Høydepunkter i hotte Barcelona

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Storbyen som flest søkte etter på Reiseguiden i januar var Barcelona. Vi gir deg våre beste tips til den spanske storbyen som lar deg kombinere storby med strand, sol og sangria.
Publisert 12 februar 2017

Barcelona er hot – bokstavelig talt. I april og mai ligger temperaturene på rundt 20 grader, og byen er perfekt for å kombinere sol og strand med storbypuls. Nyt en helg fylt med deilige churros, sangria og tapas, og la deg fascinere av kunst og grandios arkitektur. Her er noen av byens absolutte høydepunkter.

Sagrada Família

Byen er spesielt kjent for basilikaen Sagrada Família, designet av den berømte spanske arkitekten Gaudi. Kirken skal etter planen skal være ferdig bygget i 2026 – det har da tatt 144 år å bygge den ferdig. Du har garantert ikke sett en lignende kirke før. Om du vil ta turen inn, husk å kom enten tidlig om morgenen eller en time før stengetid for å unngå å stå en time i kø.

Parc Guell

Ta turen innom Park Güell, designet av Gaudi, som er en offentlig park som består av flere parker og arkitektoniske verk i spennende farger og fasonger. Dette er et av Gaudis mest fargerike og lekne verk, og uten tvil et av Barcelonas største attraksjoner.

Sjarmerende bydeler

Ta turen til de to autentiske gatene El Born og El Gotico. El Gothico er som en liten landsby inne i byen med trange gater, lokale som spiller kort, fontener og fiolinister i gatene. I El Born finner du trekkplastre som sjokolademuseet og den populære Cal Pep Restaurant. Placa Reial, Barcelonas mest pulserede torg, gir deg tapasrestauranter, uteliv, søte kafeer, og prisene her er rimeligere enn turistifiserte Las Ramblas. Gå fra tapasbar til tapasbar og smak deg gjennom torget.

Mat & drikke

Nord-Spania er spesielt kjent for sin utmerkede tapas, og maten i Barcelona er nesten en grunn i seg selv til å reise hit – nyt deilige churros, sangria og tapas. Ved stranden florerer det av sjømatrestauranter, mens du finner god tapas og andre internajonale retter i El Born og resten av gamlebyen, blant annet Comerç 24, Cal Pep og Art Nouveau-brasseriet Grand Café fra 1920. Stikk også en tur innom det store La Boqueria-markedet, som er et matmarked med alt fra geitehoder til friske grønnsaker, gårdsegg, tørket frukt, kjøtt og sjømat.

Bystrand

Blir du lei av sightseeing, kan du ta turen til en av byens mange strender og kjøle deg ned i Middelhavet. Den mest kjente stranden er den kilometerlange Barceloneta Beach, kantet med restauranter og kafeer. Den er kanskje den med folksomme, men også den mest underholdende, med alt fra sandkunstnere til musikere. Prøv også stille Ocata Beach, nudistvennlige Mar Bella Beach eller de unges favoritt; Nova Icaria Beach.

Uslåelig utsikt over Barcelona

Ta taubanen til Montjuic for et vakkert panorama over Barcelona. Byfjellet Montjuïc («jødefjellet») strekker seg 213 meter over havet. Denne toppen kan også friste med et flott grøntområde, de magiske fontenene og Montjuic borgen, som har på toppen siden 1640. Turen starter fra Avinguda Miramar, som er koblet til metrostasjonen Paral-lel. Du kan også ta turen til fots, med utgangspunkt fra Plaza España. En annen vakker utsikt over byen finner du på Bunkers del Carmel. Ta med piknikkurven og en du er glad for å se solnedgangen over byen.

Fotballgalskap

Vil du virkelig kjenne på den spanske lidenskapen, dra på fotballkamp på Camp Nou – FC Barcelonas hjemmebane, som rommer 100.000 mennesker og stemning opp til taket. Her kan du se et av verdens beste fotballag spille på hjemmebane, samt ekte spansk lidenskap for fotball.

Labyrinth Park

Nord i Barcelona finner du Labyrinth Park – den eldste parken i hele byen. Her kan dere spasere rundt i den 750 meter lange labyrinten, og i midten av den finner du statuen av kjærlighetsguden Eros.

Å komme seg hit

Det finnes pakkereiser med Ving, Apollo og Solfaktor, samt billige rutefly direkte til Barcelona med blant annet Norwegian, Vueling, Iberia og British Airways. Det tar ca. 3,5 time å fly fra Oslo til Barcelona.
Charter til Barcelona // Fly til Barcelona //
Hotell i Barcelona


Billige fly til BarcelonaSentrale og gode hotell i Barcelona

Om Barcelona Catalunya, Europa

Når man nyter varmen på en av uteserveringene langs La Rambla vil man aldri dra hjem igjen. Den koselige byen Barcelona er en perfekt weekendby med bra shopping, deilig mat og mengder av severdigheter.

Her finner du massevis av restauranter og museer i verdensklasse, samt merkebutikker og spennende varehus i hele sentrum.

De mest spektakulære severdighetene er de utrolige bygningene designet av arkitekten Antoni Gaudí som i dag er beskyttet som verdensarv. De mest kjente er kirken Sagrada Familia, parken Guell, samt husene Casa Milà og Casa Batlló.

I Barcelona har dessuten et av verdens beste fotballag hjemmebane – FC Barcelona.

En av Barcelonas mest skjulte attraksjoner er hagen El Parc del Laberint d’Horta som ligger litt utenfor sentrum. Her har man bevart en typisk 1800-tallshage med en stor labyrint av hekker og romantiske fossefall og skogslunder. Det merkeligste innslaget er en kunstig kirkegård.

The street of vintage Riera Baixa
8 / 35
Barcelonas gotiska kvarter
12 / 35
Sagrada Familia, Barcelona
17 / 35
Casa Batlló
18 / 35
Sagrada Familia
23 / 35
Skorstenar på La Pedrera
26 / 35
Parc Güell - Gaudí
28 / 35
Les Rambles
29 / 35
Utsikt över hamnområdet
31 / 35
Utsikt från La Sagrada Familia
33 / 35
Beach Bogatell
35 / 35