Hvor er det varmt i oktober?

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: iStock
Lengter du fortsatt etter sol og varme i høst? Det finnes mange solrike steder du kan dra til for å forlenge sommerferien. Her er reisemålene som gir deg sommervarme i oktober.
Publisert 22 juli 2019

I oktober begynner temperaturene i Sør-Europa å falle, og til tross for at visse dager kan ha ganske behaglige temperaturer er det sikrere å dra til reisemål som Mallorca, de Forente Arabiske Emirater, Thailand, Tyrkia og Kypros om du vil ha varme og sol på ferien. Her er reisemålene med mest sol i oktober.

Ganske varmt i oktober – opp til 22 grader

Ønsker du behagelig varme, omtrent som på en norsk sommerdag? Da er det disse reisemålene du bør velge. Her ligger temperaturene på opp til 22 grader, som passer like bra til sol og bad som til severdigheter og shopping.

Kreta

En av de mest populære greske øyene er Kreta som har temperaturer på 22 grader i oktober. Havet varmes opp til hele 24 grader, så oktober er en passende måned for lange deilige bad. Det finnes mange reisemål å velge mellom på Kreta og de fleste ligger langs nordkysten.
Charter til Kreta i oktober

Mallorca

Mallorcas middelhavsvarme strekker seg videre i oktober. Denne frodige øya byr på en haug av destinasjoner av ulik karakter, og øya er omringet av sandstrender. Tempteraturen i oktober ligger på 22 grader i luften og i havet er det 21 grader.
Charter til Mallorca i oktober

Cape Town

I Sør-Afrika er det vinter når vi har sommer, og omvendt. Oktober er en skjønn måned for deg som vil utforske Cape Town uten å renne bort i varmen. Det er vår, på vei mot sommer og temperaturen i luften ligger på rundt 22 grader. Cape Town er kjent for sin vakre natur, fine golfbaner og gode viner.
Fly til Cape Town
Hotell i Cape Town

Roma

Den italienske hovedstaden tiltrekker seg alt fra nyforelskede par til barnefamilier og partyløver. Opplev kultur, underholdning, shopping og koselige uteserveringer. I oktober ligger gjennomsnitts-temperaturen på 22 grader. Den verste turiststperioden er nå over og du kan utforske Roma i ro og mak.
Flybilletter til Roma i oktober

Varmt i oktober – 22 til 28 grader

Savner du sommarvarmen allerede? Det finnes flere reisemål som fortsatt holder på temperaturer mellom 22 og 28 grader i oktober – reisemål der til og med havet holder er deilig temperatur. Velg et reisemål i Europa eller fly enda litt lengre.

Kypros

Solsikre Kypros holder på sommervarmen lenge. De mest populære reisemålene er Ayia Napa, Fig Tree Bay, Larnaca og Limassol. I oktober ligger temperaturen på 27 grader i luften og 25 i havet. Du velger selv om du ønsker et reisemål med mye uteliv eller et med en roligere atmosfære.
Charter til Kypros i oktober

Kapp Verde

Kapp Verde-øyene har blitt en mer og mer populær feriedestinasjon. I oktober ligger temperaturen på 28 grader og i havet er det 25 grader. De mest populære reisemålene på Kapp Verde er øyene Sal og Boa Vista.
Charter til Kapp Verde i oktober

Tyrkia

Den tyrkiske rivieraen holder fortsatt varmen i oktober. Reisemålet på Antalyakysten har 26 grader i luften og er litt varmere enn Marmariskysten og Bodrumkysten der gjennomsnitts-temperaturen ligger på 24 grader. I havet er det 22 grader.
Charter til Tyrkia i oktober

Malta

Malta ligger midt i Middelhavet og er en øy full av historie. Katedraler, ridderborger, kirker og templer. Øyen har også en avslappet livsstil, fine strender og shoppingmuligheter. Her er det deilige temperaturer i oktober også. På dagtid ligger temperaturen på 23 grader i luften og i havet er det 21 grader.
Charter til Malta i oktober

Hett i oktober – minst 28 grader

Om du er ute etter den virkelige varmen der både luften og vannet kryper over 25 varmegrader, er det reisemålene nedenfor du bør velge mellom. De fleste krever en litt lengre flyreise og at du gjerne er borte i minst to uker. Velg mellom de følgende reisemålene:

Maldivene

Tropiske miljøer med turkise laguner, svaiende palmer og hvite strender. På Maldivene bor du luksuriøst og spiser mat av høy kvlitet – et reisemål mange velger til bryllupsreisen sin. Øyene passer for snorkling, vannsport og late dager på stranden. Temperaturen på dagtid i oktober ligger på 30 grader og i vannet er det 28 grader.
Charter til Maldivene i oktober

Thailand

Den beste perioden for å dra til Thailand begynner nå og strekker seg frem til april. Regndagene minsker og temperaturen på dagtid ligger på 31 grader. I vannet er det 27 grader. Det finnes mange reisemål og øyer rundt om i Thailand som kan utforskes. Phuket, Koh Lanta, Koh Samui og Koh Tao er bare noen av dem.
Charter til Thailand i oktober

Mexico

De mexikanske reisemålene ved Karibien lokker mange nordmenn. I oktober er temperaturen i luften cirka 32 grader og i havet er det 27. Velg mellom reisemål som Playa del Carmen, Tulum, Cancun, Isla de Holbox og Isla Mujeres.
Charter til Mexico i oktober

Dubai

Dubai er en av de sju emiratene som tilhører de Forente Arabiske Emirater. En luksusdestination med alt fra fine strender til enorme shoppingkompleks og flashy hotell. Ørkenen er også i god nærhet for utflukter og oppdagelsesferder. Til og med en innendørs skibakke finner du i heftige Dubai.
Charter til Dubai i oktober

Se alle charterreiser i oktober:

Charterreiser i oktober
Restplass-reiser i oktober


Charterreiser i oktoberTilbud – Sol & bad