Publisert 18 mai 2015

Kombiner en shopping- eller fotballreise med noen dager på stranden, omringet av vaiende palmer, hemmelige grotter og ferske skalldyr. Vi har valgt ut noen engelske badebyer som det tar maks tre timer å komme til fra den engelske hovedstaden.

Torquay

Denne perlen i Torquaybukten lokker med palmer, tropiske vekster og middelhavsfølelse. I området er det 35 kilometer med sandstrand og i det klare vannet deler surfere, fiskere og dykkere på plassen. Her på den engelske rivieraen er det ikke bare bra sol- og bademuligheter, det finnes også mange bra fisk- og skalldyrrestauranter. De fleste kjøper inn dagens fangst på Brixham´s Fish Market som ligger rett i nærheten av Torquay. Om du vil reise til Torquay så kan du flyge til London og deretter ta toget videre, en tur som tar cirka tre timer.

Isle of Wight

Kilometervis med strender, dinosaurfossiler og Englands største øy. Øya som ofte kalles “The Garden Isle” har grønne enger, vingårder og gylne strender. Det finnes hele 13 sandstrender på øya og oppe blant klippene finnes det grotter som ble brukt av pirater på 1700-tallet. Isle of Wight ligger straks utenfor Portsmouth og det går flere båtlinjer fra fastlandet ut til øya. Den har vært et selvstendig kongedømme, men i dag er det et populært reisemål som tilbyr sol og bad. Billigste veien hit er med fly til London og deretter tog til Southampton eller Portsmouth. Reisen tar cirka 90 minutter og båten over til Isle of Wight cirka 25-45 minutter avhengig av hvilken båt det er som går.

Brighton

Bare en times togreise fra London og et populært reisemål for norske språkreisestudenter. Brighton kalles ofte for “London by the Sea” og her finnes det ikke bare bra bademuligheter, men også historiske plasser som Royal Pavilion og den velkjente piren Brighton Pier som ble bygd på 1800-tallet. Det sies også at Brighton er den byen i England, bortsett fra London, med flest restauranter og her kan du spise mat fra hele verden. I byens sentrum ligger området The Lanes der du kan spasere rundt i små og unike butikker. Shopping i større skala skjer rett nord for The Lanes der de store kjedebutikkene holder til.

Bournemouth & Poole

Nabobyene Bournemouth og Poole er to av de mest populære badebyene i England. De ligger så pass nært hverandre at de i dag nesten er én by. Her har de Englands varmeste klima, vaiende palmer og et stort utvalg av shopping, severdigheter, kultur og historie. Hvert år arrangeres mange forskjellige evenement som for eksempel The Air Festival, strandkarneval og mange bra teater- og operaforestillinger. Bortsett fra store universitet tilbyr byene et hett natteliv der de som vil det kan feste hele natten. Beste måten å ta seg hit på er med fly til London og deretter tog, en reise som tar cirka to timer.

Større frihet med leiebil

Vil du ha større frihet og kunne bestemme ditt eget skjema er en leiebil et bra alternativ. Henter du den allerede på flyplassen sparer du transportkostnader inn til sentrale London. I mange tilfeller er det dessuten billigere å hente på flyplassen enn i byen.
Se pris på leiebil her.

I Reiseguidens søkemotor kan du finne din reise til den engelske rivieraen:
- Billige flybilletter
- Sammenlign pris på hotell
- Reisetilbud til England