Publisert 5 september 2015

Når vinden blåser rundt hushjørnet, det regner vannrett og neste års sommerferie føles veldig langt borte – da er det lett å drømme seg bort til en varm strand på Kanariøyene eller kanskje Thailand. Men om du ikke vil bruke så mye penger akkurat nå, men likevel skjemme bort kropp og sjel litt så er en spahelg i nabolandet noe vi virkelig kan anbefale. Ta med kjæresten eller venninnene – det fortjener dere.

Mange spahotell i Sverige har spesielle helgepakker som “Fredagsmys” og søndagsspesialer. Et hett tips er å sjekke inn på et spa en grå og trist søndag, bli med på en yogatime eller ta en deilig massasje, spis en treretters middag på kvelden, sov i en deilig seng og våkn opp til en stor frokostbuffé før du setter kursen hjemover igjen til arbeidsuka. Her er noen av våre spafavoritter i Sverige.

Spa på vestkysten

Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg – Et luksuriøst og stilrent spahotell med mange forskjellige basseng, bastu og muligheter for avslapping. Velg en lettere matrett fra barmenyen eller slå til med en treretters middag i hotellets fine restaurant. Rommene er moderne og stilrene, og hotellet ligger rett utenfor sentrale Göteborg med fin utsikt ned mot byen.

Arken Hotel & Art Garden Spa ligger i området Arendal i Göteborg, bare 10 minutter fra sentrum med bil. Her er det som å sjekke inn i en helt annen verden og i deres herlige spa kan du prøve forskjellige badstuer som damp- og saltbadstu med eteriske oljer, utendørs badstu og isbadstu. Eller så kan du bade i varme basseng både ute og inne, ta fotbad eller synke ned i en iskald kilde.

VANN Spa Hotel ligger ved Gullmarsfjorden utenfor Lysekil, omringet av vakker natur. Spis god mat i hotellets restaurant og slapp av inne i spaavdelingen.

Quality Spa Hotel & Resort Strömstad er en stor resort rett utenfor Strömstad. Hotellet har helt unik arkitektur, et herlig spa og en populær restaurant.

Spa i Stockholm

Yasuragi er et spahotell som ligger i Saltsjö-Boo og er et utrolig spennende anlegg med et stort spa, en koselig restaurant og fine rom. Alt her er inspirert av Japan og japanske tradisjoner.

Selma City Spa på Clarion Hotel Sign er, som du kanskje hører, et cityspa midt i Stockholm. Lengst opp i hotellet ligger spaavdelignen som har utstikt over Stockholms takåser. Bestill en spapakke eller bare et rom entré til spaavdelingen.

Grand Hotel Saltsjöbaden ligger fint rett ved havet. Den mektige bygningen er klassisk og gir en følelse av å være på en gammelt kursted. Spaavdelingen har et stort basseng, jacuzzi, dampbadstu og vanlig badstu.

Spahotell i Skåne

Rett ved havet, utenfor Ystad, ligger Ystad Saltsjöbad som er inspirert av amerikanske Hamptons. Temaet går igjen i hele hotellet. Gå ikke glipp av sparitualet i The Creek Experience i deres helt unike spa.

Torekov Hotel ligger i koselige Torekov. her er det varme, japanske utendørs bassseng, dampbadstu og en relax med panoramavindu mot havet. Bo herlig, spis godt og slapp av.

Her kan du finne de beste spatilbudene akkurat nå.