Publisert 7 januar 2015

Kroatia er utrolig populært, kanskje først og fremst på grunn av sitt klare vann, den fantastiske maten og vakker natur. Dessverre velger mange barnefamilier bort dette reisemålet ettersom det finnes mange skriverier om at Kroatia ikke har strender som egner seg for små barn. Vi vil derfor motbevise dette ved å ramse opp ti av Kroatias mest barnevennlige strender.

Veli žal, Lošinj

På den vakre øya Lošinj, cirka 4 timers båttur fra Rijeka, ligger denne idylliske sandstranden som i følge mange besøkere beskrives som Kroatias beste. Foruten herlig sand og klart vann, finner du her et godt utvalg av restauranter og aktiviteter som passer for hele familien.

Zaton, Zadar

Stranden ved campingen Zaton, i nærheten av Zadar, var den stranden som fikk best poeng når barnefamilier fikk være med å stemme på Kroatias familieportal Klokanica.hr. Her finner du en lang og fin sandstrand, samt barnevennlige basseng, lekeplasser og isbarer.

Dražica, Biograd

Kun en time med bil fra Zadar ligger Dražica med rent vann og fin strand. Stedet egner seg utmerket for familier med barn i alle aldre, da først og fremst småbarnsfamilier etter som vannet er veldig langgrunt og det er enkelt å finne plass i skyggen under et pinjetre. Stedet byr i tillegg på masse aktiviteter for hele familien.

Rajska plaža, Rab

På øya Rabs nordligste del, i Lopar, ligger en av Kroatias fineste sandstrender. Stranden er hele to kilometer lang med langgrunt vann og utmerkede forhold for barnefamilier. Som mange av de andre strendene finnes det også her morsomme aktiviteter for barn i alle aldre.

Sakarun, Dugi otok

Dugi otok er kroatisk for “long island” og passer godt som navn på denne øya ettersom den er en av de største i Adriaterhavet. Den vakreste stranden i Sakarun ligger i nord - hit kommer du enklest med bilferge fra Zadar. Det turkise vannet er meget langgrunt og passer perfekt for barna å plaske rundt i.

Slanica, Murter

Slanica på øya Murter når du enkelt ettersom øya har broforbindelse med fastlandet. Ta flyet til Split eller Zadar og deretter leiebil. Slanica har gode fasiliteter og aktiviteter for hele familien, smat ikke minst en flott strand med lanngrunt vann.

Soline, Hvar

På denne populære jetset-øya finnes det mange strender å velge mellom. Den mest barnevennlige stranden er Soline ligger i Vrboska. Stranden har, foruten lanngrunt og krystallklart vann, flere restauranter og en volleyballbane.

Punta rata, Brela - Makarska Rivieraen

Denne stranden er med på flere lister over noen av verdens beste strender. Stranden kan skryte med sitt blåe flagg, som betyr at vannet og omgivelsene holder en meget høy standard. Her kan du i tillegg nyte god mat og aktivere deg med ulike vannsporter.

Vela Pržina, Korčula

Denne finkornede sandstranden ligger sør på øya Korčula. Stranden ligger beskyttet fra vinden og er derfor den ultimate stranden for barnefamilier. Vannet er langgrunt og meget klart, i omgivelsene rundt stranden ligger det idylliske vingårder. Påstranden finner du barer som serverer mat og drikke.

Vučine, øya Pelješac

På halvøya Pelješac, i viken med navn Žuljana, ligger sandstranden Vučine med sitt rene, grunne og klare vann. Her trives, foruten barnefamilier, dykkere ettersom det finnes et godt utvalg av undervannsgrotter. Dersom du ønsker å bo ved stranden ligger det en camping, med samme navn som stranden, like i nærheten.

Slik reiser du til Kroatia

Bil
Det finnes mange måter å komme seg til Kroatia på. Hvorfor ikke gjøre selve reisen dit til et lite eventyr og ta bilen? Reisen tar cirka 24 timer om man kjører uten stopp fra Oslo til Zadar. For at reisen ikke skal bli for slitsom er det naturlig nok bra om man tar en eller gjerne to overnattinger på veien. Har du ikke egen bil finner du bra priser på leiebiler her.

Charter
Det finnes mange muligheter å komme seg til Kroatia med charter. Velg mellom blant annet Ving og Apollo.

Rutefly
Flere av de store flyselskapene som for eksempel SAS, Lufthansa og Norwegian flyr til Kroatia med eller uten mellomlanding, avhengig av hvor i landet du skal. Her kan du finne din flybillett.

I Reiseguidens søkemotor finner du alle reiser til Kroatia:
- Alle charterreiser til Kroatia
- Charter med all inclusive i Kroatia
- Charter med barnevennlige hotell i Kroatia