Her er USAs triveligste småsteder

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det er spennende å besøke pulserende, amerikanske storsteder som Los Angeles og New York, men USA har flere tusen mindre byer som også er verd et besøk. Her er de syv triveligste.
Publisert 16 mai 2013

For oss nordmenn er det spennende å vandre omkring blant skyskraperne i New York eller kjøre bil sammen med ti millioner andre bilister i Los Angeles. Gå ikke glipp av USA utvalg av hyggelig småsteder langs kystene, veiene og blant fjell og åkre. Den store amerikanske websiden Budget Travel har skapt den ultimate listen over koselige småsteder som er vel verd et besøk. Her er noen av favorittene.

Cape May, New Jersey

Antall innbyggere: 3 607 personer.
Som regel kulturmerkes en og annen byggning dersom en by er koselig nok og er verd å besøke, men Cape May på New Jersey er unik ettersom hele byen er kulturmerket - faktisk den eneste i hele USA. Cape May er i tillegg landets eldste badeby og lokket til seg besøkere fra Philadelphia allerede på 1700-tallet. Byen er full av velbevarte trevillaer fra 1800-tallet - de feste malt i spennende pastellfarger.

Hammondsport, New York

Antall innbyggere: 731 personer.
Den lille byen Hammondsport ligger i delstaten New York og er omgitt av et vakkert landskap ved sjøen Keuka Lake. Byen er kjent som en av de eldste og beste områdene for vinproduksjon i USA. Her finner du flere vingårder med både vinsmaking og butikk. Hammondsport ligger cirka 15 mil fra en av USAs største severdigheter; fossen Niagara Falls.

Weaverville, California

Antall innbyggere: 3 600 personer.
I Weaverville i den nordlige delen av California møter den ville vesten den fredfulle østen. På 1800-tallet var det gullrushen som lokket til seg folk. Først og fremst var det kinesiske innvandrere som kom hit ettersom de risikerte diskriminering i større byer som San Francisco. I dag er den største serverdigheten det 140 år gamle kinesiske templet, et av få velbevarte templer i USA.

Cooke City, Montana

Antall innbyggere: 140 personer.
Dette er et av få småsteder i den ville vesten som har klart å beholde den ville følelsen. Navn på steder i nærheten, sjøen Froze-to-death Lake og fjellplatået Hellroaring Plateau, er vel bevis på dette. Bare noen mil unna ligger nasjonalparken Yellowstone med grizzlybjørner og ulver. Selv om Cooke City ligger i et røft fjellområde i Montana, er dette en meget trivelig, liten by.

Port Townsend, Washington

Antall innbyggere: 9 113 personer.
Det er av ren tilfeldighet at Port Townsend er omgitt av et pittoresk og koselig miljø bestående av velbevarte hus fra 1800-tallet. Det fantes på den tiden storslagne planer om å bygge jernbaner, samt en gigantisk havn som skulle konkurrere ut byer som San Francisco. En økonomisk krise førte til at alle planer ble stoppet. I dag er det maten og naturen som lokker besøkere. Port Townsend har skalldyr som spesialitet. Her kan du til og med ta et kurs i “Hvordan finne syv sorters muslinger”.

Jerome, Arizona

Antall innbyggere: 444 personer.
På bare noen få år økte Jerome innbyggertallet med 10 000 innbyggere, men det ble slutt på kobber og gruvebyen endte sine dager som en overgitt spøkelseby. I dag er Jerome en møteplass for kunstnere. Dette er derfor det perfekte stedet for deg som er kunstinteressert, vil spise spennende mat eller for deg som kunne tenke deg å bo på et ombygd bordell fra 1800-tallet.

Beaufort, North Carolina

Antall innbyggere: 4 189 personer.
Denne lille kystbyen er omgitt av vakre og historiske byggninger fra 1700-tallet. Her vil du oppleve en herlig småbyatmosfære og grøntområder med ville hester. Byen Beaufort grunnlas allerede i 1709 og det betyr at dette er en av de eldste byene i delstaten North Carolina. En av byens mest kjente besøkere er piraten Svartskjegg som herjet langst kysten.

Flybilletter til USA finner du her >>

Klikk her for å bestille hotell i USA >>

Annonser:

Gode tilbud til USA