Publisert 13 april 2015

Her gir vi deg våre beste tips i tre byer som har alt å tilby, og litt til.

Roma – en smakreise i første klasse

Her kan du besøke de klassiske severdighetene som Fontana di Trevi, Peterskirken som er kristendommen største kirke, Spanske trappen som denne våren viser opp en av verdens største blomsterutstillinger, og sist men ikke minst Colosseum som i 2007 ble utsett til en av verdens syv nye underverk. Om historie ikke er din greie kan du bruke tiden på shopping. Utvalget er stort og de fleste butikkene ligger på gatene Via Condotti, Via Borgognona og Via Frattina. Her finner du alt fra Bulgari til Cartier og Laura Biagotti. Etter shopping og kulturaktiviteter blir man sulten og er det en by i verden der man kan fråtse i god mat og drikke er det Roma. Her finnes bra restauranter og trattoriaer over alt som kan friste med de beste, italienske smakene.
Her kan du bestille din reise til Roma.

Venezia – arkitektur, kunst og historie

Det er få byer i verden som er med i så mange bøker og filmer som Venezia. En av grunnene til det er at byen er bygd på vannet og ofte er det beste måten å ta seg rundt en gondol som enkelt manøvrerer seg rundt i de mange kanalene som finnes isteden for gater. Byen besøkes av mellom 10 og 20 millioner turister hvert år, men om du vil ha byen litt mer for deg selv er det bra å reise hit på våren eller sensommeren. De fleste turistene holder seg rundt de største turistattraksjonene som Markus plassen, det hvite Dogepalasset og den vakre Markus kirken. I Venezia finnes det også mange butikker for deg som vil shoppe. Du kan velge mellom alt fra typiske suvenirbutikker til Gucci og elegante glassbutikker som Elle Elle. For en opplevelse utenom det vanlige skal du dra til Rialtos fiskemarked tidlig på morgenen. Her selges dagens ferske fangst og det er en opplevelse å bare gå rundt å se på alt. I nærheten finnes også mange slaktere, perfekt for deg som vil kjøpe med deg litt godsaker hjem. En annen populær attraksjon i Venezia er de mange kunstgalleriene og kunstmuseene, og av de er Accademiagalleriet det mest populære.
Her kan du bestille din reise til Venezia.

Firenze – toskanske smaker og imponerende historie

Byen som ligger i Toscana er en turistmagnet, men det føles ikke slik når man er der. De fleste som reiser hit er interesserte i kultur og historie for her finnes det mange storslåtte monument fra renessansen å bli imponert av, og de aller fleste kan man gå i mellom. I Firenze er blant annet Dante, Michelangelo født men bortsett fra kultur og historie tilbyr byen bra shopping der de beste og mest kjente butikkene som for eksempel Versace Flagship Store, ligger ved de to sentrale gatene Via Tornabuoni og Via della Vigna Nuova. Om du liker å shoppe luksusmerker til lave priser er et besøk på The Mall en selvfølge. Outletkjøpesentret ligger cirka 30 minutter utenfor byen, men er vel verdt et besøk for den shopping gale. Foretrekker du suvenirer og skinnvarer kan du gjøre bra kupp på et av de mange utendørs markedene i byen. Firenze er velkjent for den gode maten og det finnes et stort utvalg av restauranter som tilbyr toskanske spesialiteter som ribollita, pappa al pomodoro, bisteca alla Fiorentina og bruschetta.
Her kan du bestille din reise til Firenze.