer deg.

Londons bydeler

London består av 32 ulike bydeler, men vi har kun valgt ut noen av de beste områdene som kan være verdt å ta en nærmere titt på.

City of London
City of London er hovedstadens historiske sentrum og er en egen by i byen. Dette er også Londons finansdistrikt og blir ofte sammenliknet med Wall Street i New York. I dette området kan du blant annet besøke St. Pauls Cathedral som bygdes på 600-tallet og London Bridge som tar deg over Themsen fra City of London til Southwark.
Her finner du overnatting i City of London >>

Lambeth
Sør for City of London ligger Lambeth, den største bydelen som tilhører “Inner London”. Her finner du severdigheter som London Eye, Waterloo station, Royal Festival Hall og National Film Theatre. Herfra kan du i tillegg ta toget hele veien til Paris.
Her finner du overnatting i Lambeth >>

Westminister
I Westminister finner du kjente severdigheter som Big Ben, Buckingham Palace, Westminister Abbey og Palace Hyde Park. Dette er et av de mest populære turistområdene og er også kjent som West End.
Her finner du overnatting i Westminister >>

Camden
Bydelen Camden ligger nord for Westminister og har utviklet seg til å bli et område med et bredt tilbud av musikkscener, klubber og barer – ofte av alternativ profil. Camden Town har flere utendørsmarkeder som trekker store menneskemengder – Camden Market, Camden Lock Market og Stables Market.
Her finner du overnatting i Camden Town >>

Soho
Soho ligger i Londons hjerte med smale gater og smug, trendy shopping, bra restauranter og underholdning. Her samles matentusiaster og gatene vrimler av festkledde mennesker som er klar for en spennende kveld ute på ett eller flere av Sohos mange klubber eller puber.
Her finner du overnatting i Soho >>

Mayfair
Mayfair grenser til Soho og Westminster og er et stort forrentingsområde i London med mange eksklusive butikker. Foretrekker du de store mainstreamkjedene skal du ta turen til shoppinggata Oxford Street. Dette er et av Londons luksusområde med svært fine hoteller, luksuriøse butikker og virkelig gode spisesteder.
Her finner du overnatting i Mayfair >>

Notting Hill
Mange turister har tatt turen til Notting Hill på grunn av den romantiske filmen medsamme navn, med Julia Roberts og Hugh Grant i hovedrollene. Til tross for at turistene strømmer til, har bydelen lykkes med å bevare sitt sjarmerende preg. Dessverre finnes det i spesielt mange hotell å velge på i dette området, slik at Notting Hill egner seg best for en dagsutflukt. Notting Hill ligger nordvest for Hyde Park.
Her finner du overnatting i nærheten av Notting Hill >>

Bayswater
Ved siden av Nothing Hill ligger Bayswater. Bydelen har Londons høyeste andel av hoteller per kvadratkilometer, og har kan du finne overnatting til en god pris. Sjekk dog på forhånd standarden på hotellet. Billig er ikke alltid synonymt med hyggelig. Dette er et helt ok område hvis målet med turen er å handle på Oxford Street.
Her finner du overnatting i Bayswater >>

Kensington og Chelsea
Dette fasjonable området er kanskje en av to virkelig skjulte perler i London. Her får du virkelig god shopping uten stress og mas, mange fine spisesteder og gode hotellpriser i helgene. Her bodde prinsessen Diana og det sies at det var i disse bydelene punken ble til. Dette er et meget hyggelig område med mange, små fine gater.
Her finner du overnatting i Kensington og Chelsea >>

Greenwich
Greenwich er et distrikt i de østlige delene, utenfor det sentrale London. Det er et koselig område med gode shoppingmuligheter, restauranter og koselige markeder. Museum Royal Observatorty har satt bydelen på kartet.
Her finner du overnatting i Greenwich >>

Covent Garden
Sammen med West End, lyder ofte Covent Garden under samlebetegnelsen teaterdistriktet. Området er turisttungt, men har sine perler både for shopping, drikking og spising.
Her finner du overnatting i nærheten av Covent Garden >>


Billige flybilletter til LondonPopulære hotell i London