Hvit pudderhimmel i USA og Canada

Annebente
Medlem siden 2014, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Lei av afterski i Alpene? Spektakulære fjelltopper, vakker natur og perfekt puddersnø er det som venter deg i USA og Canada. Her er våre 4 favorittreisemål i Nord-Amerika.
Publisert 25 september 2017

I USA og Canada finner du flotte skiområder med stor variasjon på bakkene og muligheter for off-piste. På grunn av det tørre klimaet er snøen luftig og gir deg en fantastisk pudderopplevelse. Her får du en opplevelse for livet, enten du er nybegynner eller ekspert i bakken. Vintersportsstedene har et godt utvalg av overnattingssteder og bakker som gjør turen til en drømmeferie i vakkert vinterlandskap.

Aspen i Colorado, USA

Aspen er USAs svar på St. Morritz i Sveits. Her er det høy kjendisfaktor side om side med turister og “skibums”, som alle kommer for å oppleve puddersnøen i Rocky Mountains. Med en beliggenhet på 2400 meter over havet får du et komplett skianlegg som tilbyr verdens letteste snø og perfekte forhold for både nybegynnere og eksperter. Du bor i Aspen eller Snowmass Village og sesongen varer fra slutten av november til april. Best forhold får du i januar og februar. I tillegg til å være et skieldorado kan Aspen by på utendørskonserter, ridning, klatring, badeland og en mengde aktiviteter for store og små.
Hvor: Aspen ligger 4 timer fra flyplassen i Denver og 1,5 timer fra flyplassen i Eagle.
Se flypriser til Aspen.

Mammoth Mountain i California, USA

Mammoth Mountain ligger i Sierra Nevada i solskinnsstaten California, og kan friste med skiforhold i verdensklasse. Skiløpere og snowboardere fra hele verden kommer hit for å prøve bakkene. Skianleggene er av høy standard og du finner både utfordrende og lette bakker, halfpipes, rails og hopp. Vil du bruke langrennsski kan de tilby et stort utvalg av skiløyper i vakkert terreng. Både familier og eventyrere vil trives her. Fra den høyeste toppen på 3369 meter har du en spektakulær utsikt over det vakre fjellandskapet. Sesongen kan vare helt ut til juli. Kanskje du vil benytte sjansen til å kombinere skiferien med å utforske Californiakysten?
Hvor: Nærmeste flyplasser er i San Francisco, California (ca. 5,5 timer) og Reno, Nevada (ca. 4 timer).
Se flypriser til San Fransisco.

Banff, Canada

Banff ligger ved Canadas eldste nasjonalpark Banff National Park. Med 274 bakker omringet av en spektakulær natur kan du gjøre deg klar til en opplevelse for livet. Banff har den lengste skisesongen i Nord-Amerika, fra midten av november til slutten av mai. Godt utbygde anlegg betyr skiheiser nesten fri for kø og bakker som passer for både nybegynneren og eksperten. Snøforholdene er perfekte med luftig puddersnø. I tillegg til skikjøring kan du dra på sledetur, bli trukket av hest eller hund, gå på skøyter, ake eller teste langrennsløypene. Du må også ta deg en tur med snøscooter, eller hva med en dukkert i de varme kildene? Her finnes det noe for alle, og når du blir lei av is og snø kan du besøke gallerier og nyte god mat i den sjarmerende landsbyen.
Hvor: Nærmeste flyplass er i Calgary – ca. 2 timer fra Banff.
Se flypriser til Calgary.

Kicking Horse, Canada

Drømmer du om de beste off-piste bakkene? Kicking Horse er et skieldorado for deg som er en erfaren skiløper og ønsker utfordringer. Med snøscooter og helikopter til toppene kan du oppleve skiglede du ellers bare kan drømme om. Det finnes også løyper for deg med mindre erfaring og gondolen tar deg med helt opp til 2450 meter før du kan suse ned bakkene i den dype puddersnøen. Kicking Horse ligger i delstaten British Columbia og landsbyen har en hyggelig atmosfære. Her finner du blant annet Canadas høyeste restaurant, skøytebane og spaanlegg. Vil du prøve langrennskiene er det 25 km med løyper som venter på deg i vakkert fjellandskap. Sesongen varer fra desember til april.
Hvor: Nærmeste flyplass er i Calgary – ca. 2,5 timer fra Kicking Horse
Se flypriser til Calgary.


Slik kommer du deg dit

Du flyr til nærmeste flyplass med rutefly. Med leiebil eller buss tar du deg videre til ditt utvalgte vintersportsted. Det er mulig å få hjelp av turoperatører som kan bestille hele reisepakken for deg, med flyreise, hotell, billeie/busstransfer, heisbilletter, skileie m.m. Normanns-Reiser, America Tours og USA Tours er noen av turoperatørene som tilbyr skireiser til USA og Canada.

Finn din reise til USA og Canada

- Sammenlign flypriser til USA og Canada
- Finn hotell i USA og Canada
- Bestill leiebil til reisen


Rutefly til USAs skidestinasjoner – Aspen og Mammoth MountainRutefly til Canadas skidestinasjoner – Calgary AirportTilbud – Ski