Hvor er det varmt i januar?

Paulina
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: Shutterstock
Trenger du tips til den perfekte julegave? Vi tar temperaturen på noen av de mest populære vinterdestinasjonene som gir deg sol, strand og sand mellom tærne i januar.
Publisert 23 november 2022

Foretrekker du behagelig varme, nærmere 30 grader, eller skikkelig hett og svett? Her er en komplett varmeguide for januar.

Ganske varmt i januar – opp til 22 grader

Om du ikke er så glad i varme, reiser med barn eller syns at norsk sommervarme er mer enn bra nok, bør du dra til et reisemål som har en temperatur på opp til 22 grader. Det går an å ligge på stranden med sol og bad, men enkelte dager kan det være at du trenger både jakke og paraply. Da kan dere tilbringe dagene med shopping, aktiviteter og severdigheter istedenfor. Et godt tips er å bestille hotell med oppvarmet basseng.

Kanariøyene

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og Fuerteventura har deilig vær året rundt. Januar er en av de mildeste månedene med en gjennomsnittstemperatur på 21 grader. Varmest er det på turiststedene i de sørlige delene av Gran Canaria og Tenerife. Kaldest er det på Lanzarote. Det kan regne en del, men det er likevel ikke mange regnværsdager. Om natten kan temperaturen synke ned til 16 grader. Vannet er ca. 18 grader varmt.
Se alle reiser til Kanariøyene i januar

Marokko

Marokko har Nord-Afrikas mest varierende natur. De største turistområdene ligger langs Atlanterhavskysten og her er været behagelig året rundt. Somrene er derimot veldig varme, så mange velger å dra til steder som Agadir, Marrakech og Essaouira på vinteren. I januar ligger temperaturen på 20 grader, med varmest i Essaouira og kaldest i Marrakech. Vanntemperaturen er mellom 16 og 18 grader. Om natten kan temperaturen synke ned til 7 grader. Januar er en av de mest regnfylte månedene og områdene ved kysten kan få tåke og overskyet vær.
Se alle reiser til Marokko i januar

Varmt i januar – 22-28 grader

Drar du utenlands for å få sol og herlig varme bør du dra til et reisemål med en gjennomsnittstemperatur på 22 til 28 grader. På disse reisemålene får du mange soltimer.

Dubai

Dubai er et reisemål med varmt og fint vær året rundt. Best er det om vinteren, ettersom det nesten blir for varmt å ligge på stranden under sommerhalvåret. I januar er det mellom 23 og 26 grader og vanntemperaturen ligger på rundt 23 grader. I disse månedene kommer det mest regn, og på kveldene kan temperaturen ligge på rundt 17 grader.
Se alle reiser til Dubai i januar

Cuba

Cuba lokker hovedsakelig om vinteren med et tropisk klima. Om sommeren er det varmere, men også orkansesong og mye regn. I januar har badebyen Varadero 26 grader. Badevannet er nesten like varmt som i luften, noe som gir deg en perfekt badeopplevelse. Om natten synker gradene til rundt 18 grader.

Kapp Verde

Kapp Verde er en øygruppe utenfor Afrikas kyst og er solsikkert året rundt. Her kan det blåse en del. I januar ligger temperaturen mellom 24 og 25 grader og det regner nesten aldri. Vanntemperaturen ligger en eller to grader lavere og byr på et forfriskende bad. Om natten er temperaturen 19 i januar.
Se alle reiser til Kapp Verde i januar

Mexico

Mexico er et stort land med varierende temperaturer. Om vinteren er det høysesong i de mest populære badebyene og i januar er det 28 grader. Det er 25 grader i vannet året rundt. Om våren og sommeren er det regnperiode og om sommeren og høsten er det orkansesong.
Se alle flyreiser til Mexico i januar

Hett i januar – minst 28 grader

Takler du ganske varmt vær? Disse tropiske reisemålene stiller med temperaturer over 28 grader. Husk aircondition på rommet, solkrem i reisevesken og å ta en pause i skyggen midt på dagen.

Phuket

Thailand har et tropisk monsunklima med tre årstider. Phuket er et av vinterens mest populære reisemål og i januar har landet en tørr og sval årstid med nordmonsun. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 31 grader og det er nesten ingen risiko for regn. Her finner du skikkelig deilig badevann på rundt 26 grader. Om natten ligger temperaturen på rundt 23 grader.
Se alle ledige reiser til Phuket i januar.

Maldivene

Maldivene har et tropisk klima med høy temperatur og luftfuktighet året rundt. I januar viser termometeret 30 grader på land og 27 grader i vannet. I løpet av disse månedene er det nesten ingen regn på de nordlige øyene. De sørlige øyene har regn fra november til mars.

Mauritius

Mauritius har et tropisk klima med herlig varme året rundt, men er varmest under vinterhalvåret. I januar er det 29 grader om dagen og 23 grader om natten. Vanntemperaturen er omtrent det samme året rundt og ligger på mellom 25 og 27 grader. Tross for varmen, så kan januar få en del regn, men det oppleves ofte som godt og avkjølende.

Den dominikanske republikk

Den dominikanske republikk har tropisk varme året rundt. Januar er tiden for mest behagelig varme med 29 grader ved kysten og kun litt regn. Vanntermometeret viser 25 grader. Om natten er det ca. 19 grader.

Aruba

Aruba er en øde øy med ganske jevn varm temperatur året rundt med rundt 29 grader i januar og 25 grader i vannet. Vinder blåser fra havet og gjør at det aldri føles for varmt. På nattestid viser termometeret 21 grader.


Reiser til varmen