Det beste av mytiske Bali

Travelfun
Medlem siden 2006, besøkt 30 land

Foto: iStock
Foto: travelfun, medlem siden 2006
Foto: travelfun, medlem siden 2006
Foto: travelfun, medlem siden 2006
Reiseguidens medlem Kristin, aka Travelfun, guider oss til Bali.
Publisert 22 mars 2017

Lukker man øynene hører man suset fra vinden. Langs gatene dufter det av røkelse fra restene av morgenens daglige offergaver. Bali er et tropisk paradis med strender som laget for å pryde et postkort, men mystikken med Bali er gleden, åndeligheten og mangfoldet. Naturen er magisk med aktive vulkaner og rislende fossefall sammen med templer og terrasserte rismarker. Her er noen av mine beste tips til en unik ferie på Bali.

Ubud

Backpackerne kom hit først, som alltid, men har nå selskap av både luksusturister og “vanlige” turister som takket være de lave prisene også får sjansen til å leve i sus og dus. Her fant jeg det jeg søkte i mitt hjerte av Bali. Den avslappede livsstilen føles som en vel bevart hemmelighet og den balinesiske gleden smitter lett. Det er farlig enkelt å venne seg til indonesisk spakultur og jeg finner ingen anledning til å ikke unne meg massasje minst en gang hver dag. Jeg går også på manikyr og får kunstnerisk malte negler hver og annenhver dag og sier heller ikke nei til pedikyr eller ansiktsbehandlinger. Etter noen dager føles kroppen helt avslappet og jeg føler meg som en dronning på gudenes øy. Det store tilbudet av spabehandlinger til lave priser kan få hvem som helst til å kjenne at man har havnet i himmel på jord.

Shopping

Utenfor kunstneriske Ubud ligger flere små håndtverkslandsbyer. Stopp i de ulike landsbyene og handle med souvenirer. Det er både billigere og føles ekte når man har sett de lokale håndtverkerene arbeide i stedet for å kjøpe masseprodusert fra butikkene i Kuta. Malerier, keramikk, smykker og treskulpturer blir fine minner hjemme som fører tankene tilbake til roen og gleden man finner her. Jeg fylte hjertet mitt med Bali og kofferten med souvenirer fra håndtverkslandsbyene og de lokale markedene i Ubud.

Eksotiske landskap

Å finne en taxisjåfør for en dagsutflukt rundt Bali er ikke vanskelig og det gjelder å prute skikkelig. Velg deretter hvilke deler av Bali dere vil se, for dere rekker ikke alt på en dag. Vil dere se en aktiv vulkan kan taxisjåføren foreslå vakre templer og steder å besøke langs veien da de har spesielle turistkart med alle de store attraksjonene markert. De vet også hvor dere får de fineste bildene over risterassene og fjellene. Taxisjåførene kjører dere gjerne til en kaffeplantasje, lavastrender og butikker av alle slag. Vi fikk tips av et medlem her på Reiseguiden og spiste lunsj med fantastisk utsikt over vulkanen Gunung Agung, der vi satt rett ved kanten til et stup på sikkert hundre meter og så hvordan det røk ut av den aktive vulkanen.

Magiske tempel

Det fortryllende vanntempelet “Ulun Danu” er bygget på en liten øy i en grønnlig sjø. Det er Balis vakreste og mest fotograferte tempel og det vi likte best. Bare å tenke på det gir meg en utrolig ro i hele kroppen og jeg vil gjerne dra dit igen. Tempelet “Goa Gajah” ligger nærme byen Ubud og skiller seg fra de andre templene da man kan gå inn i “elefantgrotten”. Inne i grotten finnes det små altre innhugget i fjellet. Templet “Tanah Lot” passer perfekt som avslutning på en fantastisk dag da solnedgangen her er magisk. Det ligger rett ved havet og skiller seg også helt og holdent fra andre templer og det er veldig vakkert her. “Lake Bratan” som nesten alltid ligger i tåke og Royal Temple som sies å være Balis vakreste tempel er også verdt et besøk. Etter min mening kan man ikke besøke for mange templer når man er på Bali.

Kuta beach

For deg som søker de perfekte bølgene fra Det indiske hav eller vil se en fin solnedgang. Kuta beach er kjent verden rundt for begge. Her finnes det også store hotellkedjer, lange shoppinggater, barer og flest nattklubber på hele Bali. Her festes døgnet rundt, men bare en kort taxireise unna kan man spise nyfanget fisk- eller sjømat på romantiske bord rett på stranden med levende lys, utsikt over solnedgangen og fiskebåtene. På Kuta beach finner du også monumentet fra bombeangriperene som fant sted i Bali 2002 og 2005. En tid etter hendelsen frarådet UD mot reiser til Bali, men nå anses det igjen som sikkert å reise hit. Jeg tror i stedet at man skal være mer urolig for de sterke bølgene ved Kuta beach og være forsiktig med mopedkjøringen. Bali er svært spesielt og veldig romantisk.

Å komme seg hit

Du kan så klart booke reisen til Bali fra Skandinavia, men om du ikke allerede vet det så bør du sjekke ut de utrolig fine prisene Air Asia tilbyr og legg til Bali som et stopp på din Asia-ferie. Du kommer ikke til å angre. Hva visum gjelder, så har dette endret seg gjennom årene, men når vi var der i 2010 så fikk man kjøpe visum på flyplassen. Kontroller aktuell informasjon før dere reiser.


Gå ikke glipp av:

* Julia Roberts fant kjærligheten på romantiske Bali i filmen “Eat, pray, love”. Se filmen før du reiser hit (eller les boken).
* Spis lunsj med føttene dinglende til utsikt over en aktiv vulkan.
* Bad ved et vakkert fossefall.
* Besøk Lombok eller Gili-øyene.
* Besøk Lovina beach, en lavastrand der man ofte kan se delfiner.
* Spis lokal mat som feks. Nasi Goreng som er en indonesisk nasjonalrett med ris og grønnsaker.
* I Ubud kan man bo på unike hotell i regnskogen, som tatt rett ut av turistkatalogene.
* Bali og Indonesia er billig. Unn deg det lille ekstra.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Bali:
- Pakkereiser til Bali
- Rutefly til Bali
- Hotell på Bali
- Reisetilbud til Bali


Fly til BaliTilbud til Indonesia