Publisert 18 desember 2018

City of London

City of London er Londons historiske sentrum og er som en by i byen. Dette er også Londons finanskvarter og kan sammenlignes med Wall Street i New York. Her kan du se St. Pauls Cathedral, en kirke med røtter fra 600-tallet og London Bridge som går over Themsen fra City of London til Southwark. Et bra og rimelig hotell i City of London er trestjerners Ibis Styles London Southwark Rose som ligger i hjertet av London, i nærheten av Tower of London og Big Ben. Om du vil ha mer luksus er det femstjerners hotellet Threadneedles, Autograph Collection by Marriott, et bra alternativ med veldig positive tilbakemeldinger fra gjester og bra beliggenhet.

Lambeth

Sør for City of London ligger Lambeth, den største bydelen som tilhører Inner London. London Eye, Imperial War Museum, Waterloo Station, Royal Festival Hall og National Film Theatre er bare noen av severdighetene her. Herfra kan du ta toget under vannet med endestasjon Paris. Et hotell som gir deg mye for pengene er Park Plaza Riverbank London som har fantastisk utsikt over Themsen. For deg som har litt høyere krav på hotell finnes firestjerners hotellet Park Plaza County Hall som er et fint hotell med flotte rom og perfekt beliggenhet.

Westminster

I Westminster finnes mange av byens severdigheter som Big Ben, Buckingham Palace, Westminster Abbey og Palace Hyde park. Det er et av de mest populære områdene for turister og ligger i City of Westminster, også kjent som West End. Om du vil ha et rimelig og enklere alternativ i Westminster finnes det trestjerners hotellet Huttons Hotel og for deg som er ute etter luksus er femstjerners 51 Buckingham Gate London, Taj Suites & Residences et bra alternativ i hjertet av Westminster.

Camden

Bydelen Camden ligger nord for Westminster og har utviklet seg til å bli et område med et bredt utvalg av musikkscener, klubber og barer – ofte med en litt annerledes profil. Camden har flere utendørs markeder som Camden Lock Market og Stables Market. University of London, British Museum og British Library er også kjente landemerker i Camden. I Camden finnes det mange rimelige hotell med litt lavere priser. Trestjerners Camden Lock Hotel som er populært og relativt lave priser. Et litt finere alternativ er Holiday Inn Camden Lock som har fire stjerner.

Soho

Soho ligger i hjertet av London med smale gater og smug, trendy shopping, bra restauranter og mange teater. Området har de siste årene gått fra slum til hipt og trendy. Soho ligger i West End mellom Oxford og Regent Street. Her er det populært å bo og det finnes mange fine hotell i området. Et rimelig og litt enklere hotell er trestjerners St Giles som er perfekt om du vil bruke mye tid på shopping. Et mer luksuriøst alternativ i Soho er The Soho Hotel som fantastiske anmeldelser fra gjester og en veldig bra beliggenhet midt i London.

Mayfair

Mayfair grenser til Soho og Westminster og er et stort forretningsområde i London, med eksklusive butikker og hotell. Shoppe på Oxford Street, en populær shoppinggate med et stort utvalg av både klær og sko, og her finner du mange kjente merker. Her ligger luksushotellene på rekke og rad så her bor du som gjerne bor litt og ekstra bra og kan betale for det. Et rimelig alternativ med fire stjerner i Mayfair er Millennium Hotel London Mayfair som er populært og har bra beliggenhet. Vil du bo et av de beste luksushotellene skal du velge May Fair. Ta med den store pengeboken og unn deg litt ekstra luksus en helg.

Notting Hill

Mange har funnet veien til Notting Hill på grunn av den romantiske filmen med samme navn. Til tross for flere turister har området klart å bevare sin personlighet. Dessverre finnes det ikke spesielt mange hotell å velge mellom her, så å gjøre en dagsutflukt kan være et bra alternativ. Notting Hill ligger nordvest for Hyde Park og er et koselig område med mange små butikker, restauranter og kaféer. Et hotell i Notting Hill er London Premier Notting Hill som har fire stjerner og en koselig beliggenhet.

Bayswater

Ved siden av Notting Hill ligger Bayswater. Her finnes det mange hotell og dessuten mange rimelige hotell. Men det er bra å lese om hotellet og se hva andre gjester synes om det før du bestiller for billig er jo ikke alltid synonymt med bra. Et rimelig hotell med bra anmeldelser fra tidligere gjester er Gresham som har tre stjerner, og det ligger bra til for å besøke mange av Londons severdigheter. Et hotell med fire stjerner som er litt finere er Hilton London Metropole.

Kensington og Chelsea

I bydelene Kensington og Chelsea ligger Kings Road, en gate synonymt med mote og trend. Her bodde prinsessen Diana, og man sier også at det var her punken føddes. I dag er Kensington er populær og koselig bydel med bra shopping og restauranter. Sjekk inn på pensjonatet Simply Rooms & Suites så bor du rimelig og med bra beliggenhet. For deg som vil ha litt ekstra luksus er femstjerners The Milestone Hotel et bra valg med veldig bra anmeldelser fra sine gjester.

Greenwich

Greenwich er en bydel i de østre delene, utenfor de sentrale delene. Det er et herlig område med bra shopping, restaurant og koselige markeder. Museet Royal Observatory har satt bydelen på kartet. Et hyggelig hotell i Greenwich er firestjerners Novotel London Greenwich.

Covent Garden

I Covent Garden i sentrale London får du bra shopping og en herlig atmosfære med gatemusikanter og underholdere. Det finnes mange barer og restauranter å besøke. Trestjernes Bedford er et rimelig hotell i Covent Garden. Vil du bo litt bedre er et bra alternativ femstjerners hotellet Sanderson som har en litt roligere beliggenhet, utenfor all mas og kjas som finnes inne i city.

Slik kommer du deg til London

Flyreisen tar cirka to timer fra Oslo og du kan reise med blant annet SAS, Norwegian og British Airways. Du lander på en av Londons tre store flyplasser som er Heathrow, Gatwick eller Stansted. Fra Heathrow tar du toget Heathrow Express inn til London på 15 minutter. Når du lander på Gatwick er toget Gatwick Express den beste måten å komme seg inn til London på. Toget går hvert kvarter og tar cirka 30 minutter. Det er tog som gjelder når du lander på Stansted også, toget tar deg til London på cirka 40 minutter.

Bestill din reise til London her:
Pakkereiser til London
Flybilletter til London
Hotell i London