Hippe kaféer på Bali

Christinee
Medlem siden 2007, besøkt 35 land

Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
Foto: Christine Ericson
De er hippe, lekre, kule, sjarmerende og uimotståelige. På det sørlige Bali har byen Seminyak blitt øyas mekka når det kommer til kaféer. Der finner man alt fra fargerike smoothie bowls til søte røde pannekaker. Reiseguidens medlem "Chriholm" aka Christine som også har reisebloggen 29grader.se, tipser her om sine fire favorittkaféer i Seminyak.
Publisert 22 mars 2017

CAFÉ ORGANIC

Dette er himmelriket for den som liker sunne godsaker og for de som leter etter vegetarianske alternativer. Café Organics signaturrett er deres fargerike smoothie bowls, som er fylt til randen med frukt og bær og serveres i kokosnøtter. Stedet er moderne og stilrent. Siden stedet er såpass populært har det ikke alltid nok plass til alle som vil henge her, så vil du få bord bør du være her veldig tidlig (før 08:00). To ting på menyen som man ikke bør gå glipp av er Acai Coco Smoothie Bowl samt Tropical Oasis Juice.

Pris: 20.000-65.000 Rp (ca 14-45 Kr)
Åpningstider: 7.00-16.00
Serverer: frokost og lunsj
Adresse: Jl. Petitenget No. 99 (Kerobokan), Seminyak

THE FAT TURTLE

I 2015 var nok deres Red Velvet Pancake en av de mest Instagrammete matbildene fra Bali. Signaturretten levererer fortsatt og The Fat Turtle Café har også utvidet sin “pannekakesamling” med en rekke andre smaksopplevelser. Søtt er derimot ikke det eneste dette stedet har å tilby. For deg som vil kickstarte morgenen med noe mer stabilt har de også “pulled pork eggs benedict”, som metter enda bedre. Innredningen gir en industrielø følelse blandet med vintage, noe som gir en lekker helhet.

Pris: 25.000-60.000 Rp (ca 17-40 Kr)
Åpningstider: 8.00-18.00
Serverer: frokost, lunsj og kaffe med noe søtt til
Adresse: Jl. Petitenget 886 A, Seminyak

THE COFFEE LIBRARY

Stedet er bittelite, men sjarmerende som få. Noen ekstra sitteplasser finner man også om man går en trapp opp, samt utenfor. The Coffe Library, som ligger i hjertet av Seminyak, kan man ikke gå glipp av. Kaffen er uten tvil deres spesialitet, både når det gjelder smak og utseende. Deres Cappuccino serveres f.eks med et uimotståelig søtt design, der hver kopp er omtenksomt pyntet med et fint kunstverk. Enda et pluss er at hvis man tar med seg en bok og donerer den til kafeen, får man en gratis kaffe som takk. Stedet tar ikke kort, så her er det cash is king-prinsippet som gjelder.

Pris: 30.000-165.000 Rp (ca 20-112 Kr)
Åpningstider: 8.00-23.00
Serverer: frokost, lunsj og middag
Adresse: JL Kayu Aya No. 50 (Oberoi), Seminyak

SHELTER CAFE

Shelter Café er kanskje det minst hippe av de nevnte stedene med tanke på modernitet, men det er fortsatt min personlige favoritt for både brunsj og frokost. En trapp opp fra veien sitter man i en rolig oase blant grønne vekster som klatrer ned fra taket. At stedet kalles “Rooftop Garden” er mildt sagt veldig passende. Her er det ingen airconditioner, men du sitter utendørs. Rustikke trebord og fargeglade veggmalerier bidrar også til den herlige atmosfæren, akkurat som skiltene med positive sitater. Menyen fokuserer på helse og serverer alt fra fantasifulle salater til super-smørbrød og smoothies.

Pris: 35.000-95.000 Rp (ca 24-65 Kr)
Åpningstider: 8.00-18.00
Serverer: frokost og lunsj
Adresse: Jl. Drupadi 2A, Seminyak

Tekst & foto: Christine Ericson

Surferen Christine står bak reisebloggen 29GRADER.SE og har bodd på Bali i ett års tid, samt feriert der flere ganger.

Her finner du rimelige reiser til Bali:
- Reiser og informasjon om Bali »
- Charter til Bali »


Tilbud til Bali