Publisert 7 juli 2014

Mange rømmer til Syden når ferien begynner, men er du ute etter den prefekte badeplassen så finnes den kanskje nærmere enn du tror. I fjor hadde vårt kjære naboland Sverige en kanonbra sommer og kanskje blir det slik i år igjen. Vi har valgt ut noen vakre badeplasser som du kan besøke i sommer om du har noen feriedager til overs eller om du vil stikke bort en helg.

Tylösand utenfor Halmstad

Tylösand ligger utenfor Halmstad på Sveriges vestkyst, og har en strand med sanddyner som får deg til å tro at du har reist mye lengre bort enn bare over grensen. Sanden er lys og fin, og stranden strekker seg syv kilometer. Pulsen er høy på after beachen og stemingen er alltid på topp på Hotel Tylösand som ligger rett ved stranden. Halmstad ble dessuten kåret til Årets Sommerby 2014 i Sverige så her kan du forvente deg noen herlige sommerdager.
Se alle hotell i Halmstad her.

Långholmen i Stockholm

Stockholm har en vakker skjærgård, men orker du ikke å ta deg ut med båt så passer Långholmen perfekt. Ved Södra Mälarstrand, som er nært sentrale Stockholm, finnes både strand- og klippebad. Perfekt om du vil kjøle deg ned mellom shoppingturene.
Se alle hotell i Stockholm her.

Pite Havsbad i Piteå

Pite Havsbad er kanskje Nord-Sveriges absolutt beste badeplass med en kliometerlang sandstrand og kalles ofte for Norrlands Riviera. Bortsett fra herlige bad så finnes det mange aktiviteter som go-cart og beachvolley. Her finnes også en stor campingplass og hotell med eventyrsbad, spa og restauranter.
Se alle hotell i Piteå her.

Skrea strand i Falkenberg

I Falkenberg lokker Skrea strand, en to kilometer lang strand med høye sanddyner, badehytter fra 30-tallet og en 250 meter lang badebrygge. Langs med vannet finnes det dessuten mange iskiosker og serveringer for den som vil slappe av med noe godt mellom alle bad. Midt på stranden ligger Falkenberg Strandbad som ble utsett til Sveriges mest romantiske hotell tidligere i år.
Se alle hotell i Falkenberg her.

Falsterbo strandbad i Skåne

Falsterbo ligger mellom Malmö og Trelleborg, og nedenfor golgbanen ligger fine Falsterbo strandbad, et lite badeparadis. Her får du kilometerlange sandstrender med lys sand, perfekt for barnefamilier siden det er så langgrunt. Dessuten er after beachen veldig populær.

Grebbestad i Bohuslän

Grebbestad er en sommerfavoritt i populære Bohuslän med mange herlige badeplasser på både sandstrender og klipper. Langs med Grebbestadbryggen ligger små butikker, restauranter og bra underholdning. Dessuten er det kort vei til flere sommerbyer som Tanum og sjarmerende Fjällbacka.
Se alle hotell i Grebbestad her.

Apelviken i Varberg

Apelviken er en langgrunn vik i Varberg på Sveriges vestkyst, perfekt for barnefamilier som vil bade i Kattegatts bølger. Langs med stranden finnes flere kiosker og minigolfbaner. I den ene enden ligger dessuten en femstjerners campingplass med restaurant, oppvarmet basseng og aktiviteter for hele familien.
Se alle hotell i Varberg her.

Tofta strand på Gotland

Gotland er en favoritt på sommeren for mange svensker, og det føles nesten som at man har kommet til Syden når man er her. Øyas mest kjente badeplass er Tofta strand som lokker med hvit sand, turkis hav og høy puls på after beachen. I tillegg finnes det basseng og minigolf for de som ikke synes at stranden i seg rekker.
Se alle hotell på Gotland her.


Hotell i Sommer-Sverige