Publisert 22 februar 2012

De siste ukene har spa-elskere hos Søta bror kunnet stemme på sitt favoritt spa i Reseguidens konkurranse Spakampen. Det var nesten 28 0000 personer som var med å stemte og kampen for å vinne har vært hard. Nå er stemmene telt og Sankt Jörgen Park Resort i Göteborg er Sverige beste spa 2012. Kanskje et hett tips for din neste Sverigetur?

1. Sankt Jörgen Park Resort

Hotellkonseptet på Sankt Jörgen Park Resort kombinerer konferanse, golf og spa til hva de selv kaller en “modern country club”. Behandlingene som henter sin inspirasjon fra Ayurveda har vakre navn som “Morgondagg”, “Skogsregn” og “Silkesfjäder”. På spa-avdelingen Himmelriket kan du prøve forskjellige typer badstue, svømme i bassenget inne eller ute, eller bare slappe av og nyte i en av hvilestolene. I noe som kalles for “Sparitualen” får du med deg en rekke produkter og en veiledning, perfekt for deg som vil få spaopplevelsen uten å være nødt til å bestille en spesiell behandling.

2. Hotel Tylösand

Hotel Tylösand som ligger i Halland på vestkysten har perfekt beliggenhet ved havet. I det tempererte utebassenget på The Spa kan du bade året rundt. Spa-avdelingen har også nye dobbeltrom for spabehandlinger med noen du er glad i. Manikyr kan fås i grupper på opptil fire personer, perfekt for venninnegjengen på tur. Bortsett fra klassiske behandlinger er The Spa først ut i Sverige med den 50 minutter lange behandlingen som går under navnet vinoterapi. Behandlingen består av blant annet druekjerneinnpakning, massasje og fuktgivende tonic. Druenes antioksidanter skal hjelpe til å bremse hudens aldringsprosess.

3. Cape East

Spa-avdelingen Midnight Ice ligger på hotellet Cape East i Haparanda. Der finnes det som mest sannsynlig er verdens største badstue som har plass for 150 personer. Den kan minne om et mayatempel og hver time kommer et avkjølende snøfall, uansett om det er sommer eller vinter. Om du virkelig trenger å kjøle deg ned skal du prøve Dunderdusjen der 100 liter iskaldt vann fosser nedover kroppen. En roligere opplevelse får du i den behagelige steinbadstuen. Fra det tempererte bassenget på terrassen kan du se på midnattsolen eller nordlyset, avhengig av når på året du er der.

4. Ystad Saltsjöbad

Ystad Saltsjöbad er en møteplass for rekreasjon og underholdning, men aner fra 1897. Hotellets beliggenhet ved havet er en viktig ingrediens her, og på Salt Creek Spa finnes innendørs basseng, jacuzzi, dampbadstue, tørrbadstue og oppvarmede kilder innendørs. Et hett tips er å bestille det private luksusbadet for 1 – 4 personer, her kan man virkelig slappe av i fred og ro. Et annet av hotellets spakonsept er Cool Friday som retter seg mot venninnegjeng som vil starte kvelden på Ystad Saltsjöbad. Da får man spahygge og sminkekurs etterfulgt av en to retters middag i restauranten.

5. Selma Spa+

Selma Spa+ i Sunne er et av Norden største spa med nærmere 40 forskjellige spabehandlinger å velge mellom, og her finnes noe for alle smaker og budsjetter. En av nyhetene er det lille behandlingsrommet “Relaxing Pod” der du kan slappe av med en kombinasjon av lyd, lys, farge, lukt og massasje. Nærheten til naturen gjør at det er lett å kombinere spaopplevelsen med lange turer i skogen.

Her er våre beste spatilbud