Publisert 20 april 2009

Frister det med en helg eller to på Den Franske Rivieraen i løpet av våren? Lavprisflyselskapenes direktelinjer til Nice og Marseille gjør at du kan få deg en dose riviera for en billig penge.

Den Franske Rivieraen eller Côte d'Azur?

Man drar som regel grensen på Den Franske Rivieraen ved Saint-Tropes i vest og Menton ved den italienske grensen i øst. I Frankrike kalles denne kysten kun for Côte d'Azur, selv om det råder en viss uenighet angående hvor grensen i vest egentlig skal dras. Ofte inkluderer man hele strekningen fra Saint-Tropeshalvøyen og vestover til Cassis, ett par mil fra Marseille, når man snakker om Den Franske Rivieraen – derimot anses det ikke som en del av Côte d'Azur.

Forvirret? Heldigvis er ikke flisespikkeri nødvendig for å kunne nyte noen herlige helger ved Middelhavet på den franske sydkysten!

Nyt livet

Populære byer langs rivieraen er blant annet Nice, Cannes, Saint-Tropez, Sainte Maxime, St. Raphaël, St. Jean Cap Ferrat og fyrstedømmet Monaco.

Mellom tungvekterne Cannes og Nice ligger de sammenvokste områdene Juan-les-Pins og Antibes. Her kan du kombiner kultur i den gamle bykjernen i Antibes med jetset, luksus og trendy natteliv i Juans-les-Pins. På sommeren holder en av de beste jazzfestivalene i Europa til her.

Ved rivieraens grense i vest, ca. to mil fra Marseille, ligger lille Cassis. Her er havnen så liten at den slipper unna cruiseskipene og de mest vulgære yachtene. De beste variantene av den lokale spesialiteten, fiskesuppen Bouillabaisse, finner du i bakgatene nede i havnen.

Mer en bare sol og Middelhav

Hvem sa at en helg på rivieraen bare må handle om sol og Middelhav? For den som vil ha litt mer eventyrlige innslag i ferien, kan en utflukt til Sør-Frankrikes kanskje mest spektakulære naturopplevelse, Verdon, være av interesse. Elven og ravinen Verdon er verdens nest største etter Grand Canyon i USA. De mest dramatiske delene ligger mellom byene Castellane og Moustiers-Sainte-Marie. Her har elven vasket fram en ravine på 700 meter ned i fjellmassivene.

Fra Grasse går det D-merkede hovedveier opp i fjellene hele veien til Castellane.Finn fly til rivieraen:

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.orbville.no/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=9faaa6529491a1ba72f8c5693af1356f&site=orbville_no&javascript=1“”]