Publisert 15 mai 2015

Spør du noen fra Liverpool hva de er mest stolte over i sin hjemby så svarer mange fotball laget eller at det er her Beatles kommer fra. Og det er ingen hemmelighet at å se en fotballkamp eller besøke Beatles muséet er noe du burde gjøre når du er her men det finnes mye annet spennende også.

Havneområdet Albert Dock

Ved Merseyelvens bredder ligger byens gamle havneområde som ble bygd allerede i 1846, og var i bruk fram til 1972. De siste årene har området fått nytt liv og kommet med på Unescos verdensarvliste på grunn av alle de gamle bygningene. I dag er området trendy og populært og bortsett fra Beatles muséet “The Beatles Story” og International Slavery Museum finnes det mange koselige kaféer, barer, butikker og restauranter. I samme område ligger også Liverpool muséet med mange spennende utstillinger og gratis inngang.

The Beatles – byens stolthet

Det er vanskelig å besøke byen uten å springe på plasser som er forbundet med The Beatles. Bandets medlemmer John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr føddes alle i Liverpool på 1940-tallet og det var også her de ble oppdaget på 1960-talle. I dag kan du lære deg alt om bandet på muséet The Beatles Story. Det har åpent mellom 9 og 19 med siste gang mulighet for å komme inn klokken 18.

Shopping

For deg som liker å shoppe er Liverpool den perfekte plassen. Mange trender starter her og det finnes et stort utvalg av butikker i alle prisklasser. Liverpool ONE er et stort shoppingdistrikt som inkluderer fire gater. Her er det mellom 160 butikker som for eksempel landets eneste Beauty Bazaar Harvey Nichols. Elsker du merker så kan du shoppe hos Armani Exchange, MAC og Hugo Boss passer shoppingsenteret Metquarter perfekt. Her er det også veldig mange bra restauranter og kaféer. På Church Street ligger større butikker som Marks and Spencer og Forever 21. Foretrekker du butikker som stikker ut fra mengden skal du sette kurs mot Bold Street. På Park Lane rett sør for byen finnes det mange herlige bohembutikker og gatemarkeder.

Smak på Liverpool

Liverpools sentrum har vært gjennom en stor forbedring og her er et mange butikker, kaféer og restauranter. Det finnes utrolig mange restauranter med bra mat til rimelige priser. Du kan nyte en saftig argentinsk biff, italiensk pasta eller hvorfor ikke spise på Jamie Olivers egen restaurant Jamie´s Italian Restaurant. Her serveres det produkter som er nøye utvalgt og som regel nærproduserte og helt ferske. Også barnas meny er laget med mye kjærlighet og de kan velge mellom lekkerheter som Happy Fisk Fingers og Curly Wurly Tomato Pasta Bake.

Fler muséer enn noen annen by bortsett fra London

Noen av byens mest kjente muséer er International Slavery Museum, Merseyside Maritime Museum, Museum of Liverpool, World Museum og Victoria Gallery & Museum. Det er nok vanskelig å få tid til å besøke alle men ta en titt på hjemmesidene til de forskjellige så kan du plukke ut de som passer dine interesser best. En favoritt er World Museum fra 1853 som i sine fem etasjer viser alt fra levende insekter og fisker til teleskop og månesteiner.

“You´ll never walk alone”

Liverpool er et av England mest fremgangsrike fotball lag og det er en selvfølge for mange å besøke deres hjemmebane Anfield Stadium. Uansett om du er sportsinteressert eller ikke er det en spennende opplevelse å gå på en kamp og når hjemmefansen synger med i “You´ll never walk alone” får man gåsehud. For å gjøre opplevelsen perfekt er et besøk på en tradisjonell pub før og etter kampen viktig, spesielt om Liverpool vinner.

Slik kommer du deg hit og rundt

Om du vil fly til Liverpool kan du velge mellom blant annet SAS, Aer Lingus og KLM. Du får regne med en mellomlanding så de fleste velger å heller flyge til London eller Manchester og ta seg videre derfra med tog. Fra London er det to timer med tog til Liverpool. Vel fremme tar du deg best rundt til fots siden byen ikke er så stort, men blir du trøtt i beina finnes det både busser og taxi.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Liverpool:
- Fly til Liverpool
- Fly til London
- Hotell i Liverpool
- Leiebil